tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 - Luukku 6

Ensimmäinen peli jota pelasit?SimPark

Muistan kuinka ala-asteella ollessani, taisi olla ensimmäinen luokka, tuli käytyä iltapäiväkerhossa aina koulun jälkeen. Se kesti varmaan tunnin verran ja oli viereisessä luokassa. Muuta sen ihmeempää en tuosta muista kun sen, että pelasin tietokoneella tätä SimPark peliä.

Voi olla, että en osannut edes lukea vielä silloin kun tuota peliä pelasin iltapäiväkerhossa ollessani? Opettaja/valvoja taisi kertoa vain miten peli toimii ja mitä siinä kuuluu tehdä. En usko olleeni tuossa pelissä mikään kovin suuri mestari ja en todellakaan usko, että olisin siltikään peliä pelannut täysin oikein.

Muistot ovat haaleat, mutta muistan kuitenkin sen verran, että pelissä piti asetella eläimiä ja kasveja pitkin maaplänttejä. Muistan asettaneeni kettuja ja kaneja samalle alueelle ja vähän muistelisin, että pupuille ei käynyt kovin hyvin.

Googlettelin pienen tovin, kun tätä peliä etsin netistä. En muistanut yhtään mikä pelin nimi olisi voinut olla, joten hakusanat olivat "90-luvun pelejä", "eläinpeli 90-luvulla" yms. Löysin onneksi Demi-keskustelun, jossa joku muukin oli tätä peliä pelannut ja toinen kommentoija oli pelin nimen musitanut. Luojalle kiitos, että on internetti!

No tästä pelistä nyt ei kovin paljoa tosissaan niitä muistoja nyt ole jäänyt mieleeni, mutta muistan sen verran kuitenkin, että tätä peliä tuli muutamana kertana kerhossa pelattua ja vaikutti hauskalta! Eläimet ovat aina olleet kivoja ja olen niistä tykännyt pienestä saakka niin kyllähän nyt tällainen eläimiin liittyvä (yksinkertainen?) peli pikku Miwwiin upposi.


Josefiinan Alkupolku

Voisin veikata, että tuo SimPark on ollut ensimmäinen peli jota olen pelannut ja tämä Josefiina on ollut toinen peli? En löytänyt kunnolla vuosilukuja pelien ilmestymisestä ja en löytänyt sitä oikeaa/niitä oikeita Josefiina -pelejä mitä itse pelasin. En ainakaan muista pelanneeni tätä ensiapu versiota, mutta siitä toki on jo niin monia vuosia aikaa, että ei muisti ihan täydellisesti sinne saakka kanna.

Muistan kuitenkin pelanneeni meidän kotona olleella upealla tietokoneella näitä Alkupolku pelejä yhdessä Josefiina kanin kanssa! Yhdessä opimme paljon tärkeitä asioita ja kaipa tuosta pelistä oli sitten joihinkin asioihin apua?

Muistelisin että pelissä oli joku laulu, mikä jäi pahasti päähän? En uskalla miettiä yhtään enempää, sillä veikkaisin aivojeni ihan tarkoituskella unohtaneen sen.

Näitä Alkupolku -pelejä on varmasti tehty ties kuinka monia ja itse pelasin muutamaa erilaista. Hyvin yksinkertaisia ja helppoja opettavia pelejä.

En muista pienempänä kovin montaa erilaista peliä pelanneeni, sillä tykkäsin monista muista asioista siihen aikaan. Peleistä innostuminen enemmän tuli nyt vasta "aikuisena" niin nuo pelikokeilut ihan pienenä oli enemmän tällaisia oppimispelejä.

Mikä teidän ensimmäinen peli oli?


8 kommenttia:

 1. Oma ensimmäinen peli tais olla tyyliin Giana sisters ja muutama muu peli mitä oli commador 64:lla. :) Mut aika pienenä tuli jo aloteltua pelaamaan kauhupelejä. Eka kokemus oli jo sega megadrive konsolilla. Harmittaa kun en muista ko pelin nimeä enää. Lisäksi ensimmäisiin peleihin mistä muistan jotain kuuluu NES-pelejä, kuten Super Mario bros, Contra ja Megaman. Ai niin ja Bubble bobble ja Boulder dash oli sellasi ekoja kosketuksia peleihin. Sen bubble bobblenhan muuten saakin Ps4:lle. Pitäs jo ihan nostalgiasyistä ostaa se. :) Hauskaa yrittää muistella näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kirjoitusvirhe. Commodore 64. ;)

   Poista
  2. Kyllä noita pelejä mitä on pienempänä pelannut olisi hauska fiilistellä nyt aikuisenakin! :) Itse en tuosta Commodore 64 ole kuullutkaan, mutta enpä monista muistakaan! :D Itse muistan kun meillä oli joskus sellainen oranssi erikoisen näköinen ohjain joka kytkettiin telkkariin ja siinä oli ihan älyttömän paljon erilaisia pieniä pelejä joita joskus veljen kanssa pelailtiin. :D En nyt muista yhtään mikä sen vehkeen nimi mahtoi edes olla.

   Poista
 2. Mun ensimmäinen peli oli tyyliin ensimmäinen formula 1 peli ikinä. Eeppisin hetki videopelissä? Hienoin cutscene? Huonoin peli mitä olet pelannut? Lempihahmot? Paras tarina? Se hetki kun halusit heittää ohjaimen seinään? Peli jonko ostoa kaduit? Suurin yllättäjä? Siinä muutama kysymys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua nyt tuli hurja kysymys tulva oikein! :D Hyvä homma kiitos pistän nämä ylös itselleni niin pääsen pohtimaan vastauksia seuraavien luukkujen yhteydessä. :)

   Poista
 3. En ihan tarkkaan muista mikä oli ensimmäinen peli jota pelasin, koska se oli joskus 90-luvun alkupuolella, jolloin olin vasta 4-vuotias, mutta veljeni opastuksella pelailin tosissaan paljonkin pelejä :D mm. The Settlers, Lemmings, Warcraft: orcs & humans ja The Lost Vikings oli ehdottomasti parhaimpia pelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli aikaiset ovat olleet ensimmäiset pelihetket. :D Itselleni ei nuo sinun pelaamasi pelit sano nimeltään ainakaan mitään. Paitsi toki Warcraft nimeltään, mutta en ole itse pelannut. :)

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.