maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 - Luukku 19Paljonko pelailet päivässä/viikossa?
- Riippuu tosi paljon päivästä ja viikosta. Välillä voi olla tosi vähäistä pelailua koko viikon ja välillä pelaan paljonkin koko viikon aikana. Yleensä vaikuttaa työpäivät, että jaksaako töiden jälkeen edes mitään pelata vai löhöileekö vain sohvalla sarjoja tai leffaa katsoen. Riippuu myös siitä olenko yksin kotona vai onko miesystäväni luonani. Riippuu näenkö ystävien kanssa tai käynkö perheeni luona, joten sellaista mitään tiettyä rutiinia ei ole tullut. Välillä voi olla, että pelaan yhden päivän aikana 12h (taukoja toki välissä ja arkisin ei toki ihan noin kauaa pystyisi edes pelaamaan) ja välillä on päiviä kun saattaa pelata vain tunnin tai ei ollenkaan. Mutta heittääkseni tähän jonkin arvioidun peliajan päivälle olettaen, että olisi sellainen kiireetön viikko yksin kotona ilman muita suunnitelmia niin sanoisin, että 2-6 tuntia. Vaikea tällaista arvioida kun en ole kellottanut pelituntejani ja jokainen päivä vaihtelee. Esimerkiksi nyt muutaman päivän sisään olen paljon ollut kotoa poissa niin pelailut jääneet vähän vähemmälle. Selkeä vastaus?

Miten perhe/läheiset suhtautuu pelaamiseen?
- Pikkuveljeni pelaa ja hänen ansiostaan olen tämän peliharrastuksen löytänytkin. Ilman hänen innoittamistaan en varmaan olisi niin helpolla pelimaailmoihin lähtenyt tutustumaankaan. Vanhempani tietävät, että pelailen ja eiväthän he siihen mitään ihmeellistä ole sanoneet. Eivät kyllä varmasti edes tiedä millaisia pelejä pelaan ja minkä verran pelaan. Kyllä toki vanhempani välillä ovat luulleet, että en tee muuta kuin pelaan, mutta olen kyllä tehnyt selväksi, että teen muutakin. Sama kun ystäväni myös tietävät, että pelailen mutta eivät välttämättä ole tienneet kuinka paljon pelaan ja mitä pelejä pelaan. Olettaisin pelaamiseni olevan ok kaikille, mutta eihän se niin taida olla. Monet ihmiset jotka eivät pelaa mitään eivät ymmärrä pelaamista ja ihmisiä jotka tykkäävät pelata enemmänkin. Tästä asiasta toki voisin kirjoittaa kirjan, mutta en jaksa alkaa tätä asiaa nyt enempää purkamaan. Olen vain ihmetellyt monesti miksi ihmiset jotka eivät pelaa pitävät pelaavia ihmisiä outoina tai hulluina tai sairaina tai "kamalaa kun vain pelataan päivät pitkät", eivätkä ajattele samalla tavalla ihmisistä jotka viettävät vapaa-aikansa kotona sohvalla röhnöttäen ja telkkaria tuijottaen? Tai jos joku katsoo kaiket päivät vain sarjoja tai elokuvia niin miksi se on parempi asia, kun pelata se koko päivä jotakin videopeliä? Siinäpä vasta mysteeri mitä jokainen voi pohtia mielessään saamatta siihen mitään järkevää vastausta.2 kommenttia:

  1. Hyviä mietteitä. Samaa miettinyt joskus itsekin että miksi juuri pelaamiseen suhtaudutaan kamalan negatiivisesti ajoittain tietyiltä henkilöiltä jotka eivät sitä itse harrasta. Oma lähipiirini ei pelaile mitään muuta kuin mobiilipelejä ja ehkä muakin pidetään laiskana nörtti kummajaisena tuttujen parissa kun pelailen. 🤓 Mut sellaisten ihmisten jotka suhtautuu kauheen jyrkästi pitäs ehkä joskus kokeilla itekin pelaamista ja että kuin mukavaa ja sosiaalista myös se voi olla. Ja toi on niin totta ettei niitä kyl kummaksuta jotka voi koko päivän toljottaa tv:tä. 😅 Mistä lie se johtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep näinhän se on, kummastuttaa ja ihmetyttää kyllä tällaista peleistä innostunutta, että miksi peliharrastus on niin iso tabu vieläkin. :D

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.