maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016 - Luukku 12Lautapelien videopeliversiot, jees vai nou?

Itse olen pelannut vain Monopolya Xboxilla ja se oli ihan hauskaa. Toki lautapelit on aina lautapelejä ja eihän niitä nyt voita mikään! Lautapeleissä on täysin erilainen fiilis kun niitä pelailee yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kyllä ne toimii varmasti ihan hyvin videopeliversioinakin, mutta mielummin pelaan niitä laudan kanssa.

Mihin kiinnität ensimmäisenä huomiota kun peli alkaa? Korvaako hyvät hahmot huonon grafiikan?

En ole pelannut pelejä joissa olisi aivan karseat grafiikat. Olen hypännyt pelimaailmoihin vasta nyt parempien grafiikoiden aikaan niin melkeinpä jokainen peli on näyttänyt todella hienolta mitä olen pelannut. Olen kyllä pelannut noita vanhempiakin pelejä joissa grafiikat ovat olleet kehnompia eivätkä niin edistyneitä kun aivan uusissa peleissä, mutta ei minua ole haitannut. Esimerkiksi Half-Life 2 peli on jo suhteellisen vanha peli, mutta kyllä se silti näyttää hienolta! Jos pelaamani peli on jo useampia vuosia vanha niin itse katselen sitä peliä asenteella "tämä on vanha peli". Eli jos grafiikat ovat kehnommat niin vertaan sitä ajatuksissani siihen aikaan ja tokaisen, että pelin grafiikat ovat niinkin vanhaan peliin nähden todella hienot. Ja jos olen ostamassa uutta peliä ja jo videoissa tai kuvissa grafiikat ei miellytä niin en silloin peliä ostakaan. Toki siis en pelejä osta grafiikoiden takia pelkästään, mutta jos uusi peli näyttää taivaalliselta niin kyllähän se houkuttaa enemmän kun vertaa uuteen peliin joka ei niinkään innosta muutenkaan ja grafiikatkaan eivät oikein miellytä niin silloin se jää ostamatta.

Mutta pelin alkaessa kiinnitän kyllä paljolti huomiota pelin grafiikoihin. Peleissä joissa yksityiskohtia on paljon ja ne ovat hyvin toteutettuja niin miellyttää heti omaa silmääni! Tutkiskelen innoissani heti pelin kaikkia kolosia ja yksityiskohtia tarkasti ennen kuin etenen yhtään mihinkään. Aina uuden pelin aloittaessani on mukavaa katsella millainen se ympäristö on, millaisia hahmot ovat lähempää ja mitä kaikkea siistiä sieltä löytyykään.

Jos pelissä ei ole hääppöset grafiikat, mutta peli on kuitenkin tarinaltaan mielenkiintoinen ja hahmot ovat todella mahtavia niin ei silloin grafiikat ole pääosassa. Eli voisin sanoa, että kehnommatkin grafiikat voivat jäädä toiseen arvoon jos pelissä on oikeasti todella hyviä hahmoja ja muuta mukavaa mielenkiintoista! Grafiikat eivät ole se ykkönen, mutta silti iso vaikuttava asia kuitenkin.

Mites teillä, vaikuttaako grafiikat paljon pelinautintoon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapusta jotakin kommenttia.