maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pelien ratsut

Monissa pelaamissani peleissä on mahdollisuus myös käyttää ratsua liikkuessaan paikasta A paikkaan B. Jotkut ratsut ovat mahtava apu liikkuvuuteen, jotkut ratsut saattavat unohtua kokonaan ja moniin peleihin ratsua kaipaisikin! Joissain peleissä ratsua voi vaihtaa eri eläimeksi tai vaihdella väriä ja haarniskoja.


Metal Gear Solid 5 pelissä on hevonen ratsuna, jota itse olen pelatessa käyttänyt todella paljon. Hepalle pystyy myös vaihtamaan varusteita ja hepan väriä voi muuttaa muutamasta vaihtoehdosta. Pelissä hevonen on tarpeellinen liikkumisen kannalta, sillä ratsastaen matkat taittuvat mukavasti ja nopeammin. Hevonen on aivan mahtava, kun sitä kutsuu paikalle, sillä hevonen liikkuu vierellä! Jos olet taistelussa ja haluat paeta paikalta nopeasti niin juosten vain täysiä eteenpäin ja kutsut hevosen, joka sitten alkaa laukkaamaan vierelläsi jolloin voit vauhdista hypätä ratsun selkään ja laukata kauas pois vihollisten luota! Mahtavuus! Hevosen voi myös käskeä kakkaamaan tielle, jolloin vihollisten autot voivat suistua tieltä, kuulostaa aika hauskalta. Itse tätä en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta MGS onkin tällä hetkellä pelailutauolla itselläni.


Toinen yksinpeli missä ratsu löytyy on Dragon Age Inquisition. Tässä pelissä hevosen käyttö ainakin alkuun unohtui monesti, enkä muistanut koko ratsua ollenkaan! Nyt kun taas vihdoinkin pelaan peliä eteenpäin, olen heppaa käyttänyt enemmänkin. Alkuun minulla oli aivan perus ruskea heppa, kunnes sitten löysin/sain paikan mistä voi ostaa uusia ratsuja! Oli pakko ostaa suloinen hirven sukulainen (en tiedä mikä tuo lajiltaan on?) ja tämä ratsu laukkaan lähtiessä pitää hauskaa ääntä. Muitakin erilaisia hevosia ja ratsuja pelistä löytyy, mutta niistä ei niinkään vielä kokemuksia enempää olekaan, kun peli on suhteellisen alussa vielä itselläni. Tässä pelissä kuitenkin ratsu on jotenkin jäykempi hallita, ylämäkeä pitkin mentäessä näkyvyyttä ei oikein voi nostaa ylöspäin ja kääntyvyyden kannalta isommat liikkeet. SILTI tykkään ratsustani, mutta ei vedä vertoja MGS pelin hepalle.Kolmas pelaamani peli josta löytyy ratsu on yksin tai yhdessä pelattava The Elder Scrolls Online. Tässä pelissä heppaa tulee käytettyä ihan koko ajan ja välillä jopa unohtuu, että kävely ja juoksukin on mahdollista. Tykkään tämän pelin ratsusta ja sillä on oikein hyvä liikkua ja hyppiä pitkin ESOn maailmoja. Ratsua pystyy kehittämään joka päivä lisäämällä yhden pisteen esimerkiksi nopeuteen. Kehittäminen nyt vaan on jäänyt hyvinkin unholaan, sillä pelikin on ollut pitkään unholassa vaikka ikävöinkin paljon tämän pelin pariin. Ratsuksi pystyy myös ostamaan muunkin eläimen esimerkiksi karhun tai vaikka kamelin! Lisäksi pelissä voi ostaa eri rotuisen hevosen itselleen tai vaikka hevosen jonka kaviot ovat tulta, huuuuu! Ulkonäöllisesti ESOn heppa ei ole upein, mutta kyllä tuo silti hevoselta näyttää ja on ihan hellyyttävä tapaus.


Ihana heppa löytyy myös Witcher 3 pelistä! Tässä pelissä ratsastaminen auringonlaskussa on jotakin niin kaunista, ah, ikävä tämän pelin maailmaan taas kun mietin koko peliä. Heppa liikkuu hyvin ja mitään kamalaa ei tämän pelin ratsun kanssa ole (vielä ainakaan) käynyt, joten pelkkää hyvää sanottavaa. Toki varmasti jokaisessa pelissä on perus "ongelmansa" ratsujen kanssa jotka jäävät mäkiin hassusti seisomaan jalat vääntyneenä, mutta eipä ne nyt menoa haittaa. Hepan kanssa on erittäin hyvä käydä taisteluita ainakin ihmisiä vastaan, kun laukkaa vihollisen vierelle ja sivaltaa miekalla pään poikki, wautsi. Muutamat taistelut käyty pelkästään hevosen selästä käsin laukaten edestakaisin vihollisten välistä miekkaa heiluttaen, näppärää. Tässä pelissä siis erittäin paljon tullut käytettyä heppaa liikkuessa paikasta toiseen. Suurta plussaa on se kun lähtee laukkaamaan tiellä, niin ratsu osaa itse kirmata tietä/polkua pitkin ilman, että pelaajan tarvitsee koko ajan olla ohjaamassa.


Uusi pelituttavuus Far Cry Primal luo myös mahdollisuuden ratsun käyttöön, sillä pelissä taitojaan kehittäen voi kesyttää itselleen ystäväksi erilaisia petoja ja näistä sitten viimeisenä pääsee kesyttämään itselleen suloisen sapelihammastiikerin! Tällä tikrulla pääsee myös ratsastamaan, jollaista ei varmasti ihan jokainen olekaan vielä päässyt kokemaan. Toinen ratsu on pieni mammutti, jota ei erikseen tarvitse kesyttää itselleen ja tätä ei pysty myöskään kutsumaan luokseen (korjatkaa toki jos olen väärässä). Mammutilla ratsastus on myös kiinni noista kehitetyistä taidoista, joten on ihan turha yrittää pomppia pikku mammuttien niskaan ihan pelin alussa, ei nimittäin tule onnistumaan. Mammutin saa ratsuksi löytämällä tuon olennon jostakin luonnosta ja hyppäämällä selkään. Sapelihammastiikerin taas voi itselleen kesyttää kaveriksi taisteluihin ja sekä sitten hypätä selkään ja juosta hurjaa kyytiä pitkin villiä luontoa! Nämä vielä uusia tuttavuksia minulle, joten sen enempää en ihanuuksia ja kamaluuksia osaa kertoakaan. Tähän mennessä ollut hauska juttu ja näppärät ratsut!


Viimeisin, mutta ei vähäisin on The Elder Scrolls Skyrim, jossa myös mahdollisuus omaan heppaan löytyy! Tässä myös toki varastaminenkin käy, mutta eihän tuollaista vääryyttä voi suositella. Itse peliä olen pelannut vasta muutamia tunteja, joten olen vielä erittäin pihalla kaikesta. Yhden kerran varastin itselleni hylätyn ratsun jonka kanssa laukkasin pitkin kuun valaisemaa niittyä! Toisen kerran sitten päätin tuhlata roposeni ostamalla itselleni oman hevosen. Hevonen oli kaunis, kiltti ja uskollinen. Maksoin tuosta olennosta 1000 roposta, joka oli siinä vaiheessa puolet koko varallisuudestani! Ratsastelin pitkin metsiä ja laukkasin lumipyryssä etsien suojaa itselleni ja ratsulleni, mutta sitten tapahtui jotakin aivan kamalaa... TIPUIN kalliolta alas!!! Kuului sydäntä riipaiseva hevosen hirnahdus ja oma hahmoni makasi pienen kivenlohkareen päällä aivan henkihievereissä. Selvisin kuin ihmeen kaupalla tuosta pudotuksesta, mutta ratsuni erittäin todennäköisesti kuoli. Suruissani menetetystä ystävästäni matkasin pois vuorilta ja kun hevosta ei löytynyt mistään olin vielä surullisempi menetetyistä roposistani. Melkein yhden päivänhän se ilo sitten kestikin. Nyt kuljen jalkasin.

Mitenkäs teidän ratsut? Kokemuksia hyvistä tai aivan kamalista pelien ratsuista? Minkä pelin ratsu on oma lempparinne kautta aikojen?


16 kommenttia:

 1. Skyrimin ratsu on siitä ikävä, että ilman modeja se juoksee ensimmäisenä taisteluun ja yleensä lohikäärmeen sattuessa kohdalle on hepo entinen. Muuten ne ovat miljööseen varsin sopivasti kylmäverisiä, joita harvoin peleissä näkee. Assassin's Creed III:ssa taas ovat bugisimmat hevoset, joita olen koskaan nähnyt. Sarjan aiemmissa osissa olivat ihan mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa no hyvä tietää tollanen! Oma kokemus skyrim hepasta kun jäi niin lyhyeksi... :D Enkä (onneks) oo tohon Assassin's Creed III:n heppaan "joutunu" törmäämää ja jos joskus kyseistä peliä pelaan ni pitää kiertää kaukaa :D Ellei oo pakollista käyttää?

   Poista
  2. Heppaan kannattaa tosiaan Skyrimissa investoida vasta siinä vaiheessa, kun se ei tee liian suurta lovea budjettiin, toisin sanottuna sitten kun on varaa ostaa toinen tarvittaessa saman tien. Jos siis haluaa hevosella kulkea.
   AC III:ssa hevosta ei ole pakko käyttää kuin muutamassa juoneen liittyvässä tehtävässä, mutta se kyllä helpottaa paikasta toiseen liikkumista huomattavasti - villieläimiä törmää joka puskasta päälle jos juoksee metsässä, mutta hevosen selässä on käytännössä immuuni. Sudet jäävät ärisemään hevosen jalkoihin ja tavallisesti niin kuumottavat karhut juoksevat karkuun suosiolla (mikä on oikeastaan aika naurettavaa). Mutta ei sekään toisaalta helpota kulkua, että hevonen jää jumiin joka toiseen juurakkoon tai kiveen, joten valinta on kahden huonon väliltä. Kolmantena liikkumisvaihtoehtona on tietysti ihan sujuva puissa hyppely, mutta yleensä koko matka ei onnistu puitse. Itse suosittelen jättämään pelin väliin, ellei ole kova AC-fani.

   Poista
  3. No en nyt niin suuri AC-fani ole, ainana pelannut Black Flagia. :D Googlettelin kuvia tuosta hepasta niin suurinosa oli juurikin jotain bugisia kuvia joten kertoo aika paljon jo siitä kuinka buginen heppa pelissä kaikilla aina on, heh.
   Skyrimissä vielä niin alussa vasta, ettei ihan viitsi shoppailla niitä heppoja vähän väliä, joten taidan kulkea ainakin näin alkuun ihan jalan. Ei sekään huono vaihtoehto ole ollut tähän mennessä. Hieman se hepan menetys heti siihen alkuun harmitti justiinsa sen takia, että niin suuri määrä varallisuudesta siihen upposi!

   Poista
  4. Black Flag on käsittääkseni noista uudemmista jokseenkin kelvollisin, en tosin ole itse AC III:sta tuoreempia pelannut.
   Itselle kävi samoin aluksi, innoissani keräsin rahaa saadakseni oman silkkiturvan ja eipä se ilo kauaa kestänyt. Erityisesti myös harmitti, kun yhdestä questista palkinnoksi saamani uniikkiheppa joutui heti samalla pelikerralla lohikäärmeen murjomaksi, kun sattui vieläpä epäonneksi kaksi lohista hyökkäämään kerralla. Ja tietysti edelliset tallennukset olivat jossain hankalissa paikoissa, kuinkas muutenkaan.

   Poista
  5. Voi eiii!!! :'( Ihan varmasti otti päähän! Se oma heppani nyt kuitenki oli se eka mahdollinen minkä pystyi ostamaan. Että tuohon verrattuna niin ei ollu iso menetys! :D
   Black Flagista ite oon tykänny, on vielä kyllä erittäin kesken, mutta vaikuttanu ihan kivalta. Moni kehunu sitä AC sarjan yhdeksi parhaimmista, mutten itse osaa sanoa muista sitten sen enempää juuta tai jaata. :D

   Poista
  6. Olinkin pitkään tuosta kypsyneenä ilman hevosta Skyrimissä!
   On hankalaa toki vertailla, jos muut sarjan osat eivät ole tuttuja. Black Flag lienee ihan hyvä aloituspeli sellaiselle pelaajalle, joka ei ole muita osia kokeillut - ei bugisuudeltaan sarjan pahimpia ja on pelattavuudeltaan kuitenkin smoothimpi versio sarjan alkupään peleistä.

   Poista
 2. Skyrim hepat on kivoja :D Niitä tosin pitää hieman modata että ne on käytännöllisempiä. Ja Shadowmere kannattaa hankkia :D Itte hamstraan kyllä kaikkia lemmikkejä kaikissa peleissä jos vaan mahdollista, koska ne nyt vaan on kivoja. :D Mutta ehkä ehdottomia suosikkejani on WoWin netherdrake. Niiden hankkimisessa oli mielestäni hyvä tarina: kun niitä auttoi ja niiden kanssa ystävystyi, niin valittu netherdrake ennemminkin halusi vapaaehtoisesti auttaa ja toimia ratsuna sen sijaan että se vain ostettaisiin käyttöön kuin mikä tahansa ratsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shadowmere on aika pahiksen näkönen! Mut komee. :D Ite tykkään kans hirveesti peleissä eläimistä ja jos vaan saa itellee ratsun/lemmikin ni ehdottomasti aina mullemullemulle! ♥ WoWia en oikee oo pelannukaa joten en oo törmänny netherdrakeen, piti googletella se jotta tiedän minkälaisesta olennosta kyse. :D

   Poista
  2. Arvak on muuten kans aika cool ratsu Skyrimissä :D Eikä se voi kuolla lopullisesti!

   Poista
  3. Oho no näköjään! Mä haluu uu uun tollasen! :D Mistä noita erikoisia heppoja saa? Oon vielä aika vähä pelannu Skyrimiä. :D

   Poista
  4. Soul cairnista saa Arvakin tehtävän kautta, ja siihen pitää olla Dawnguard lisäri. Sinne pääsee Castle Volkiharista kun tekee dawnguardin tehtäviä eteenpäin. Shadowmeren sai tehdessä Dark Brotherhoodin tehtäviä ja sit on vielä uniikkina hevosena Frost Riftenistä, mutta itte en oo Frostia koskaan hankkinu, koska se vissiin on aika aggressiivinen hyökkäilemään vihollisien kimppuun ja siten kuolemaan :D

   Poista
 3. Inquisitionin Hartit! ♥ Vaikka tosiaan joo liikkuu ku tankki ja on vähän hankala hallita, niin ihan järjettömän ihanaa kun kerrankin saa jotain muuta kuin hevosen! Välillä oli vaan pakko niellä ärsytys ja vaan käyttää mounttia ihan vaan koska se oli niin järkyttävän hieno. :DD

  Skyrimissä en sitten koskaan viittiny uljasta ratsua ees ostaa kun maksaa niin paljon verrattuna rahavaroihin, mutta eipä sit ilmeisesti tarvinnukaan... Nyt ihan sama mihin meen, niin joka paikkaan seuraa ihan täysin tuntematon hevonen, vaikken oo yhteenkään koskaan koskenukaan. :D Joku vika siinä perkeleessä nyt muutenkin on, kun ei kuole lohikäärmeille sitten millään. Ehkä se vaan on niin hurja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niii noi Hartit on niin suloisia!! ♥ Kyllä sen liikkuvuus on anteeksi annettavaa, koska tykkään viiletellä sielä tuon söpön otuksen kanssa. :) Mounttia en ole nähnytkään ja piti ihan googletella, vaaau, mäki haluun!! On se aina suurta plussaa jos ratsuna on muitakin kuin pelkkiä heppoja! Ratsut on kivoja ♥

   Skyrimissä vielä jonain päivänä haluan niin paljon rahaa, että voin shoppailla ratsuja yllin kyllin. :D Ja oho, sullahan on sitten ihan super kaveri siinä hehe :D Älä vaan kadota silmistä sitä! ;)

   Poista
 4. Hauska postausidea :D Mulla ei oo sen pahemmin kokemusta muista ratsuista kuin Wowin mountit ja niitä nyt on niin paljon erilaisia hienoja ratsuja, ettei pysty mitenkään valita vaan yhtä :D (Googlaa "wow mounts") BDO:ssa se eka aasiratsu on kans aika symppis, mut ei mitenkään kovin käytännöllinen. Se tosin liikkuu tosi aidosti, kun se ei esim pysty tehdä jyrkkiä u-käännöksiä vaan pitää tehdä sellaista loivaa kaarta että se kääntyy takasin päin :D Tai ehkä sillekkin on joku nappi, että kääntyy nopeammin, mut en oo viel niin tarkkaan tutkinu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli mieleen, että voisi raapustella juttua ratsuista kun monessa pelissä niihin on törmännyt! :) Googlettelin tuon ja aika hienoja ratsujahan sieltä tuli! On se aina kyllä niin mahtavaa kun peleihin halutaan tehdä erilaisia ratsuja niin pääsee haaveilemaan niiden hankinnasta jo heti alkuun! :D
   Ja toki se, että heppa tai muu ratsu ei käänny salamana ympäri on ihan hyvä siksi juurikin, että on hyvin realistinen tällöin, MUTTA onhan se aina ehkä sittenkin kivempi jos ratsu on vähän epärealistisempi liikkuvuudessa niin pääsee kikkailemaan niillä ratsuilla pienissäkin ja ahtaissa paikoissa. :D Eli siis välillä liika realistisuus peleissä ei ole sittenkään hyväksi. :D

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.