Historia

Mmmmoih! Olen Miwwi, peleihin hurahtanut tyttönen vuosimallia -91. Tässä nyt pientä historiaa peliharrastukseni alkamisesta.

En ole pelien keskellä kasvanut lapsukainen, mutta silti on tullut pienempänä pelailtua ystävän luona Crash Bandicoottia ja Spyroa silloin tällöin. Tietokonepelaamisesta innostuin kun The Sims peli ilmestyi maailmalle ja siitä tykkäsin (edelleen) paljon. Rakastin talojen rakentamista ja sisustamista vaikkakaan ne eivät mitään taidonnäytteitä olleetkaan. Muita pelejä en pelannut, enkä kokenut innostusta tutustuakaan mihinkään muuhun peliin. Minua 5vuotta nuorempi veljeni kyllä omisti pleikkarin ja pelasi mm autopelejä paljonkin. Hänen pelailuja välillä sivusta seurasin ja sain jopa kokeillakin, sen enempää kuitenkaan en innostunut.

En koskaan kuvitellutkaan, että minusta tulisi hurjan innokas erilaisia pelejä ahmiva tyttönen, enkä koskaan ymmärtänyt niitä jotka kuluttivat puolet päivästään videopelien kanssa. Minulla kaiketi oli samanlainen kuva pelaajista, mitä monilla ihmisillä on vieläkin. Onneksi se asia muuttui!Joskus 2012 vuoden loppupuolella veljeni pelasi xboxilla paljon halo 4:sta ja pyysi minua välillä hänen kanssaan 1v1 matseihin. Olihan se hirveän hauskaa, nöyryyttää isosiskoa kerrasta toiseen! Huomasin kuitenkin, että se oli hauskaa kun huomasi vähän kehittyvänsä ja onnistui välillä jopa saamaan yhden taponkin. (Jälkeenpäin miettiessä, olen aika varma että veljeni antoi ne tapot säälistä.) Veljeni sitten huomasi pienen innostukseni ja taivutteli minut hankkimaan oman xboxin. Se tuli sitten ostettua etukäteis joululahjana itselleni, hieno halo kustomoitu xbox 360! Siinä oli niin (naurettavan) hienot äänetkin käynnistäessä ja sulkiessa.

Joulukuussa 2012 innostuin vielä enemmän, kun Black Ops 2 ilmestyi! Se oli pakko hommata ja veli sitten opetti sitä pelaamaan ja siitä jatkoin liven puolelle pelaamaan muita pelaajia vastaan. Kehitystä, kehitystä, tajusin kuinka hauskaa pelaaminen oli ja kuinka mahtava tunne se on kehittyä ja oppia koko ajan uutta! Lopulta uskalsin jopa yksin mennä pelaamaan ja löysin uusia mahtavia pelikavereita! En todellakaan koskaan voinut edes kuvitellakaan sitä, mitä videopelit voisi tuoda minulle! En kadu kyllä pätkääkään sitä, että annoin veljeni innostuttaa minut pelaamaan, koska nyt olen aivan hurahtanut ja sain itselleni oikeasti mielenkiintoisen ja hauskan harrastuksen kera mahtavien uusien kavereiden.

Mitä enemmän olen nyt pelannut, sitä enemmän innostun uusista erilaisista peleistä. Ensimmäinen vuosi peliharrastuksen parissa meni pelatessa pelkästään Black Ops 2:sta, joka oikeasti oli ihan paras (multiplayer) peli mitä ikinä olen pelannut. BO2 antoi minulle niin paljon, että on vähän ikävä tuota mahtavaa peliä. Ensimmäisen pelivuoden jälkeen tuli tietenkin uusi Codi, johon uppoutui melkein koko seuraava pelivuosi. Kolmantena pelivuotenani kaikki sitten lähti "käsistä" uusien pelien suhteen. Nykyään omistan niin monia erilaisia pelejä, että ihan pyörryttää se pelien paljous! Siltikään ei kaduta tippaakaan tämän harrastuksen aloittaminen tai siihen ajautuminen, sillä mitä parempaa voikaan olla? Se tunne kun löytyy älyttömän kaunis peli joka omaa hyvän tarinan ja mahtavia hahmoja tai yhdessä ystävien kanssa pelattava mukaansatempaava peli!

Kohta jo täyttyy neljäs vuosi pelien parissa ja innolla odotan mitä mahtavia pelejä, uusia tuttavuksia ja tarinoita kaikki tulevat vuodet tuokaan tullessaan! Kaikkia näitä tunteita, ajatuksia ja hetkiä aion tänne blogiin purkaa.4 kommenttia:

 1. Mielenkiintonen tarina sun pelihistoriasta. Toivottavasti innostus jatkuu läpi elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti jatkuu! Tähän mennessä ainakin mitä olen pelien parissa ollut niin innostus pysynyt korkealla läpi ajan. :) Tuntuu siltä, että jatkuvasti vaan innostuu enemmän ja enemmän eri peleistä niin uusista kuin vanhoistakin!

   Poista
 2. Hei! sulla kun näyttäis olevan tuo sana hallussa ja peleistä kirjottaminen lähellä sydäntä, niin kiinostaisiko sua skriivailla blogin ohessa jotain myös sivustollemme Pelikaista.fi?
  Pidin kirjoitus tavastasi ja sivustomme kaipaa aina uutta näkökulmaa. Olisit varmasti hyvä lisä peliyhteisömme kirjoittajien tiimiin jo pelkästään erillaisen pelitaustasi vuoksi.

  Sisällöntuottajamme raapustelevat peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja. Osa vääntää kyytipojaksi myös yt-videoita. Toimimme harraste pohjalta ja käytämme artikkeleiden näkyvyyden lisäämiseen sosiaalisenmedian palveluita. (twitter, facbook jne.)

  Kaiken yllämainitun lisäksi, pelailemme tietenkin porukalla pelejä laidasta laitaan. Olemmehan pohjimmiltaan peliseuraa varten perustettu peliyhteisö. Käytämme pelatessamme TeamSpeak3 puhesoftaa, meillä löytyy sitä varten oma palvelin (ts.pelikaista.fi) sekä ylläpidämme myös paria peliservua. Kaiken tuon tukena toimii toukokuussa avattu foorumi sekä Steam-ryhmä, ( http://steamcommunity.com/groups/pelikaista ) joka on ollut käytössä yhteisön alusta saakka.

  Miltäs kuulostaisi?

  Parhaiten yhteyden meikäläiseen saa Pelikaistan steamin tai foorumin kautta.
  Myös sähköpostia saa laittaa: rasteri@pelikaista.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon mukavasta viestistä ja tarjouksesta. :) Vastailen sinulle vähän kattavammin yv:nä tänää myöhemmin, kun on aikaa paremmin raapustella vastausta! :D

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.