maanantai 21. maaliskuuta 2016

Peliloma

Loma loma loma loma loma! Kuinka iloinen ihminen voikaan olla, kun pääsee pitkästä aikaa lomailemaan töistä ja olemaan vaan rennosti! Minulla on nyt luvassa melkein kahden viikon lomat ja ristin tämän loman "Pelilomaksi", koska nyt jos milloin minulla on aikaa pelata keskeneräisiä pelejä oikein urakalla ja päästä etenemään edes jossakin. Läpipeluuta en uskalla luvata edes leikilläni minkään pelin kohdalla, sillä monen monet pelit ovat aivan alussa ja monen monet pelit ovat sellaisia, missä saa pelkästään seikkailemalla kulutettua viikon aikaa.

Pelilomani starttaa nyt siis heti keskiviikon työpäivän jälkeen, enkä oikeastaan tiedä vielä mitä peliä sitä voisinkaan aloittaa pelaamaan. Pieniä suunnitelmia on, että voisin jatkaa noita pelejä mitä nyt olen pelaillutkin vähän lähempänä menneisyydessä. En uskalla aloittaa/jatkaa pelaamaan jotakin peliä, mitä olen pelannut monta kuukautta sitten viimeksi, sillä ne kuitenkin on nyt sielä pienessä unholassa niin odotelkoot vuoroaan vielä muutaman kuukauden lisää. Hieman kyllä säälin niitä. Monia kivoja pelejä. Hmmh...


Kuitenkin suunnitelmissani olisi pelata Far Cry Primalia, joka on tällä hetkellä uusin pelini ja iältään niin nuori vielä, että sen pelaaminen tässä vaiheessa olisi kaikkein järkevintä! Toinen suunnitelmissani oleva peli on Dragon Age Inquisition, sillä sekin on vielä niin tuoreessa muistissa joten tätä olisi hyvin helppo jatkaa eteenpäin taas. Kolmas peli nyt vasta lisääntyi "pelilomalla pelattavien pelien listalleni", kun poikaystäväni yllätykseksi tämän minulle vasta osti. Tämä peli on *rumpujen pärinää* The Elder Scrolls V Skyrim! Tämä peli on jo sellainen "yleissivistykseen" kuuluva peli, että olihan se aivan mahtavaa vihdoin omaan omistukseen saadakin. Kiitos!!!

Lisäksi on myös monia miljoonia muitakin pelejä joita voisin pelata lomallani, mutta en tiedä kannattaako nyt lähteä suunnittelemaan ihan kamalasti koko lomaa vaan elää ehkä mielummin päivä kerrallaan. Kunhan en vain jumiudu sohvan pohjalle tuijottamaan netflixin sarjoja koko 11 päivää kestävän lomani ajaksi. SE olisi jo todella "n0 lif3".

Kuitenkin JOS aion pelilomani aikana olla maailman reippain pelaaja ja pelata muitakin pelejä, kun noita kolmea ylempänä mainitsemaani niin ehdottomasti vaihtoehtoina silloin on The Walking Dead, Tales from the Borderlands, The Wolf Among Us, Life is Strange tai/ja Game of Thrones! Näistä ensimmäisenä ehdottomasti tuo Walking Dead, koska tuon pelaaminen on jo avattu, joten mielummin jatkaa jo aloittamaansa peliä, kun aloittaisi kokonaan uutta. Terveisin Miwwi, joka ostaa tai saa lahjaksi jatkuvasti uusia pelejä, joita kokeilee kaikkia heti ja näin ollen keräännyttää pelivuortaan.

Lomalla myös tarkoituksena tai ainakin ajatuksissani olisi raapustaa pientä fiilistely postausta Far Cry Primalista sekä kirjoittaa läpipelatusta Layers of Fear pelistä sekä napsia pelikuvat yhteen lojuneeseen "diipadaapa" postaukseen. Joten toivon, että innokas inspiraatio kirjoittamiseenkin iskee ettei nyt mene ihan vain pelatessa ja maatessa tuo loma. Itseni tuntien jos vain avaan blogin ja kirjoitan otsikon, niin sormeni alkavat sauhuten kirjoittamaan lisää. Näin on käynyt monta kertaa. Joten ehkä uskallan olla rohkea ja luvata ainakin tuosta Layers of Fear pelistä postausta!

Milloinkas teillä on seuraavaksi luvassa ansaittu peliloma vai käytättekö lomanne johonkin mukamas järkevämpään tekemiseen? Mitä noista pohtimistani peleistä suosittelisitte korkattavaksi heti alkuun?


10 kommenttia:

 1. Itselläkin oli juuri "peliloma" tai siis viikon kestävä vapaa, jolla tuli mm. pelailtua kun normaalina arkena ei aina kerkeä kunnolla keskittymään ainakaan parituntisiin sessioihin. Tai no tuli siinä tosin myös katseltua pari tuotantokautta Walking Deadia, mutta sanotaan sitä nyt silti mielummin pelilomaksi ;D Ihan huippuja tuollaiset. Pitää muutenkin suorittaa lopun vuoden lomat sellaisina viikon rupeamina, niin kerkee pitämään tuollaisia pelilomia useampia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin hyvä! Itsekin uskon, että pelilomalla tulee töllättyä sarjojakin varmaan urakalla, mutta yritän myös keskittyä pelailuun kun vihdoin on aikaa runsaasti! Paljon pelejä pelattavana niin saa vähän mielenrauhaakin, kun pääsee osaa vähän eteenpäin. Nyt on talviloman aika ja seuraavaksi pohtimaan kesälomien ajankohtaa. Pidän varmaan 2vko ja 1vko 1vko jaksoissa niin tuntuu suuremmalta määrältä lomaa! :D

   Poista
 2. Nyt kun alkaa miettimään tarkemmin, niin ei välttämättä suoranaisesti tule pelattua lomilla sen enempää kuin arkena. Totta kai lomilla tulee enemmän pelien parissa esimerkiksi tehtyä sellaisia kokeiluja uusien tuttavuuksien kanssa, mutta nekin saattavat hyvin olla sellaisia 10 minuutin tapauksia. Ns. pidemmät pelisessiot taitavat silti olla aikalailla sitä samaa luokkaa, eli yhdestä muutamaan tuntiin. Eli aikalailla samoja aikoja, olkoon arki tai loma. Mitään radikaalia ei siis tapahdu :D

  Sitten taas nämä kuuluisat pelimaratonit tapahtuu lähinnä vain silloin, kun on juuri saapunut joku kauan odotettu peli (*kröhöm XCOM 2 ja MGSV, kröhöm*), mutta se taas ei katso aikaa tai paikkaa :D . Niin, ja maratoniksi saattaa muodostua jotkut sellaiset "tapahtumat", kun laitetaan porukka pystyyn ja online-pelit käyntiin.

  Layers of Fearista olisi kyllä kiva lukea juttua, kun olen sitä katsellut sellaisilla "taidanpa joskus ostaa" -silmillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no onhan se toki hyvä jos osaa lomalla muutakin puuhata kun vaan pelailla. :D En usko itsestänikään kyllä sitä, että ihan joka päivä istuisin vain xboxin tai tietokoneen edessä, mutta suurempi pelien pelaamis määrä kuitenkin nyt kovasti yrityksessä! :D

   Ja kyllä aina kun joku uusi vähän enemmän jo odotettu peli vihdoin tulee niin sen parissa se aika hujahtaakin ihan hulluna! Siinä jää pelilomatkin varjoon. ;)

   Okei mahtava homma, koitan saada raapustettua tuon Layers of Fears pelin postauksen niin pääset tsekkaamaan sen, jos vaikka yhtään saisit siitä inspiraatiota päätökseen! :D Kuvia siihenkin tuli napsittua taas ihan reilusti, joten isoin aika varmaan menee siinä kuvien karsimisessa. Tietokoneella vaan on liian helppo ottaa pelikuvia!!

   Poista
 3. Loma on peliloma silloin kun se on samalla sinkkuloma, eli kun olen lomalla yksin. Miesolennon kanssa tulee tehtyä yleensä jotain ihan muuta kuin istuttua erillään omilla pelikoneillamme. Ja niin arkena, lomalla kuin pelilomallakin tulee viihdyttyä salilla tai muuten liikuttua vähintään kuutena päivänä viikossa, eli se rokottaa peliaikaa runsaasti, ellen satu olemaan kipeänä (joka tapahtuu kerran vuoteen).

  Walking Deadista on varmasti hyvä aloittaa siinä mielessä, että sen läpipelaamiseen ei koukkuuntuessakaan mene kokonaista lomaa. :D Toisin kuin jossain Skyrimissä tai Far Cryssa, jotka varmasti pyörivät to-play-listalla hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, Skyrim ja Far Cry on sellaisia mihin kumpaankin saa kulutettua useammankin peliloman! :D Tässä pohdittuani kyllä olen varma, että tuo Walking Dead tulee pelattua läpi AINAKIN se ensimmäinen season. LISiä voisin myös kokeilla! :) En liikaa suunnittele!

   Itselläni kuntoilun innostus taas hiipunut minimiin joten en usko, että lomalla ainakaan kovin paljoa urheilisin. :D Se riittää kun käyn koiran kanssa lenkillä sen 3x päivään niin loppu aika päivästä voi olla pyhitettynä pelaamiselle. ♥ Laiskuus on parasta!

   Poista
  2. Joskus pitää olla rehellisesti laiska! Kyllä se keho (ja etenkin MIELI) sitäkin tarvitsee! (: Kivaa pelilomaa, yaaaay!

   Poista
  3. Kiitooooos! Nyt se starttasi!! ♥

   Poista
  4. Sitten vaan Striimiä pystyyn, jotta voimme valvoa että varmasti pelailet etkä käytä lomaasi johonkin turhuuteen ;D

   Poista
  5. Haha! :D Mutta tosiaan kyllähän sitä vois vähän striimaillakin joku päivä ensiviikolla! :D

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.