lauantai 30. tammikuuta 2016

Blogin tilastoja


Kuinka nopeasti aika onkaan mennyt! Nyt siitä olisi kolme kuukautta, kun aloitin pitämään tätä blogia. Pieni aika monille pidempää blogia pitäneille, mutta suuri aika tällaiselle uudelle pienelle blogille.

Ensimmäinen postaus on kirjoitettu 30.10.2015 ja sen pääsee vielä lukaisemaan -> täältä <- .

Postauksia olen julkaissut tähän mennessä (myös tämä mukaan lukien) yhteensä 28 ja on se minusta melko reipas päivitys tahti näin kolmen kuukauden ikäiselle blogin poikaselle.

Kymmenes kirjoittamani postaus oli "Pelejä joita haluaisin pelata". Kahdeskymmenes postaus "Joulu on tullut taas!"

Vierailijoita on käynyt sieltä sun täältä ja näitä bloggerin omia tilastoja on ihan hauska seurailla. Suurin osa kävijöistä onneksi on suomesta, sillä silloin tiedän, että kävijät ovat ymmärtäneet lukemaansa. Kun taas nuo Kanadalaiset, Kreikkalaiset, Ranskalaiset yms, eivät ehkä ole tainneet ymmärtää suomeksi raapustettuja höpinöitäni. Mistä sitten lienee nuo muun maalaiset kävijät ovat blogiini tiensä löytäneet, sitä en koskaan saa tietää? Jos kirjoittaisin tekstit sekä suomeksi ja englanniksi niin toki tällöin kaikki kävijät saisivat jotakin irti blogistani, mutta se taas toisi itselleni äärettömän paljon vaivaa, sillä englanti ei todellakaan suju minulta niin hyvin kuin suomi. Jos osaisin kirjoittaa sujuvasti englantia niin mikä jottei.Myös koko blogini ajalta luetuimmat postaukset on nähtävissä bloggerin tilastoissa. On ihan kiva nähdä, että mitkä ja minkä tyyliset postaukset saavat eniten katsojia ja kommentteja. Kaikkia ei kaikki pelit ja pelityylit kiinnosta, jotkut tykkäävät lukea pitkiä tekstejä ja jotkut selata vain kuvia, lukijoita on moneksi. Tuosta näkee nyt mitkä ovat vetäneet eniten katsojia puoleensa.

Liebster Blog Award -postaus yllätti suuresti, kun noin selkeästi suurin lukijamäärä eksynyt kyseistä postausta lukemaan! Keskeneräisiä pelejä -postaus on ihan ymmärrettävä, että lukijoita on toiseksi eniten, kun olen muutamaan postaukseen tainnut tuon postauksen linkata.

Pistän tähän vielä linkit noihin muihinkin postauksiin, jotka tilastoissa näkyy:
Life is Strange ja The Telltale Games, Funko Pop! Figures, Vuoden 2015 pelit, Paint pelleilyä, Instagram, UUSI ja jännittävä VUOSI 2016, Tammikuun pelikuulumiset, Fallout 4 Fiilistelyt osa 1.

Tilastoja katseltuani listaan tähän vielä vähiten katselukertoja "keränneet" postaukseni, jotka syystä tai toisesta eivät niin paljoa keränneet niitä silmäpareja, kun monet muut postaukseni. Viisi ns. "heikointa lenkkiä" : Black Ops 3 Specialists, Battleblock Theater Fiilistelyt, Halo 5: Guardians Läpipeluu, Rainbow Six Siege ja Divinity Fiilistelyt.

Blogia on ollut tosi mukava tehdä ja tykkään kirjoitella ja välillä sen huomaa postauksistakin, että ne venyvät venynemistään! Hups. Toivoisinkin, että mielenkiinto blogin ylläpitämiseen säilyy vielä pitkiä aikoja, sillä onhan tämä kirjoittaminen ja pelien tuomien fiilisten jakaminen jonnekin hyvinkin mukavaa ja rentouttavaa. Aluksi ajattelin, että itseäni varten tätä teen, mutta voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että joka ikinen lukija on ihan älyttömän hieno asia! Aina kun uusi lukija on tullut tuonne sivupalkkiin näkyviin, tulee siitä todella hyvä fiilis! Tiedän, että on muutama lukija ainakin jotka käyvät blogiani kurkistamassa välillä (muutama kaverini yhteisten pelien kautta), ilman että ovat liittyneet julkiseksi lukijaksi, joten en tiedä sitten kuinka paljon heitä sellaisia on todellisuudessa?

Vinkkinä heille jotka eivät tätä tienneet:
Julkiseksi lukijaksi voi liittyä jos omistaa Bloggerin tunnukset tai Google + tunnuksen tai Youtube tunnuksen, tällöin kirjautuu omilla tunnuksillaan sisään ja painaa blogini sivupalkista löytyvää "Liity tähän sivustoon".

Kiitokset vielä kaikille julkisille lukijoille, piilolukijoille ja kaikille ohikulkijoille! Jokainen kävijä piristää mieltäni ja on aina miellyttävämpää kirjoittaa tekstejä myös muiden nähtäväksi! ♥

PS: Postauksiani saa myös kommentoida aina rohkeasti. ;)


Nyt saa antaa risuja ja ruusuja tekstien laadusta, kuvista, sisällöstä yleensäkin, ulkoasusta ja kaikesta mitä mieleen juolahtaa! Jokainen rakentava palaute on enemmän kuin tervetullut!8 kommenttia:

 1. Tuo anonyymi -juttu välillä mietityttää kanssa. Olisi kyllä kiva tietää, kuinka moni omaa blogia sitten oikeasti lukee. No, nämä on niitä asioita, mitä ei voi tarkalleen koskaan tietää. Arviota voi tietenkin heittää, jos siihen menoon uskaltaisi lähteä :D

  Ei tule täältä suunnalta risuja, vaan pelkästään ruusuja. Kirjoittamiasi tekstejä on kiva tulla lukemaan ja niistä paistaa ainakin omiin silmiin usein sellaista positiivisuutta, jota tarvitaan aina. Jatka samaan malliin, toivottavasti intoa riittää kirjoitella vielä pitkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kivasta kommentista! :) Yleensä positiivisia ajatuksia peleistä herääkin ja haluan ajatella positiivisesti asioista, joten kiva että se välittyy myös teksteistäni muillekin. :)

   Anonyymi -juttu on varmasti aina mysteeri ja sitä ei ikinä saa tietoon kuinka moni oikeasti käy useamminkin lueskelemassa. Kyllähän nuo tilastot jotakin kertovat, mutta ainahan toki se olisi kiva tietää vielä tarkemmin! :D Uteliaisuus on hyvästä.

   Poista
 2. Hyvät tilastot olet kerännyt lyhyessä ajassa. :)

  Monesti tosiaan tulee tuota todellista lukijamäärää mietittyä. Veikkaan sen olevan suurempi kuin rekisteröityneiden lukijoiden määrä. Kaikki eivät kuitenkaan halua kirjautua sisään ja ilmoittautua lukijoiksi, minkä voin ihan hyvin ymmärtää. Varsinkin jos itse ei bloggaa, se voi tuntua ylimääräiseltä vaivalta.

  Olet kyllä todella aktiivisesti jaksanut kirjoitella! :) Omalla kohdallani joudun tunnustamaan, että vauhti on alkuajoista hiipunut huomattavasti, mutta pyrin siihen, että 3-4 postausta saisi kuukaudessa raapusteltua. Mutta kiva, että muut ovat aktiivisempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Niin onhan se oma vaivansa hommautua julkiseksi lukijaksi jos tosissaan ei omaa blogia omista, joten niitä piilo lukijoitakin aina löytyy. Ehkä on ihan kiva kun on vähän pientä arvoituksellisuutta tässäkin hommassa. :D

   Nyt olen vielä suhteellisen ahkerana jaksanut kirjoitella ja välillä tulee kunnon into buusteja kirjoittaa tekstejä! :D Tiedän kuitenkin, että jossakin vaiheessa oma bloginikin kokee sen pienen hiljenemisen, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää. Kunhan vaan jaksaa ylläpitää muuten blogia, ettei nyt kokonaan hylkää niin se on pääasia! :) Mielummin sellaista hyvää tekstiä mitä on tykännyt kirjoittaa, kun väkisin jotakin vaan mistä paistaa läpi se ettei postausta edes kiinnostanut raapustaa. :D Vaikka varmasti vahingossa sellaisiakin saattaa jokaisella blogiinsa eksyä.

   Poista
  2. Jeps. :) Mulla tuo hiljentyminen on ehkä enemmän siitä kiinni, että kirjan kirjoittaminen vie aika paljon aikaa muilta puuhilta. Ja välillä pitää pelatakin, että voi ylipäätään bloggata.

   Nytkin roikkuu kyllä noin 30 postausta suunnitelmissa, joten juttua riittäisi. Pitäisi vaan saada vuorokauteen lisää tunteja. :D

   Poista
  3. Ai kirjottelet kirjaa vautsi! :) Siinä onki paljon kirjottelua kyllä sitten! Ja eiköhän se blogikin saa pian aikaasi kun muut hommat rauhottuu hetkeksi. :) On ainakin hyvä, että on paljon aiheita mistä kirjoittaa niin ei tule ainakaan sitä "mistä edes kirjoittaisin?" hetkeä, joka on vähän huonompi homma. Itselläni on nyt myös odottelemassa 1 postaus valmiina ja odottaa vain yhtä kuvaa, toinen postaus kuvien kanssa valmiina odottaen kirjoittamista ja pari postausta aiheen kanssa odottamassa kuvia sekä tekstiä. :D Ei ainakaan siis vielä ole "ei ole mitään mistä kirjoittaa" fiilistä tullut eteen. :)

   Poista
  4. Juu, yksi on julkaistu ja sen jatko-osa on nyt työn alla. Sarjassa riittänee projektia vuosiksi eteenpäin. :D

   Se on hienoa blogiuran alussa, kun pää suorastaan pursuaa ideoita ja kirjoitettavaa riittää. Myöhemmin saattaa tosiaan tulla niitä hetkiä, ettei asiaa meinaisi millään keksiä, mutta tosi kiva, ettei sinulla ole niitä vielä tullut.

   Ja sitten on tietysti aina se vaihtoehto, että kyselee lukijoilta, mistä he haluaisivat kuulla tai pyytää muuten lukijakysymyksiä. Niistäkin saa kivasti postausaiheita hiljaisempiin hetkiin.

   Mutta ei muuta kuin stemppiä hommiin, jatka samaan malliin. Pelibloggaajia ei totisesti ole liikaa. :)

   Poista
  5. Oho, hieno homma! Kyllä varmasti riittää raapustettavaa vielä pitkäksi aikaa kirjojesi parissa. :)

   Niin toivon, ettei liian hiljaisia hetkiä tule ainakaan paljoa oman blogini kanssa! Pienet tauot on ihan ymmärrettävää, mutta yritän ainakin pitää innon ja aiheet ylhäällä niin ei liian hiljaista taukoa tule. :) Vielä niin pieni blogini on, että mitään ei vielä tiedä tulevasta, saa vaan jännittää itseään ja omia jaksamisiaan. :D

   Ja totta, peliblogeja ei kyllä liiaksi ole! Enemmänkin aivan liian vähän, joten olisi ihan mahtavaa jos monet muutkin innostuisivat asiasta niin saisi lisää lueskeltavaa itselleenkin. :)

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.