torstai 7. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 pelit

Vuosi 2015 oli erittäin pelirikasta aikaa! Pelejä tulvi jokaisesta ikkunasta sisään ja kaikki rahat oli pistettävä likoon, eikä mitään voinut jättää ostamatta! Pelejä toki tullut ties kuinka monia mistä en ole tietoinenkaan ja monia jotka eivät itseäni innosta, joten listaan tähän ne pelit jotka ilmestyivät 2015 vuoden aikana ja päätyivät minun pelikokoelmiini:

Maaliskuussa:
Ori and the Blind Forest ja Cities: Skylines

Toukokuussa:
The Witcher 3: Wild Hund

Kesäkuussa:
The Elder Scrolls Online (Xbox Onelle) ja The Long Dark (Xbox Onelle)

Syyskuussa:
Metal Gear solid V: The Phantom Pain

Lokakuussa:
Halo 5: Guardians ja Divinity: Original Sin

Marraskuussa:
Fallout 4 ja Call of Duty Black Ops 3

Joulukuussa:
Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Kaikkia pelejä en heti julkaisupäiväksi hommannut ja osa on jäänyt hyvin vähälle pelaamiselle, sillä pelejä kun tuntui tulevan niin kamalasti lisää omiin pelikokoelmiini! Tuli kuitenkin hommattua myös monia muitakin pelejä, jotka ovat ilmestyneet aiemmin ennen 2015 vuotta mm. Borderlands 2, Halo: The Master Chief Collection, Dragon Age: Inquisition, Farcry 4 ja muutama muukin ja pari ilmaispeliä. Kaikki nämä minulle uusia pelejä, vaikka eivät kyseisen vuoden uusia pelejä olekaan.

Elikkä oikeastaan varmaan 4/5 kaikista peleistäni on hommattu 2015 vuoden aikana! Kolmen peli-intoisen vuoden aikana ensimmäinen vuosi meni yhden pelin kanssa, toinen vuosi pientä tutustumista muihinkin peleihin ja tämä kolmas vuosi räjähti käsiin ja pelikokemukset ja uudet pelit ovat kaikki löytäneet sydämeeni. Hullua. Jännittää vähän mitä tämä 2016 tuo tullessaan.

Vuoden parhaimmat/paras peli? Erittäin hankala päätös ja hyvin hankala yrittää miettiä niitä alkuvuodesta ilmestyneitä myös eikä keskittyä vain tuoreimpiin loppuvuoden peleihin. Vaikeaa myös siksi, että noista kaikista vain yksi on kokonaan läpi pelattu ja kaikki erilaisia pelejä keskenään ja osa multiplayer ja osa tarinapelejä. Joten...

Vuoden 2015 paras räiskintäpeli yhdessä ystävien kanssa: Tom Clancy's Rainbow Six Siege.
Vuoden 2015 paras yhdessä pelattava roolipeli: The Elder Scrolls Online.
Vuoden 2015 paras yksin pelattava tarinapeli: The Witcher 3: Wild Hund.
Vuoden 2015 paras muussa kategoriassa oleva peli: The Long Dark.Vaikeaa vaikeaa, niin kamalan vaikeaa. Rainbow6 varmasti sen takia, sillä peli on ihan erilainen räiskintäpeli, kun Call of Dutyt joita olen pelannut suhteellisen paljon jo. Vaihtelu virkistää ja meillä on aina ollut R6:sen parissa hyvin hauskaa ja hyvä porukka pelaamassa.

The Elder Scrolls Online oli yllätys mahtava peli, kun sen hommasin ja aloimme poikaystäväni kanssa sitä pelailemaan. Ehdottomasti paras tuon tyylinen peli mitä olen pelannut, paljon mukavia hetkiä ja hieno peli.

Paras tarinapeli Witcher on vielä itselläni niin kesken, etten halua edes miettiäkään. Tässä pelissä kuitenkin maisemat ja pelin ulkonäkö vaikutti minuun todella paljon! Peli muutenkin niin erilainen mitä olen koskaan pelannut ja luulin jopa, etten tästä tykkäisi, joten kolahti kyllä kovaa minuun, kun pääsin peliä pelaamaan! On kyllä ansainnut oman mainintani vuoden 2015 parhaana tarinapelinä.

Ja The Long Dark, niin rauhoittava ja samalla niin jännittävä peli. Tykkään paljon! Tästä tulossa ihan lähipäivinä postausta, jossa enemmän kertomuksiani pelistä millainen se oikein onkaan kera hurjan kuva kasan!

Nyt jännittämään uutta alkanutta vuotta 2016, että mitähän kaikkia kivoja pelejä tänä vuonna sateleekaan omaan pelilaatikkooni! En tuomitse, jos pelejä ei tule ihan yhtä paljoa hommattua mitä 2015 vuonna, en tuomitse lainkaan! Olisipahan ainakin aikaa pelata edellisetkin rauhassa läpi.

Mikä teidän mielestänne ansaitsisi vuoden 2015 paras peli tittelin? 6 kommenttia:

 1. Nuo ovat kaikki hienoja pelejä ja ansaitsevat kyllä tulla mainituiksi ja muistetuiksi. :) Henkilökohtaisten mieltymysten vuoksi itselle vuoden peli oli kuitenkin Final Fantasy Type-0, jota sain vuositolkulla odotella länteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! :) Itse en ole ollenkaan pelannut Final Fantasyja, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos joskus pääsisi vähän kokeilemaan niitäkin. :D

   Poista
 2. Vastaan tähän kolmatta, ja toivottavasti viimeistä kertaa (älä kysy).
  Konsolipeli, joka sai huomioni - Fallout 4
  Peli, joka yllätti erittäin positiivisesti - Life is Strange
  Peli, joka lunasti odotukset - Tales from the Borderlands (vaikka ensimmäinen chapteri tulikin 2014 puolella)...

  Nuo tulivat nyt äkkiseltään mieleen, vaikka varmasti monia muitakin maininnan arvoisia olisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yritit vissiin kännykällä kommentoida? Se välillä tuottaa vähän vaikeuksia. :D
   Kyllä Fallout 4 myös mahtava peli, olisin halunnut antaa sillekin maininnan vuoden 2015 pelien listalla, mutta kyllä Witcher vaan vei kuitenkin sen parhaan pelin tittelin.

   Odotan innolla Life is Strange ja Tales from the Borderlandsin peluuta! Jännittää, haluaisin jo äkkiä pelata molempia, mutta en vielä raaski alottaa, kun en kuitenkaan pelaisi heti sopivalla aikavälillä koko peliä läpi. Näitä tällaisia kun ei raaskisi jättää sellaiselle "pelaanpa tunnin tänään, toisen ensiviikolla ja lisää taas kuukauden päästä" pelityylille. Ehkä joku kaunis viikonloppu ahmin tuon koko LiS:in! En edes tiedä kauan sen läpipeluusen voisi upota aikaa?

   Poista
  2. Minulla LiSiin taisi mennä ...(tarkastan)... 13 tuntia. :D Eli ei mikään monsteri. Itse en kuitenkaan pelannut ihan niin tarkasti tuota kuin olisin halunnut, eli muutamat valokuvat jäivät välistä, eli pidempäänkin varmasti saisi iltojaan istua LiSin parissa.

   Nyt vain varot tätä elokuva-/pelikansan pahinta vihollista - yliodotusta! O__O; Such a scary part of our universe that is. Ruin a whole experience that might.

   :D

   Poista
  3. Yritän olla odottamatta liikoja tälät peliltä. :D 13h ei ole paha, varmaan sitten oikein tarkkaan tutkittuna 20h voi upota? Ei sekään paha. Sen saisi mukavasti jonakin "tylsänä" viikonloppuna koluttua kokonaan. ;)

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.