tiistai 19. tammikuuta 2016

Tammikuun pelikuulumiset

Pientä päivitystä pelirintamalta tänne bloginkin puolelle! Mitä sitä on tullut pelailtua?


Poikaystäväni antoi minun kokeilla Starcraftia! Olen kuullut vain juttuja tästä pelistä, nähnyt pienen pätkän jotakin striimiä ja tiesin toki, että strategiapelistä kysymys, mutta enempää perehdytystä en ollut pelille tehnyt. Halusin kuitenkin kokeilla tätä peliä, kun muutama kaverini tätä peliä pelannut monia monia monia tunteja ja vieläkin innoissaan pelaavat! Vaikutti ihan hauskalta ja erittäin haastavalta! Pelasin todella hitaasti, mietin ja ihmettelin mikä oli mikäkin ja miten ne laitettiinkaan. Kyllä tämä peli vaatii todella paljon taitoa ja aikaa harjoitella ennen kuin peli alkaa sujumaan paremmin! Oma pelini oli harjoituspeli tekoälyä vastaan, jota vastaan häviö ei varmasti ollut edes mahdollista. Kyllähän siitä hurja voittaja fiilis tulikin, kun voitti niin kehnosti pelaavan tekoälyn. Jollain sairaan oudolla tavalla, jos aikaa ja rahaa olisi enemmän, ostaisin tämän pelin ja silloin tällöin kehittäisin itseäni paremmaksi strategiapelaajaksi.


Toinen peli jota pääsin testaamaan poikaystäväni battlenetin kautta oli Diablo 3! Tätä peliä muutama ystäväni on hakannut varmaan satoja tunteja, joten kyllhän se vähän kiinnosti kokeilla itsekin vihdoin ja viimein, että millainen peli tämä nyt onkaan. Ihme kyllä tykkäsin, jotenkin tuntui niin erilaiselta pelattavalta ja ihan viihdyttävältäkin. Päätin sitten olla hurja ja ostin tuon perus Diablo 3:sen itselleni! Poikaystäväni ihmetteli hieman, taas vaihteeksi, kun vähän innostuin taas uudesta erilaisesta pelistä! (Tykkäänköhän nykyään vaan kaikista peleistä mitä pelaan?) Tuota tulikin sitten pelattua yhtenä päivänä 5 tuntia putkeen ja kylläpä meni aika ihan hujauksessa! Hauska peli, pakko myöntää. Ja mikä parasta, poikaystäväni halusi minut yllättää ja osti minulle Reaper of Souls lisäosan!!! Kiitos kiitos kiitos! Nyt pääsen tykittämään vielä enemmän tätä peliä! On ihan kiva kun nyt on tietokoneellakin jotakin pelattavaa, muuta kuin DayZ, jota voi yksinkin pelailla.


Kolmas peli jota tuli kokeiltua oli Deus Ex: Human Revolution. Aloitin kaikkein helpoimmalla vaikeustasolla ja olihan se kyllä sen tuntuistakin. Tuli pelleiltyä vihollisten kanssa ja juostua päättömänä huoneeseen vihollisten keskelle ja trollata urakalla. Ehkä vaikeustason nosto olisi paikallaan? Vaikutti kyllä mukavalta peliltä (sanon tämän aina kaikista?) ja voisin joku kaunis päivä tätäkin peliä pelailla vähän lisää. Onneksi näitä pelejä ei kamalasti olekaan pelattavana niin on hyvin aikaa pelata uusia pelejä (olenko sarkastinen?).


Neljäntenä pelinä tähän tammikuuhun on mahtunut uusi superjännittävänpelottavapeli SOMA! Tätä peliä en itse omista, mutta olen seurannut poikaystäväni etenemistä tässä pelissä. Olemme yhdessä jännittäneet miten tarina etenee ja mitä kaikkea pelottavaa peli tuokaan tullessaan. Peli on vaikuttanut oikein hyvältä ja toimivalta kokonaisuudelta! Tarina on ihan mielenkiintoinen, pelissä on paljon hienoja asioita mm. tavaroiden liikuttelu ja heittely. Tavaroita kädessään pidellessä voi huomata kuinka hyvin ne on tehty ja näyttää hienolta varjoineen ja yksityiskohtineen ja jopa tavaroita kädessään heilutellessa liikkeet menevät aidosti ja hienosti. Tätä on ollut kiva seurata sivusta ja jännittää nähdä miten peli tulee päättymään! Itse en toki tähän peliin koskisi, sillä pelkäisin hiireni puolesta, joka varmasti lentelisi kädestäni pelästyessäni! Mutta näkemäni perusteella voisin peliä suositella kauhupelien ystäville ihan lämpimin mielin.

Oletteko te kokeilleet näitä pelejä tai pelaatteko jopa vieläkin?4 kommenttia:

 1. No noista vaihtoehdoista lähinnä Diabloa tulee pelailtua, kun tulee sellainen ns. "Diablo-fiilis". Ei tosin sitäkään ole pitkään aikaan tultu pelattua, mutta ehkä sen voisi käynnistää tulevien kirjoitusmaratoonien välissä (myönnetään, moni suunniteltu teksti nimittäin jäänyt vähän taka-alalle ja nyt tuolla odottaa ihan liian paljon kaikkea) ja katsella, mitä kaikkea uutta sinne on nyt oikein tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh. :D No mutta se on hyvä jos on paljon ideoita kuitenkin tekstien suhteen! Hyvin suunniteltu on puoliiksi tehty, vai miten se nyt meni. :D Diablo on ainakin vielä tähän mennessä tuntunut oikein kivalta peliltä ja sellaiselta erilaiselta taas moniin muihin pelattavana oleviin peleihini verrattuna ja varsinkin myös siksi, että on tietokoneella, kun useimmiten aina tulee xboxin puolella pelattua. :)

   Poista
 2. Diabloa pelaan tasaisin väliajoin, kunnes se taas jää taka-alalle odottamaan vuoroaan. Seasonit toki antavat ehkä vähän lisäsisältöä peliin, jonka on läpi ja "läpi" pelannut jo muutamaan otteeseen. :D Ja kavereiden kanssa pelistä tulee astetta kivempaa, sillä kaoottisuus lisääntyy kertoimella. lilnyellow@gmail.com - tuolta tavoittaa Battle.netissä, jos joskus kaipaat peliseuraa. (:

  Itsekin olen StarCraft II:sta kokeillut, joskin vain story-modessa. Blizzard tarjoaa jonkin tietyn pätkän peliä ilmaiseksi näytteeksi. Tässä tulee niin kovasti mieleen se, kun aikoinaan kymmenen vuotta sitten tahkosin WarCraft III:sta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tuun aina jälkijunassa kaikkia pelejä pelailemaan ja ihan hauskakin nähä mitä kaikkea kivaa voikaan aina löytää! :) Diablo ainakin kyllä teki hyvät ensivaikutelmat ja varmasti tulen aina silloin tällöin peliä pelailemaankin. Poikaystävän kanssa nyt muutamana päivänä kahlittu peliä eteenpäin ja välillä itekseenkin jos ei muut pelit innosta. :D Ja kiva kiitosta, lisäilen sinut tuonne Battle.nettiin kaveriksi. :)

   StarCraft II:sta olisi ihan hauska vielä kokeilla joskus ja katsoa oppiskohan sitä taktikoimaan ja ylipäänsä edes pelaamaan moista peliä. :D Ihan hauskaltahan sekin vaikutti. :D

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.