torstai 28. tammikuuta 2016

StarCraft II on koukuttava uusi tuttava

Kun kuulin että StarCraftia pääsee battle.netin kautta pelaamaan ihan ilmaiseksikin oli aivan pakko mennä kokeilemaan! Yksi viikonlopu tulikin tykitettyä Starrea ihan urakalla ja on se koukuttavaa vaikka olenkin vielä ihan vauvan töppösissä sen pelin maailmassa.

Aloitin peliä pelaamaan Terranilla, se tuntui jotenkin helpoimmalta. Pelissä pääsin vetämään tutorial osuuden jokaisesta hahmoluokasta, jonka jälkeen menin pelaamaan trainigia. Aloitin tietenkin helpoimmasta eli Stage 1:sestä, jossa ei ole käytössä vielä kaikkia ominaisuuksia ja pelin etenemis nopeus on hitaampi ja jossa vihollinen ei hyökkää omalle alueellesi, joten siellä pääsi rauhassa tutustumaan oman tukikohdan rakentamiseen. Samalla peli antoi tehtäviä "rakenna tällainen" ja "rakenna näin monta tuollaista" jne, joka auttoi ymmärtämään mitä pitää tehdä ja milloin.

Kun tuo Stage 1 alkoi sujumaan uskaltauduin Stage 2:sen pariin, jännittävää. Jotenkin oma pieni kehitys pelissä tuntui niin hyvältä ja sain motivaatiota jatkaa peliä vielä lisää (ja lisää ja lisää). Stage 2:sessa olikin sitten jo vähän enemmän kaikkea mitä pystyi tekemään ja pelin nopeuskin oli jo suurempi, sekä vihollinen jo lähti tekemään hyökkäyksiä. Tässä hävisin muutamaan kertaan, mutta reippaana vaan kohti uusia matseja!

Nyt olen harjoittelemassa Stage 3:sen parissa ja se on vaikeaa! Siinä on käytössä kaikki ominaisuudet ja rakennukset ja heput ja muut härpäkkeet mitä pelissä nyt onkin olemassa. Pelin nopeudesta en osaa sanoa, onko tässä Stagessa jo ihan täysi nopeus? En kyllä uskoisi. Noh, tätä pelatessa on tullut hävittyä muutamaan otteeseen, mutta en masennu vaan jatkan reippaana etenemistäni kohti parempaa pelaajaa!

Muita ihmisiä vastaan en tätä peliä tule pelaamaan varmaan ikinä. Sellaista sorminäppäryyttä nopeutta päättelyä ääääh kamalasti kaikkea, ei ei ei en tule kehittymään sellaiseksi vielä todella pitkiin aikoihin! Sitä päivää odotellessa? Tekoäly riittää vallan mainiosti tästä eteenpäin vielä pitkälle tulevaisuuteen! Training pelien jälkeen menen pelaamaan enemmän noita Versus A.I. matseja 1 vs. A.I. pelejä, niissä on tarpeeksi pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

Eräs kaverini nappasi minut mukaansa pelaamaan 2 vs. 2 tekoälyä vastaan niin, että molemmat saivat päättää yhdestä tukikohdasta ja hän minulle neuvoi pelin strategioita. Kyllä sieltä muutama vinkki tallentui omalle kovalevylleni syvälle aivoihini, mutta kaipaisin vielä hyvin paljon lisää oppitunteja tätä peliä varten!Pelissä on myös hyvä noissa tekoälyä vastaan pelattavissa peleissä, kun pystyy milloi vaan nopeuttamaan tai hidastamaan pelin etenemis vauhtia, jos sattuu niin että tuntuu liikaa laiskottelulta tai liian vauhdikkaalta. Se ainakin auttaa itseäni paljonkin, kun saan päättää aina olenko täysin voimissani jaksamaan nopeaa peliä vai olenko jo uninaamana "vielä yksi peli" ja vähän hitaampaa tempoa tarvitsisi.

Kaikin puolin koukuttava ja kiva peli! Tahdon oppia tästä lisää ja tahdon harjoitella vielä lisää! Pelissä on vielä lukuisasti opittavaa, mutta eihän kukaan ole "seppä syntyessään" vai mitä?

Oletteko te tätä peliä pelanneet? Millä hahmolla pelaatte eniten?4 kommenttia:

 1. StarCraftia olen pelannut vain sitä Campaignia, sitäkin vielä suhteellisen vähän. :D Eli en osaa sanoa hahmoista, kun olen vaan Terranilla pelannut. Ehkä vielä jonain päivänä, vaikka tuo pelimode ei hirveästi nappailekaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli pääseekö tuotakin sitten pelaamaan ilmaiseksi? En vielä ole kokeillut. :)

   Poista
 2. Yhteen väliin pelailin tuota aika paljonkin. Tuo Wings of Liberty -kampanja on omasta mielestäni paras noista kolmesta ja kyllä siitä kannattaa ihan maksaakin. Ne tehtävät ovat kaikki niin mielenkiintoisia ja erilaisia.

  Sitten toinen asia, mikä tässä pelissä on ihan parasta, on eSport-skene.

  https://www.youtube.com/watch?v=JxJlORUTMz4

  Esimerkiksi tuolta vain katsomaan toinen toistaan hämärämpiä pro-pelaajien matseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tää peli vaatis vaa harjotusta ja harjotusta, jotta oppis nopeammaksi ja taktisemmaksi noiden taistelujen kanssa! Nyt en oo pitkää aikaa tätä testaillukaa, mutta pitäisi varmaan jossain vaiheessa taas käydä kokeilemassa. :)

   Oon seuraillu välillä joitakin pro-pelaajien striimejä ja huhhuh mitkä taidot! Se nopeus niiden pelissä ja taktisuus se on ihan toista luokkaa. :D En edes ymmärrä miten voi niin nopeasti keretä painelemaan jokaista nappulaa ja vielä pärjäämään, hehe. Noh, harjoitusta ja lisää harjoitusta ni sillähän se kaikki tulee! ;D

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.