perjantai 18. joulukuuta 2015

Kokeilussa Lode Runner

Kuva on napsaistu suoraan täältä, jossa näkeekin kokonaisuudessaan mitä kaikkia vanhoja pelejä on Onen puolelle tulossa.

On ihan mahtavaa, kun Xbox Onen puolelle tuli mahdollisuus pelata joitakin Xbox 360 pelejä! Itse en vielä 360:sen aikaan omistanut kun muutaman pelin, joten itselläni ei ole kuin pari ilmaispeliä ladattuna joita pääsee nyt pelaamaan Onen puolella. Poikaystäväni oli kuitenkin ladannut Lode Runner pelin, kun tämä joskus oli ollut ilmaispelinä 360:sen puolella ja näin ollen nyt tullut Onenkin puolelle pelattavaksi. Katsoin pelistä muutaman videon ajankuluksi, sillä en tiennyt minkälaisesta pelistä oli edes kysymys! Näytti hauskalta ja päätin kokeilla.


Lode Runner vaikutti tosi hauskalta ajantappopeliltä! Pelasin sitä juuri puolisentuntia ja pääsin kaikki tutorial kentät läpi ja pari kenttää itse pelissä, jännittävää. Pelissä saat miettiä ja ihmetellä, miten kannattaa liikkua, mistä kannattaa kiivetä ja mistä kannattaa pudottautua alas. Kuolemilta ei voi välttyä, sillä välillä tulee tehtyä niitä typeriä liikkeitä ja pudottua alas, jäätyä laatikon väliin jumiin tai jouduttua vihollisen käsiin.

Pelissä on erilaisia vihollisia, erilaisia kenttiä ja erilaisia laatikoiden materiaaleja. On liukasta pintaa, räjähtävää miinaa, putoavia jääpuikkoja, salaisia reikiä ja ties mitä jännittävää ja hurjaa, jotka joko auttavat tai vaikeuttavat sinua läpäisemään kentän. Ideana jokaisessa kentässä on kerätä jokainen kultaharkko ja lopulta sujahtaa maali koloon. Ja mikä parasta, sinun täytyy suoriutua kentästä mahdollisimman nopeasti, sillä pisteesi vähenevät koko ajan, mitä pidempää jumitat kentässä. Eihän se kovin kiva ole jäädä pisteittä!

Peli on sellainen aivopähkinä purtavaksi ja kivaa kikkailua muuten vain ajankuluksi, joten aivan varmasti vielä palaan tämän pelin pariin. Vaikutti ainakin hyvin mukavalta ja ihan sujuvaltakin peliltä. Pelissä ei paljoa ollut painikkeita, mutta onnistuin niissäkin hieman menemään sekaisin. Oikeaa liipasinta painamalla päähahmo ampui pyssyllään oikealla olevan laatikon rikki, kun taas vasemmalla liipasimella vasemmalta puolelta laatikon rikki, helppoa. Tämä sama toimii myös niin, että B nappulaa painamalla (xbox ohjaimella) hahmo ampuu oikealle, kun taas A nappulaa painamalla vasemmalle, huh, näillä kun yritin pelata niin aina ampuilin vääriin suuntiin! Onneksi tuo liipasin systeemikin oli, sillä se vaikutti enemmän loogiselta (ainakin minulle).

Löytyykö teiltä kokemuksia tästä pelistä ja oletteko yleensäkään kiinnostuneista tällaisista peleistä?2 kommenttia:

  1. Tasohyppelyitä on hauska pelailla aina tasaisin väliajoin. Ne ovat yleensä tunnelmaltaan niin leppoisia, silti olematta överihelppoja. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasohyppelyt osaa välillä vaan olla niin hauskoja ja viihdyttäviä! :) Monet jopa äärettömän haastaviakin paikoittain! :D

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.