torstai 10. joulukuuta 2015

Liebster Blog Award


Maailmalla kierrelleet Liebster Awardsit ovat bloggaajalta toiselle kiertävä palkinto, joka löysi tiensä nähtävästi minunkin blogiini! Kiitos siitä kuuluu Level Up! blogin pitäjälle Afenille!

Säännöt ovat seuraavan laiset:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnonantajan asettamiin 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 seuraajaa
5. Laadi 11 kysymystä, johon valitsemasi bloggaajat vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseesi
7. Ilmoita palkinnosta valitsemillesi bloggaajille ja linkitä postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyseMiksi bloggaat juuri peleistä ja pelaamisesta?
Jotenkin tuli vain sellainen fiilis, että haluaisin jakaa ajatuksiani peleistä joita pelailen johonkin ja haluaisin tunkea peleistä ottamiani kuvia johonkin! Olen aina tykännyt kirjoittaa ja ottaa valokuvia, niin oikeassa elämässä, kuin peleissäkin. Mieleeni tupsahti sitten ajatus blogista, johon nämä kaikki saisin tunkea ja aloin suunnittelemaan ulkoasua ja nimeä, siitä se ajatus sitten lähti. Pelaaminen ja pelit vaan nyt olleet suurena innoittajana muutaman edellisen vuoden aikana elämässäni, niin siksi päädyin tähän ideaan sen sijaan, että olisin alkanut pitämään blogia jostakin muusta aiheesta.

Mikä bloggaamisessa on innostavinta?
Varmastikin se, että kun pelaan jotakin kivaa ja kaunista peliä niin pääsen purkamaan sen innostuksen ja ottamani pelikuvat johonkin mistä pääsen niitä ihastelemaan ja muistelemaan myöhemminkin. Ja SE kun pääsee muokkaamaan kuvia! Tykkään kikkailla kuvanmuokkauksen parissa, vaikka en osaa käyttää kunnolla GIMPin muokkausohjelmaa. Yritän kuitenkin vähän oppia aina lisää ja lisää ja nyt tämä blogikin on siihen oiva keino.

Jos et bloggaisi peleistä, mistä bloggaisit vai bloggaisitko ollenkaan?
Varmaan bloggaisin sekametelisopasta. Joku sellainen mihin tunkisin niitä näitä kuulumisia, kodin sisustus juttuja, jakaisin koirani kuvia ja muitakin valokuvia. Se taas sitten edellyttäisi uutta innostusta valokuvaamista kohtaan, joka on ollut on/off harrastukseni monia vuosia. Jos en nyt olisi aloittanut blogin pitämistä peleistä, en usko, että olisin aloittanut ainakaan nyt ihan heti mitään muutakaan blogia. Minulla joskus aiemmin ollut blogi 2vuotta, jonka suhteen innostus vain lakkasi ja blogi jäi heitteille.

Millaisia blogeja itse luet?
Minulla oli parin vuoden tauko blogien lueskelussa, mutta nyt oman peliblogin pystyyn pistämisen johdosta innostuin etsimään muidenkin suomalaisten pelaajien blogeja. Vielä on hakusessa ja etsinnässä kivoja blogeja joita lueskella (joten saa vinkata peliblogeja). Voisin myös kuvitella alkavani lueskelemaan joitain valokuvaus- ja sisustusblogeja.

Mitkä asiat ovat mielestäsi tärkeitä peleistä blogatessa?
Niin kuin blogeissa yleensäkin on mukavaa lueskella blogeja jotka eivät vilise kirjoitusvirheitä (en väitä, etteikö oikolukujeni jälkeen siltikin eksyisi kirjoitusvirheitä omaan blogiini, muutamat pienet erheet eivät haittaa). Tykkään myös paljon lukea sellaisia blogeja, joissa on paljon kuvia (tai edes muutamia). Kuvat tuovat paljon elävyyttä tekstiin ja on mukavampaa lueskella juttua ja fiiliksiä jostakin pelistä kuvien kera, niin tällaisena suhteellisen tuoreena pelaajana on mukavampaa nähdä pelikuvia niin pääsee paremmin jyvälle siitä, millaisesta pelistä postauksessa puhutaan (ilman, että joudun googlaamaan pelin nimen, jotta näkisin millainen peli on kyseessä).


Mitä peliä suosittelisit muille juuri nyt? Miksi?
Voisin suositella kaikkia kivoja pelejä mistä olen itse innostunut! Cities: Skylines voisi olla yksi suosittelujen arvoinen peli, jossa tekemistä riittää, ajan saa kulumaan hujauksessa, näyttää kivalta ja on suomalaisen pelifirman kehittämä peli. Myös The Witcher 3 on suosittelujen arvoinen peli kaiken sen kauneuden vuoksi! Pelissä on paljon tekemistä, jännittäviä tehtäviä, pelottavia vihollisia ja kaikki on upeasti toteutettuja, wau.

Mitä peliä / pelejä toivot Joulupukilta?
Toivoisin enemmänkin uusia kuulokkeita, koska rikoin omani jotka palvelivat minua 2,5 vuotta ja olivat ensimmäiset kuulokkeeni! Uusia pelejä en tällä hetkellä tarvitsisi, sillä pelattavaa on niin kamalan paljon jo nyt. Kuitenkin jos Joulupukki toisi minulle lahjaksi jonkun pelin, haluaisin Joulupukin yllättävän ja antavan jonkun sellaisen pelin, mitä en ole koskaan kokeillutkaan ja mistä en välttämättä ole kuullutkaan. Yllätykset on parhaita!

Onko jokin pelitapahtuma, johon haluaisit osallistua, muttet ole vielä saanut tilaisuutta?
En ole koskaan ajatellutkaan meneväni minnekään pelitapahtumaan, joten tähän on vaikea vastata mitään sen kummempaa.

Miten lähipiirisi suhtautuu pelaamiseesi?
Poikaystäväni rakastaa sitä, että pelaan ja on siitä todella mielissään! Veljeni myös tykkää siitä, että pelailen ja paljon juttelemmekin peleistä yhdessä. Lähimmät ystäväni joille olen kertonut peliharrastuksestani ovat kaiketi ottaneet asian ihan hyvin vaikkeivat kaikki ymmärräkään pelien viehättävyyttä samalla tavalla. Paras ystäväni on pelaillut joskus enemmän erilaisia pelejä ja välillä hänelle jotain hienoja pelikuvia näyttelenkin ja saatan hehkuttaa jotakin todella mahtavaa peliä. Vanhempani sitten taas varmaan luulevat, että vapaa-aikani on pelkästään pelaamista ja välillä varmaan unohtavat koko harrastukseni, eivät he asiaan ole mitenkään kantaa ottaneet erityisemmin.


Minkä pelin maailmassa haluaisit elää? Miksi?
En haluaisi elää Falloutin maailmassa, sillä se olisi todella karu ja kolkko. Witcherin maailmassa itkisin pelosta kaikkia örkkejä! Moni kaunis peli muuten, ei olisi niin mukava enää siinä vaiheessa, kun miettii millaisia vihollisia niissä pelimaailmoissa vaanii. Joten taidan vastata tähän ehkä todella tylsästi vain, että simsin maailmassa haluaisin elää, sillä siellä elämä olisi turvallisempaa ja saisi tehdä samoja asioita mitä täällä oikeassa maailmassakin. Olen liian nössö elämään monsterien tai villieläinten kanssa samassa naapurustossa.

Onko pelialalla joku henkilö, jota pidät "sankarinasi"? Kuka?
Olen vasta tutustunut erilaisiin peleihin, joten mitään pelialan "sankaria" ei ole muodostunut vielä. En muista tai tiedä kuka liittyy mihinkin peliin ja kuka tekee mitäkin, en ole perehtynyt, joten tähän en oikein voi vastata mitään.

Haasta/nimeä 5-11 blogia, joilla on alle 200 seuraajaa, hmm, varmaan jokainen tämän on jo saanut, joten onko mahdollista löytää sellaisia keillä tätä ei olisi vielä? Ajattelin nyt sitten nimetä muutaman peliblogin joita seurailen! Esitän kysymykset, sillä kysymysten keksiminen on hauskaa ja kiinnostaisi oikeasti kuulla vastaukset näihin kysymyksiin, mutta siltikään eihän näihin pakko ole vastata vaikka haasteen heitänkin teille? Jos koette olevanne vailla aiheita postausten tekemiseen ja päät lyö tyhjää, niin tässähän teille onkin vähän tekemistä yhteen postaukseen.

Level up!, Mikkoakin kiinnostaaPeliaika, Pelikaappi ja Ragequit. Olkaapa hyvät! Tässä kysymykseni teille:

1. Mikä peli on ikisuosikkisi, jota olet pelannut eniten? Paljon peliaikaa kyseisessä pelissä on käytetty?
2. Kun joku uusi kauan odotettu peli saapuu, miten valmistaudut pelin ensimmäiseen pelihetkeen?
3. Jos pitäisi valita puolisoksesi mikä tahansa pelihahmo, kuka se olisi ja miksi?
4. Mikä paljon suosiota saanut peli ei koskaan löydy sinun pelikokoelmastasi, etkä halua antaa pelille edes mahdollisuutta?
5. Kuka pelihahmo voisi olla parasystäväsi oikeassa elämässä?
6. Missä pelissä on mielestäsi kaikkein upeimmat ja kauneimmat maisemat?
7. Jos tehtäisiin paras peli ikinä, yhdistämällä 3-5 erilaista peliä, mitkä ne pelit olisivat ja mitä asioita kustakin pelistä haluaisit? (Esim simsin hahmonmuokkaus, minecraft rakennustyyli, witcher grafiikat tms.)
8. Minkä pelin pariin haluaisit päästä takaisin, mutta aika ei riitä/joku muu peli vie kaiken aikasi?
9. Onko jokin tapahtuma/hahmo/muu asia pilannut jonkun muuten todella hyvän pelin?
10. Minkä pelin ja mikä vihollinen/hirviö on kaikkein pelottavin mitä tiedät?
11. Mitkä pelit löytyvät sinun "pakko saada" listaltasi?8 kommenttia:

 1. "Jos koette olevanne vailla aiheita postausten tekemiseen ja päät lyö tyhjää, ---" Toistaiseksi ei ole puutetta noista postaus-aiheista, mutta pistetään tämä takataskuun! (:
  Oon ihan samaa mieltä tuosta maailmassa asumisesta, mikään sotiminen tai jatkuva hengestään taisteleminen ei olisi kivaa vaikka olisi kuinka hyvä ninja tai supersankari. ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mietin kanssa, että osalla teistä on se joulukalenterikin nyt niin ei varmasti ole luppoaikaa. :D Mutta sitte joskus jos tuntuu tylsältä niin "ahaa, miwwillä oli se kysymystulva!" ;)

   Joo sims maailma kuulostaa niin ihanan turvalliselta verrattuna örkki ja sotamaailmoihin! O_O

   Poista
 2. Level up!:n syövereissä on tällä hetkellä 31 postausaihetta odottamassa, mutta minäkin otan tämän listalle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, siinä sitte onki paljon kirjoteltavaa! :D

   Poista
 3. Tavoite on olla sanansa mittainen miäs, joten tässä lupailemani vastaukset kysymyksiin vaikkakin parin päivän viiveellä tulevatkin :) Sen verran monesti olen tuon liebster-jutun vääntänyt, että josko sallittakoon että en ala uusia kysymyksiä enää keksimään :D

  1. Mikä peli on ikisuosikkisi, jota olet pelannut eniten? Paljon peliaikaa kyseisessä pelissä on käytetty?
  Vuosien aikana on tullut eniten pelattua varmaankin Megaman 2 -peliä. Arviota tuon pelaamisajalle on hankala sanoa, mutta villinä veikkauksena sanon, että parikymmentä kertaa se on vedetty läpi.

  2. Kun joku uusi kauan odotettu peli saapuu, miten valmistaudut pelin ensimmäiseen pelihetkeen?
  En taida tehdä erityisiä valmisteluja, joskaan kauan odotettuja pelejä ei olekaan vähään aikaan tullu. Mega Man Legacy Collectionin tullessa vähän aikaa sitten taisin vaan palloilla hieman aikaa pelin valikoissa, fiilistellä pelin loistavia musiikkeja ja ihailla pelin extrana tulleita kuvia :)

  3. Jos pitäisi valita puolisoksesi mikä tahansa pelihahmo, kuka se olisi ja miksi?
  Vaikea valinta. Peleissä naishahmot ovat usein naurettavia bikinibarbaarittaria tai muutoin actionsankarittaria. Itse varmaankin kallistuisin niiden sijaan Life is Strangen Maxinen puoleen (ilman hänen yliluonnollisia kykyjä).

  4. Mikä paljon suosiota saanut peli ei koskaan löydy sinun pelikokoelmastasi, etkä halua antaa pelille edes mahdollisuutta?
  Minulla on kyllä Fifa 13 Vitalle, mutta ei kyllä kiinnosta pahemmin näitä pelata eikä oikeastaan muitakaan EA:n urheilupelejä NHL:ää lukuunottamatta. Uteliaisuuden vuoksi voin ehkä joskus kokeilla Minecraftia jos sen saa alle 10 eurolla, mutta en usko että se tulee päihittämään Terrariaa. Myöskään Postal 2:ta en todennäköisesti tule pelaamaan, olen nähnyt sitä striimattavan ja pelin "huumori" ei iske ollenkaan minuun.

  5. Kuka pelihahmo voisi olla parasystäväsi oikeassa elämässä?
  Ei nyt tullut oikein mieleen monia realistisia vaihtoehtoja, niin sanotaan tähänkin se Maxine

  6. Missä pelissä on mielestäsi kaikkein upeimmat ja kauneimmat maisemat?
  Journey.

  7. Jos tehtäisiin paras peli ikinä, yhdistämällä 3-5 erilaista peliä, mitkä ne pelit olisivat ja mitä asioita kustakin pelistä haluaisit? (Esim simsin hahmonmuokkaus, minecraft rakennustyyli, witcher grafiikat tms.)
  Unchartedien/uusien Tomb Raiderien grafiikka/elokuvamaisuus, Saints Rowien/Fallout 4:n hahmonluonti, Quest for Gloryjen vaihtoehtoiset hahmotyypit, Shadow of Mordorin pelattavuus.

  8. Minkä pelin pariin haluaisit päästä takaisin, mutta aika ei riitä/joku muu peli vie kaiken aikasi?
  Niin monia. No viimeisin on varmaan Saints Row 4 jota olin pelaamassa mutta nyt tuli Fallout 4.

  9. Onko jokin tapahtuma/hahmo/muu asia pilannut jonkun muuten todella hyvän pelin?
  En nyt muista että yksittäinen juttu olisi koko peliä pilannut...

  10. Minkä pelin ja mikä vihollinen/hirviö on kaikkein pelottavin mitä tiedät?
  Ei varmaankaan nykyään uskottavin tms, mutta aikoinaan ensimmäisessä Alone in the Darkissa oli haamuvihollisia jotka olivat aika ahdistavia mielestäni. Yksi näistä esim. istui tuolilla paikoillaan ja tätä ei välttämättä edes huomannut. Kun pelaaja meni viereen, tämä nousi yläs. muuttui oudonnäköiseksi hahmoksi, koko tapahtumapaikkana oleva kartano alkoi tärisemään ja tämä haamu lähti jahtaamaan seinien läpi.

  11. Mitkä pelit löytyvät sinun "pakko saada" listaltasi?
  Tulevista peleistä ainakin: Uncharted 4, Terraria: Otherworld, Terraria 2, Giana Sisters Twisted Dreams 2, Day of the Tentacle Remake, The Legend of Zelda Wii U:lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista! :) Paljon pelejä joista itse en ole kuullutkaan tai en ole päässyt edes tutustumaan. :D

   Poista
 4. Moikka taas!

  Perustin Suomen pelibloggaajille oman FB-ryhmän ajatustenvaihtoa ja postausten mainostusta varten. Olet tervetullut mukaan, jos kiinnostaa! :)

  https://www.facebook.com/groups/928317003871324/

  Ryhmässä on vielä aika vähän väkeä ja vielä vähemmän puhetta, mutta nyt onkin hyvä tilaisuus hypätä kelkkaan ja tulla rakentamaan siitä itsellekin mieluista paikkaa. ^^ Tietoa ryhmästä saa myös jakaa eteenpäin toisille pelibloggaajille.

  VastaaPoista

Raapusta jotakin kommenttia.