torstai 17. joulukuuta 2015

Keskeneräisiä pelejä

Onko muillakin ongelmana erilaisten pelien hamstraus jonka myötä tulee ajanpuute ja sen jälkeen pieni ärsytys, kun keskeneräiset pelit kasaantuvat ja kasaantuvat? Minulla on nyt niin suuri ongelma tämän suhteen, etten edes tiedä mikä auttaa tähän "ongelmaan". Aikaa kun vain ei ole kaikille, vaikka kuinka haluaisi.


Dragon Age: Inquisition pelattu 12%, Metal Gear Solid V edistyminen 28%, Ori and the Blind Forest pelattuna tällä hetkellä 31%, Assassin's Creed Black Flag edistyminen 19%. Sniper Elite 3 pelattu vain 9%, The Witcher 3 pelattuna 26%, Outlast pelattu jo jopa 76% ja Farcry 4 en ole vielä viitsinyt edes aloittaa. Joten ainakaan ei voi sanoa "ei ole mitään pelattavaa" vaan pikemminkin "mitä ihmettä sitä nyt pelaisi".

Toki unohtamatta ollenkaan Fallout 4:sta, joka on uusin ihanuuteni. Tämä on nyt tarinapeleistä se mitä pelaan tällä hetkellä ja se jota haluan pelata vielä lisää ja lisää ennen kuin pompin muihin peleihin taas. Fallouttia on nyt pelattu 44%, vielä riittää pelattavaa (onneksi)!

Jotenkin vaan jää kaikki aina kesken. En ole nopea pelaamaan, minulla kestää tutkia paikkoja ja alueita hyvinkin kauan, opettelen kaikkia pelejä vasta joten aloitus jokaisessa pelissä on hidasta senkin takia. En haluaisi jättää pelejä kesken, mutta kun sitten ilmestyy alennukseen joku "haluan tuon nyt heti" peli niin pakkohan se on ostaa ja heti korkata. Onneksi Farcryn kanssa maltan, että en koske siihen ennen kuin olen saanut osan aiemmista peleistä läpi. Toinen syy miksi peli jää kesken on se, että joku NIMELTÄ MAINITSEMATON aina innostuttaa minut taas uusiin peleihin! Ennen en innostunut mistään ja nyt tuntuu, että kaikki pelit on ihan mahtavia kivoja jes! Alan höperöitymään tässä pelimaailman pyörteessä.

Toivon niin kovin paljon, että saisin super turbo buustin joku kerta jonkun pelin kanssa ja jaksaisin vain kahmia niitä tehtäviä läpi, kun välillä jään jumittamaan mitä ihmeellisimpiä pieniä juttuja moneksi tunniksi, mikä ei edistä peliä millään tapaa. Sitten toki on sellaisia hyvinkin hankalia kohtia, joista ei tunnu pääsevän eteenpäin ja sen hetkinen mielenkiinto hiipuu. Esimerkiksi tuo Ori, siinä jäin hankalaan paikkaan ja laitoin pelin jäähylle. Outlast on jäähyllä sen takia, että sitä pelatessa tarvitsee olla masokistinen mielentila, sillä peli on älyttömän pe-lot-ta-va! Olen yrittänyt poikaystävääni saada pelaamaan tuo minulle läpi niin, että katsoisin vierestä, mutta ei kuulema käy ja minun täytyy pelata se aivan itse kuulokkeet täysillä ja pimeässä huoneessa. Kiitos.

Eniten noista keskeneräisistä tarinapeleistä ikävöin Witcherin maailmaan! Toiseksi eniten minulla on ikävä MGS pelin pariin. Kolmanneksi pääsee Dragon Age. Nuo muut on sellaisia "joskus sitten" pelejä, mitä silti haluan pelata, mutta niiden täytyy antaa tilaa nyt noille enemmän lemppareille.


Pelejä joita pelaan yhdessä poikaystäväni kanssa, mutta aika vain tuntuu olevan hyvinkin rajallista. Esimerkiksi The Elder Scrolls Online, aivan älyttömän hyvä peli ja haluaisin tätä kovasti pelata, mutta kun peli vaatisi enemmän aikaa mitä minulla on sille nyt antaa! Kun peli ilmestyi, sitä tuli pelattua reippaasti joka päivä! Tämä peli vaan vaatisi juuri sitä sitoutumista, eikä mitään tunti silloin ja tunti toiste pelailua. Tämän pariin haikailen niin paljon, että kunhan vain saan kahmittua noista jo ylempänä mainitsemistani peleistä osan edes läpi ja saan mielenrauhan niiden osilta, palaan ESOn pariin enemmän kun mielelläni!

Toinen yhdessä pelaamamme peli on Borderlands 2. En muita tämän pelisarjan pelejä ole pelannut, mutta tähän olen päässyt tutustumaan jo useamman pelitunnin aikana. Peli vaikuttaa mahtavalta ja sen kanssa vietetty aika on ollut erinomaista ja hauskaa ja viihdyttävää. Peli on vielä kesken, tehtäviä on vielä valtavasti, mutta mistä repisin peliaikaa tämän pariin. Haluaisin niin kovasti ahmia koko pelin reippaasti kokonaan läpi! Borderlandsin tauko ei nyt ole aiheuttanut sen suurempia harmaita hiuksia, mutta silti odotan innolla sitä hetkeä, kun pääsemme taas tuttujen hahmojemme pariin.

Kolmas yhdessä pelaamamme pelikokoelma Halo! Kaikki muut Halot olemme päässeet kunnialla läpi, mutta viitosen ilmestyttyä "puskista", emme kerenneet pureskella neljättä Haloa läpi, saatika aloittamaan. Uskoisin kuitenkin Halo 4:sen olevan sellainen jonkun pelintäyteisen viikonlopun projekti. Intoa kuitenkin riittää tähän peliin ja olisi mahtavaa, kun kaikki Halot olisi läpäisty!

Ja huhhuh sentään! Postaus paisuu paisumistaan, mutta tästä aiheesta voisin puhua ja jauhaa ties kuinka paljon. Muitakin pelejä joita en ole edes aloittanut löytyy, mutta ne on sellaisia ehkä joskus jos tulee sellainen hetki elämässä, että kaikki pelit on pelattuna ja ei ole mitään ihmeellistä peliä meneillään. Joten onko tuollaista hetkeä? Esimerkkinä CoD BO3 tarina, Rayman, Valiant Hearts ja Walking Dead. Viimeisin sen takia tuolla listalla, koska olen sen Xbox 360 puolella jo pelannut kertaalleen läpi.

Mutta eiköhän tämä nyt ollut tässä, tällä kertaa, joskus toiste taas lisää vuodatuksia pelien paljoudesta tai tuuletuksia siitä, kuinka nyt olen ahminut itseni täyteen kaikilla peleillä ja pelannut puolet jo täysin läpi! Se jää nähtäväksi.

Mitä pelejä näistä teiltä löytyy? Onko oma keskeneräisten peliesi kokoelma yhtä kattava?



6 kommenttia:

 1. Kyllä ja ei.

  Varsinaisestihan pelikokoelmani keskeneräisiin kuuluu AC1 & Black Flag. Far Cry 3'seen en ole vielä edes uskaltanu koskea - Borderlandista nyt puhumattakaan. Konsolipeleistä mulla nyt puuttuu aikki kolme ensimmäistä Tomb Raideria, mutta en mä siihen konsolille koskaan pääse :D.. Ja yksi AC Syndicaten DLC odottaa pelailua poikaystävän luona, joten tavallaan pelikokoelmäni keskeneräisyys prosentti on suuri, mutta toisaalta taas todella pieni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no vaikka pelejä olisi kesken 4kpl se tuntuu suurelta! Jotenkin itellään vaan tuntuu kerääntyvän kaikki pelit! Poikaystävän kanssa ostetaan monet pelit puoliksi niin pelejä tulee osteltua suht paljon. Aikaan nähden aivan liikaa kivoja pelejä tullut! :D Ja voi ei, haluaisin tuota AC Syndicatenkin hommata, mutta ei ei en saa, nyt pitäisi pistää silmät kiinni kaikilta peleiltä, ettei tule hommattua TAAS lisää pelattavaa, huh.

   Poista
 2. Keskeneräisten pelien lista on varmasti pidempi kuin läpipelattujen... :'D Mutta tällä pelattavana JA kesken ovat:
  Alice: Madness Returns, Battleblock Theater, Borderlands 2 (viimeinen tehtävä jäljellä), Borderlands Pre-Sequel, Skyrim, Game of Thrones - a Telltale Games series, Lara Croft and the Temple of Osiris, Star Wars: Knights of the Old Republic, Tales from the Borderlands (viimeinen chapteri osaksi jäljellä) ja Fallout 4. Ja kasa odottamassa aloittamista tuon jonon perässä myös. Hohhoi. :D

  Syynä siihen miksi näitä on niin vino pino on se, että kullakin pelillä on oma fiiliksensä, jolloin niitä jaksaa ja haluaa pelata. Jos ei iske, niin pelaan jotain muuta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan justiinsa tuokin, että jokainen peli tarvitsee sen oman fiiliksensä! Joskus on ollu niitäkin hetkiä, kun plärää pelejä edes takaisin ja miettii "mitähän sitä pelais" eikä edes tee mieli avata mitään peliä. :D Ehkä vähän ärsyttävääkin välillä.

   Ja sulla myös näyttäny kerääntyvän noi pelit! Itselläni myös Battleblock Theater kesken. :D Ja Game of Thrones - a Telltale Games series aloittamatta! Kiva kun muistutit näistäkin, hehe. En pääse ikinä siihen tilanteeseen, että olisi enemmän läpipelattuja pelejä, kun keskeneräisiä saatika aloittamattomia!

   Poista
 3. No voi kyllä :D Se on jo suuri saavutus jos saadaan joku peli oikeesti kokonaan kokonaan pelattua :D Oon samanlainen tutkiskelija pelityyliltäni, niin niihin peleihin ylensä kuluu ihan tuhottomasti pelitunteja. Ja nytkin joulualennuksista laitoin jopa kolme uutta peliä tilaukseen vaikka vanhojakin on useampi kesken. Ja kaikkia on tietysti pakko päästä heti kokeilemaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi ei! Joulun alennukset on pahoja, pakko ostaa vaikka ei tarvitsisi yhtään enempää pelattavaa! :D Ja jos joskus pelin läpi pääsee niin on se niin voittaja fiilis kun olla ja voi! :D Niitä hatkiä harvemmin tulee koettua.

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.