tiistai 15. joulukuuta 2015

Dayz Fiilistelyt


DayZ on yksi ihan ehdottomista lemppari peleistäni! Tässäkin, niin kuin monessa muussakin pelissä, minulla oli hieman erilaiset ennakkoluulot. Poikaystäväni kertoi joskus aikoinaan hurjan jännittävästä Dayz pelistä, jossa he olivat kaverinsa kanssa seikkailemassa. Eihän tässä vielä mitään, kuulostaa ihan ok peliltä. Hän kertoi sitten, kuinka olivat puskissa kykkineet ja väijyneet joitakin toisia pelaajia ja kuinka he olivat matkanneet useita kymmeniä minuutteja ilman mitään tapahtumaa matkanvarrella. Mietin, että miten tylsä peli voikaan olla! Kykitään puskissa? Juostaan pitkin metsiä ja peltoja? Kerätään ruokaa ja vaatteita? Ajattelin, ettei tuo peli kuulosta ollenkaan minulle suunnatulta peliltä. Kuinkas kävikään, kun kerran näin hänen pelaavan peliä! MINÄKIN HALUAN KOKEILLA! Siitä se sitten lähti.


Pelissä kaupunkeja, taloja, lentokenttiä ja kaikkea mahdollista tutkiessa löydät itsellesi tavaroita joita tarvitset selviytyäksesi. Aseita, ruokaa, juomia, kaikkia näitä tarvitset, jotta voit selviytyä hengissä tässä zombien valtaamassa maailmassa.

Peli on vielä alfa, eikä minulla ainakaan ole tietoa koska seuraavaan versioon peli siirtyy. Tietääkö sitäkään kukaan, milloin peli edes valmistuu? Minua ei alfa versio haittaa, sillä peli on nyt jo hyvin koukuttava ja mahtava ja innolla mietin miten peli vielä muuttuukaan ja kehittyy! Päivityksiä kuitenkin tulee suhteellisen usein ja aina kaikkea uutta kivaa, uusia vaatteita tai uusia kokonaisia kyliä!


Pelissä ystävien kanssa selviytyminen on turvallisempaa ja mielekkäämpää. Pelissä pääset metsästämään metsän eläimiä ja kalastamaan, jonka jälkeen saaliin voi grillata nuotiolla. Kuitenkin nuotion polttamisessa on oma riskinsä, sillä jos serverillä on muitakin pelaajia, välkkyvä valo keskellä metsää näyttää melko houkuttelevalta.

Pelissä on aina jännittävä tunnelma, kun yrität pakoilla muita selviytyjiä, sillä kehenkään et voi luottaa! Ainoa mihin voit oikeasti luottaa, on sinä itse, sillä mistä sitä voi tietää josko kaverisi nälkäkuoleman uhatessa päättääkin pistää sinut lihoiksi? Ihmislihan syöminen on mahdollisuus, jota itse en ole kokeillut, pidän enemmän peurojen lihasta.


Tykkään pelin maisemista, vaikka tietokoneeni ei jaksa aivan täysillä grafiikoilla peliä pyörittää, minulle silti kelpaa vähemmätkin grafiikat! Pelissä on yhtä pitkät tunnit kuin oikeassa elämässäkin, joten jos satut pelaamaan 24h niin vuorokausi pyörii samalla lailla yöstä päivään. Servereitä valitessa kuitenkin voit aina katsoa, minkä verran kello siellä on, joten yöllä ei ole pakko pelata pimeässä ja päivällä voit siltikin mennä yö seikkailulle.

Itse tykkään enemmän seikkailla valoisassa maailmassa, sillä tykkään paljon väreistä ja tuntuu turvallisemmalta, kun aurinko paistaa ja näkyvyys on parempi. Kuinka pelottavaa onkaan, kun seikkailet yönpimeydessä ja yhtäkkiä selän takaa kuuluu zombin karjaisu, hui! Silti yössäkin on puolensa, sillä pimeässä näkyvyys on pienempi myös muilla pelaajilla, jolloin pysyt itsekin heiltä paremmassa piilossa.

Dayz on kyllä kokeilemisen arvoinen peli! Tätä jaksat pelata tunneista toiseen ja minullakin on pian 100 tuntia täynnä pelin parissa. Peli voi unohtua kuukausiksi, mutta kun taas palaat peliin uusien päivitysten ja pitkän tauon jälkeen, on pelissä taas enemmän ja enemmän tutkittavaa ja intoa seikkailuun.

Oletteko te pelanneet DayZ? Jos ette, niin 28€ Steamissa tällä hetkellä, vink vink.

4 kommenttia:

 1. Itse olen ajatellut sitten tuon hommata kun se aikusten oikeesti valmistuu. Minulle riittää yksi peli joka on Alpha asteella pyörinyt vuosia. Itse epäilen ettei kyseinen peli koskaan valmistu vaan jossain vaiheessa vedetään töpseli seinästä tästäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en malttanu odottaa täysin valmista peliä, koska peli näytti jo muuten niin kivalta ja toimivalta! Itselläni ei ole kertaakaan mennyt hermot pelin keskeneräisyyteen ja se on riittänyt mainiosti. :) En tiedä sitten, onko pelistä tulossa koskaan täysin valmis, jännityksellä jään seuraamaan. :D

   Poista
 2. Pari kaveria on aika hanakasti hanganneet DayZ:tä ja siksi se on hieman kutkutellut omaakin lompankon nyöriä. Ehkä joskus kun Steam alennuksissa se tulee vastaan todella halvalla, tai jos saisin vaikka jossain vaiheessa nämä muutkin urakat alta pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, jos ollenkaan idea innostaa! :) Eiköhän se alennukseenkin joskus pompahda, sitte vaan äkkiä ostamaan. :)

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.