keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Divinity Fiilistelyt


Kappas mitä tuli tehtyä. Alennuksessa Xboxilla oli Divinity: Original Sin, josta poikaystäväni näytti minulle kerran gameplay videota ja himotteli sitä, kuinka kiva peli olisi. Päätin sitten, että voisin sen ostaa yllätys joululahjaksi hänelle ja samalla itselleni, jota voisimme sitten pelailla yhdessä jaetulla ruudulla. Yllätys onnistui ja oli oikein mieluisa! Tätä nyt sitten olemme muutamina päivinä pelailleet ja tutkiskelleet ja minäkin olen päässyt jo vähän sisään tämän pelin ihmeelliseen maailmaan.


Peli on vuoropohjainen roolipeli, jota voi pelata joko yksin tai kaksin kaverin kanssa omilta telkkareilta tai sitten jaetulla ruudulla. Peli on tietokoneella jo ollutkin, mutta me Xbox pelaajat saimme tämän pelin nyt myös pelattavaksemme. En itse ole tällaista peliä vielä päässytkään oikein pelailemaan, joten hauskaa kokeilla vaihteeksi tämän tyylistäkin roolipeliä. Kamalasti sitä oppii uusista peleistä ja genreistä! Tämän myötä myös aina vaan se pelikasa kasvaa kasvamistaan ja pääsen aina vain lisäämään "keskeneräiset pelit" listaani uusia kivoja pelejä (täältä pääsee lukemaan juttua keskeneräisistä peleistäni).


Pelissä on ihan hauskat hahmon muokkaus valikoimat, joista jokainen pystyy muovaamaan erilaisen kivan hahmon itselleen. Hiustyylejä ja värejä on muutamia erilaisia, kasvojen tyylin, hahmon äänen, ihon värin ja jopa alusvaatteet pääset valitsemaan hahmollesi. Hahmoja luodaan aina kaksi, joten jos pelaat yksin luot itsellesi päähahmon ja toisen hahmon joka kulkee seuraajana, eli periaatteessa kaksi päähahmoa, joiden välillä voit vaihdella milloin haluatkaan. Ja jos pelaatte yhdessä ystävän kanssa, molemmat muokkaavat itselleen oman hahmon. Yhdessä pelatessa kuitenkin seuraajat/toiset hahmot on mahdollista saada molemmille pelin edetessä.

Yllätys sinänsä, että itse otin taas vaihteeksi kahden käden miekan ja Joni valitsi velhon, jotenkin aina meillä menee näin nämä valinnat. Koskahan oppisin valitsemaan jonkun muun? Nyt sentään löytämäni seuraaja Jahan on velho, joten pääsen pelaamaan muunkin tyylisellä hahmolla! Ja toki, voin itsekin omalla hahmollani oppia jonkun taian ja löytää arkusta kepin jolla pistellä taikoja päin vihollisten naamoja, joten peli ei sulje pois näitä muita ollenkaan vaikka hahmonluonnissa tekisitkin ensin hahmostasi miekkailijan.

Pelissä on paljon huumoria, joka aina on hauska mauste peleissä! Tässä hahmollani on ämpäri päässä, jota en toki viitsinyt jättää päähän, sillä siitä ei ollut mitään hyötyä, yllätys sinänsä.

Vastaan on tullut aarrearkku joka huutelee karkuun pomppiessa "olet liian läski, et saa kiinni" ja lällättelee. Muutamat viholliset kantavat erittäin hauskoja nimiä, jotkut tehtävät ovat hieman hupsuja ja vaikka mitä muuta pientä kivaa!

Pelissä myös eläinten kanssa pystyy juttelemaan, jos on kehittänyt taitoa puhua eläimille, sillä muuten eläimistä ei saa selkoa. Eläimet ääntelevät oman lajinsa mukaisesti ja välillä jää miettimään mitä ihmettä he oikeasti sanovat. Täytyykin jossakin vaiheessa kehittää tuo taito, sillä mistäs sitä tietää mitä kaikkea eläimet tietävät? Esim. hyvin hämärä sonni löytyi kalastuskylän edustalta toisen sonnin kanssa. Kun sonneille jutteli, toinen päästi normaalin "ammuu" äänen, mutta toinen päästi hyvinkin ihmismäisen "muuuuuui!" äänen, jolle naureskelin moneen kertaan. Ties vaikka olisi oikeasti ihminen?

Asuntojen huoneita tutkimalla voi myös löytää kaikkea hauskaa ja jännittävää. Vaikka varastaminen on tuhmaa ja kiinni jäämisestä saa turpaan asukkaalta tai kauppiailta niin kyllä silti kannattaa vähän nuuskia paikkoja. Ties millaisia aarteita sieltä löytyy mukaan, joita myymällä tienaat pienen omaisuuden nopeasti! Myös tällaisia "aarteita" voi löytyä makuuhuoneen laatikosta, hmm. Onhan nuo tällä hetkellä hahmollani jalassa, sillä ei nyt muutakaan ollut korvaamaan alushousuja niin miksipä ei?

Keskusteluista ja kirjoista myös löytyy paljon huumoria, jos niitä vain jaksaa (ja minun tapauksessa ymmärtää, englanti kun ei ole se vahvin kieli minulla) kuunnella ja lueskella. Pelistä varmasti kuoriutuu vielä paljon hauskoja tilanteita ja keskusteluja, kun vain jaksamme pelata peliä eteenpäin.

Peli on oikein mukavaa ajanvietettä ja kyllä sitä on jo tovi tullut pelailtua. Vuoropohjainen taistelu tuntuu kivalta vaihtelulta, kun pääsee pohdiskelemaan ja taktikoimaan yhdessä taisteluja läpi enemmän tutuksi tulleen täyttä häkää hakkaamisen sijasta. Molemmat tyylit toki mieluisia, mutta tämä nyt vaihteluna erittäin hauskaa, vaikkakin välillä joutuu vähän odottelemaan kanssapelaajan pitkiä pohdintoja siitä miten iskee, millä ja kehenkin *kröhöm*.

Pelissä on hyvä tietää hyviä taistelu kikkoja, esimerkiksi se että voit vaikka teleporttitaialla heittää öljytynnyrin vihollisten keskelle ja tämän jälkeen ampua öljyyn tulinuolen, jolloin öljy syttyy palamaan ja tekee mukavaa vahinkoa vihollisiin. Toisena esimerkkinä voit tehdä sadetaian vihollisten päälle, jolloin heidän keskelle ilmestyy sateen johdosta vesilammikoita ja mikäs sen mukavampaa tämän jälkeen voikaan olla, kun pistää sähkötaika lätäkköön ja stunnata viholliset sähköön! Voit myös myrkkytynnyrin räjäyttää ja taikoa tulipallon räjäyttämään myrkkypilven ja paljon muuta mukavaa tekemään vihollisiin hurjia vahinkoja moneksi vuoroksi. Tämä kaikki niin mahtava lisä voi myös koitua omaksi tai ystävän hahmojen kohtaloksi. Kannattaa siis muistaa, ettei sitä sähkötaikaa kannata käyttää viholliseen joka seisookin jo valmiin lätäkön luona, jos se oma toinen hahmo sattuukin seisomaan siinä vieressä. Muutaman kerran olemme jo kerenneet tekemään hieman harkitsemattomia siirtoja taisteluissa ja vahingoittamaan omia hahmojamme ja parhaimmassa tapauksessa jopa tappamaan yhden omista hahmoistamme, hupsista. Eli tarkkana kannattaa olla!

Pelissä tehtäviä satelee monelta henkilöltä ja ties mistäkin milloinkin ja niitä kertyy helposti suuret kasat. Tehtävien tekeminen on astetta haasteellisempaa, sillä peli ei neuvo heti mihin täytyy mennä ja mitä täytyy tehdä missäkin tai missä joku tietty henkilö on kenelle täytyy käydä juttelemassa. Pelissä joudut lukemaan tehtävät läpi muutamaan otteeseen ja hieman pohdiskella, mitä sitä pitäisikään tehdä tehtävän etenemisen eteen. Kartalta etsit missä jonkun tietyn henkilön talo tai työpaikka sijaitsee, jotta voit mennä sieltä etsimään kyseistä henkilöä. Eli tehtävät eivät mene hujauksessa, pelissä on enemmän etsimistä ja pohtimista kun monessa muussa pelissä, mitä olen tottunut pelaamaan. Onko tämä sitten hauskaa vaiko turhauttavaa, en vielä ole sitä osannut päättää. Peli ei ainakaan lopu heti kesken ja sitä ei pääse kahlaamaan läpi turhan nopeasti, joten ehkä siinä mielessä kivaa kun peli kuitenkin kestää pitkään. Minä kuitenkin välillä hieman malttamattomana ihmisenä en jaksaisi etsiä jotakin tiettyä juttua kovinkaan kauaa, niin välillä kärsivällisyys vie meitä siirtymään toisen tehtävän pariin.


Erittäin tärkeä huomio peliä pelatessa on muistaa tallentaa todella usein! Se kun vahingossa jossakin talossa menetkin kiellettyyn huoneeseen, saat talon omistajan kimppuusi tai sitten se kuinka vahingossa varastat omenan torilta, saat koko torin väen kimppuusi! Myös nuo ylempänä jo mainitsemani vinkit taisteluihin ovat johtaneet vahingossa oman hahmon tappamiseen, herätys kääröjä on joko todella vähän tai ei ollenkaan on ainoa vaihtoehto ottaa aiempi tallennus, mutta mitäpä jos se edellinen tallennus on tunti sitten tehty? Se ei ole kovinkaan mukavaa, kun joudut kauas siitä hetkestä ja tekemään kaiken uudelleen, mitä ikinä oletkaan tehnyt sillä välin kun et ole muistanut tallentaa! Joten erittäin suositeltavaa on tallennella vähän väliä peliä, sillä muuten tulee itku ja peli-into hiipuu alaspäin hurjaa vauhtia. Tämä kun kantapään kautta on tullut koettua moneen otteeseen.

Hurjasti on vielä opittavaa ja ihmeteltävää pelissä, joten tässä nyt tällaista pelin aloittamisen fiilistelyä! Voi olla, että vielä lisää tästä pelistä jotakin höpöttelen, joten pysykää kuulolla.

Omistatteko te tätä peliä? Tykkäättekö itse pelata tällaisia vuoropohjaisia roolipelejä?2 kommenttia:

  1. Sattuipa tämä merkintä silmään, kun oma avokki on tämän pelin ostamista mietinyt. Tää yhdessä pelaamisen mahollisuus on ehdotonta plussaa, koska kaivattais vähän jotain uutta mitä vois porukassa pelata. Vaikuttaa hyvältä kertomasi perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä aika varma, että tämä peli on paljon kivempi yhdessä pelattavana ja tästä saa enemmän irtikin pelikokemuksena! Itse olen tykännyt pelata tätä ja on vaikuttanut kyllä hyvältä peliltä. :) Suosittelen.

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.