maanantai 28. marraskuuta 2016

Alice: Madness Returns, pelattu läpi


Tuli ostettua Steamin kesäalesta Alice: Madness Returns, jota minulle suositeltiinkin. Lähdin tutustumaan tähän viisi vuotta vanhaan peliin toiveikkain fiiliksin ja peli sai minut innostumaan jo heti sen aukaistuani. Peli vaikutti heti mielenkiintoiselta tarinansa puolesta sekä ulkoasu oli yllättävä ja silmiä miellyttävä!

Tämä kauhuaiheinen tasohyppelypeli oli juuri sellainen mitä tarvitsinkin pitkästä aikaa pelattavien pelieni listoille. Halusin hoitaa tämän pelin reippaasti läpi, sillä liian monet pelit jäävät minulla kesken ja unohtuvat kokonaan. Reippaana nappasin ohjaimen kätösiini ja aloin tutustumaan pelin maailmaan ja sen tuomiin tilanteisiin.

Pelissä edetessä sai itselleen käyttöön vähintäänkin mielenkiintoisia aseita. Kuinka monessa pelissä pääset ampumaan porsaankärsiä pippurimyllyllä tai hakkaamaan seiniä keppihevosella? Lähes yhtä eriskummallinen ase oli teekannu jolla pystyit ampumaan tulikuumaa kahvia/teetä/mitä lie olikaan ja tämä avasi sinulle uusia reittejä peliin tai tuhosi vihollisesi kauempaa. Perusaseena toimi tikari, jolla oli mukava huitoa menemään! Muina etuina taisteluihin ja etenemiseen löytyi Alicelta pikkuruiseen kokoon kutistuminen, jonka avulla pääsit livahtamaan salaisiin aukkoihin ja teleporttauspyrähdys (miksi sitä ikinä voisikaan kutsua) jonka avulla pääsit sujahtamaan vihollisten selkään tai vaihtoehtoisesti karkuun pahoista tilanteista. Myös perus tuplahypyt oli Alicella hallinnassa, koska eihän mikään tasohyppelypeli ole mitään ilman kunnon hyppimistä!

Pelistä löytyy muutamia erilaisia ja erilaisella ympäristöllä luotuja kenttiä, jotka olivat kaikki suhteellisen pitkiä. Jokaisessa kentässä Alicella oli erilainen mekko päällän ja nuo mekot olivat oikeasti todella tyylikkäitä! Harmi etten usko niiden sopivan tyyliltään itselleni. Olisin voinut kysyä lainaan. Kentissä erilaiset maisemat ja tunnelmat olivat minusta hienosti toteutettuna, sekä jokaisessa kentässä oli erilaisia vihollisia vastassa. Löytyi tappajamehiläisiä, vihaisia korttisotureita, ärsyttäviä teekannuja, pelottavia vauvanaamaisia limamöykkyjä niin maassa lyllertäen kuin ilmassa lilluen, sekä sitten ihan perus jättiläis vauvanukkeja jotka varmasti vain halusivat sinulta rakkautta ja läheisyyttä. Tässä pelissä oli oikeasti onnistuttu luomaan todella erikoinen maailma kera erittäin erikoisten vihollisten ja kaikkea muuta mukavaa. Kannattaa ainakin katsoa videoita pelistä jos ei itse innosta peliä pelata.









Pelailin alkuun peliä itse suunnilleen puoleenväliin useimmiten poikaystäväni vieressä katsoen, kunnes päätin striimata pelin loppuosan. Peli sai hyvin suosiota katselijoilta ja saatiin kunnialla vedettyä peli finaaliin. Tarinasta jäi hieman itselleni pieniä aukkoja, sillä en löytänyt kaikkia kentistä löytyviä muistoja ja välillä meni ajatukset aivan muualle kun tilanteita käytiin läpi välivideoiden avulla. Pääpiirteittäin kuitenkin sain selkoa siitä mitä pelissä tapahtui ja oli tapahtunut, jotenka voin sanoa sen olleen hyvinkin mielenkiintoinen.

Pelissä sain pinnani palamaan muutamaan otteeseen sen vaikeuden takia. Tai lähinnä muutaman hankalamman taistelun takia. Näissä tilanteissa toki voin hyvin paljon syyttää itseäni enkä itse peliä, sillä lähdin näihin tilanteisiin väsyneenä tai liian turtuneena pelaamiseen, jonka takia virheitä sattui paljon ja tällöin myös turhauduin jatkuvaan taisteluiden uudelleen aloittamiseen. Mutta mikä peli se sellainen on, missä ei kertaakaan palaisi pinna? En voi väittää pelanneeni koskaan sellaista peliä. Ärsyttävät taisteluiden hakkaamiset eivät kuitenkaan onnekseni pilanneet koko pelin fiilistä vaan saivat minut vain tajuamaan, että joistain peleistä vain kuuluu pitää useamman päivän taukoa, jotta aivot pääsevät hieman jäähtymään.

Tämä peli toi eteeni myös paljon hyvinkin hauskoja aivonystyröitä kutittelevia tilanteita, joista yksi jäi hyvin mieleeni. En ymmärtänyt mitä siinä piti tehdä, koska eihän kukaan koskaan lue ohjeita(?). Jumitin tuossa kohdassa pienen tovin ja kun tajusin mitä tilanteessa täytyi tehdä sain siitä hyvinkin suurta mielihyvää, sekä mielessäni läpsin itseäni naamaan kun tehtävän tajuamiseen meni niinkin pitkä tovi. Rakastan kuitenkin peleissä paljon tuollaisia pieniä pähkinöitä, joita joutuu pohtimaan itsekseen hieman. Pelien ei ole hyvä olla liian helppoja, jotta saat itsellesi niistä suuria riemullisia tunteita kun keksit nuo aivopähkinät mitä peli on sinulle keksinyt.

Kaiken kaikkiaan peli oli todellakin pelaamisen arvoinen, jota suosittelen teille kaikille kokeiltavaksi, Tämä peli varmasti tulee vielä olemaan useamminkin alennuksessa steamin puolella, joten nappaa omasi heti seuraavalla kerralla. Peli oli helppo pelata ohjaimen kanssa, muutamia pieniä ohjattavuus ongelmia ilmeni, mutta ei liiaksi. Välillä peli tökki ikävästi ja kerran koko peli jäätyi. Tämä toki on melko odotettavaa useamminkin, joten ei niistä kannata herneitä nenäänsä imeä. Kokemus on kuitenkin se kaikkein tärkein kokonaisuudessaan!

Oletteko te pelanneet tämän pelin tai katselleet jonkun muun pelaamana? Mitkä olivat omat fiiliksenne tästä?

2 kommenttia:

  1. hih, ite pelasin tän just läpi ja alotin itteasiassa uudestaan koko pelin ihan vaan sen takia että saan itsekin kirjotettua tästä arvostelun :D.. itellä ei kyllä ensimmäisen läpipeluun aikana ollut mitään ongelmia ohjaimen kanssa (mulla on käytössä xbox 360-ohjain for windows) eikä pelikään muistaakseni jäätynyt kertaakaan.. hassua.

    ite ainakin muistan googlettaneeni miten pirussa sitä sateenvarjoa käytetään ohjaimen kanssa kun en millään sitä osannut. pelin aikana kun tosiaan skippasin vähän turhan äkäseen sen ohjeen siitä pois :D taisin pari puzzleakin etsiä.

    muuten mun kokemus pelistä oli ihan hyvä. pitää vaan vähän tarinaa kerrata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hauska, että olet myös pelaillut nyt vasta tämän! :) Itselläni ei toki kamalan paljoa ollut ohjattavuuden kanssa häikkää, muutamassa kohdassa hieman. Enkä tiedä oliko krafiikat liian korkealla vai mistä johtu, kun välillä framet putoili. Voi toki vaikuttaa, että itselläni on kaksi näyttöä käytössä ja pelatessakin toinen näyttö aina päällä. Striimatessa ymmärrän putoilun, kun on taustalla niin paljon päällä muutakin. Kaatuminenkin voi johtua taustalla pyörivistä ohjelmista. :P Heh, juu nuo ohjeiden skippaamiset välillä koituu kohtaloksi! :D Kirjoittele vaan pian juttua tästä, olisi kiva nähdä muidenkin mielipiteitä tästä pelistä! Itselläni jäi kyllä hyvät fiilikset tästä. :)

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.