perjantai 11. marraskuuta 2016

Civilization V fiilistelyt

Civilization V tuli ostettua Steamista, koska halusin nähdä millainen peli on kyseessä. Olin kuullut tästä pelistä moneen kertaan eri ihmisiltä, mutta silloin ei ollut sen suurempaa intoa lähteä tutkimaan kyseistä peliä. Kun videoita uudesta Civilization pelistä tuli nähtyä ja taas kuultua lisää juttua pelistä alkoi minunkin mielenkiintoni jo heräilemään. Pelin idea vaikutti mielenkiintoiselta ja juuri sellaiselta mistä minä saattaisin tykätä! En kuitenkaan uskaltanut odottaa Civilization 6:sen ilmestymistä ja ostaa "sikaa säkissä", koska en todellakaan tiennyt tykkäisinkö saatika osaisinko ja jaksaisinko minä tällaista peliä edes pelata. Tämän vuoksi oli hyvä valinta ostaa suhteellisen halvalla tuo Civilization V (ilman lisäosia) ja lähteä tutustumaan peliin ja sen saloihin.

Taas jälleen pieni kielimuuri tulee vastaan, kun tarvitsee ymmärtää vähän vaikeampia sanoja ja lauseita, mutta on näistä ennenkin selvitty. Toki olen huomannut kehitystä omaan osaamiseeni tämän ihanan kielen kanssa, joten kyllä pelaaminen aina kannattaa! Alkuun kuitenkin aina tällaisten pelien kohdalla, missä mahdollisia kielimuureja ja muita vaikeuksia voi tulla eteen, nappaan poikaystäväni istumaan viereeni ja opastamaan minua. Tulee paljon mukavampi olo, kun voi milloin vain kysyä neuvoa ja saa siihen heti apua! Tällä tavalla en myöskään kyllästy heti peliin... Minulla kun on tapana turhautua välillä ehkä vähän turhankin nopeasti jos en ihan heti ymmärrä.

Pelailut lähti käyntiin ja uutta tietoa tulvi aivoihini suurella voimalla, osa asioista unohtui samantien ja osa asioista jäi hyvin jo heti päähäni. Ensin tutoriaalit kunnialla läpi ja peliin laskeutuminen hoidettiin hyvin varovaisesti niin, että uhrasin parina eri päivänä vain reilun tunnin verran aikaa opetteluun. Yksi asia kerrallaan ja hiljaa hyvä tulee.

Kun kaikki oli edes vähän selvää, starttasin pelin tekoälyä vastaan isoimmalla alueella ja isoimmalla määrällä porukkaa, mutta helpoimmalla vaikeustasolla. Paljon, siis todella paljon tuli tehtyä virheitä ja typeriä siirtoja. Kaikkea en edes heti ymmärtänytkään ja peli meni vähän niin ja näin. Lopuksi "liittolaiseni" Kiina päätti kusta silmääni ja vaivihkaa vallata alueeni ja tuhota minut. Olisin voinut tuosta toki vielä nousta, mutta mielenkiinto sitä tallennusta kohtaan oli hurjan pieni. Peli kuitenkin oli vain harjoittelua joten nyt olin valmis uuteen peliin!



Uuteen pelin lähdin Saksana, koska minua houkutti suuresti Saksan edut pelissä. Tavoitteenani oli ahmia paljon sotajoukkoja, jotta kukaan ei pääsisi minua yllättämään housut nilkoissa. Lähdin sillä asenteella tähän uuteen peliin, että minä määrään tahdin, kehenkään en luota, jos muut pitävät minua epäluotettavana niin siinähän pitää, aion tuhota nämä kitisijät ensimmäisenä. Asenne kohdallaan kohti valloittamista ja kehittymistä!

Nyt voin uskoa jo osaavani pelin perus hommat ja eteneminen sujuu jo suhteellisen kivuttomasti. Saksa osottautui hyväksi valinnaksi ja olen saanut valloitettua jo muutamia kaupunkeja ja onnistunut tuhoamaan Songhain kokonaan (kehtasi ryttyillä ja esitti kovanaamaa). Olen hyvin saanut tutkimustöitä eteenpäin, kasvattanut reippaasti kaupunkejani, rahan tuloa ei voi estää sekä kaikki elävät onnellisina. Uskoisin tämän tallennuksen vievän minut suhteellisen pitkälle ellei jopa voittoon, jää nähtäväksi. En uskalla vielä liikaa voittoa haaveilla, sillä en tiedä kuinka peli käyttäytyy. Vaikeustasona kuitenkin on vielä suht helppo niin voi toki olla, että voiton tietää jo tässä vaiheessa saaneensa?



Lisää harjoittelua sain pelistä, kun eräs lauantai pelasin kaverini kanssa vastakkain, pienellä kartalla ja ilman muita maita. Opin taas lisää uusia asioita mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Olin yhdessä vaiheessa tehnyt jopa jotakin oikein sillä jos sama tilanne olisi ollut hieman myöhemmässä vaiheessa peliä olisin (kuulema) voittanut. Peli kesti suhteellisen kauan, mutta aika tämän pelin parissa kuluu todella nopeasti! Tämä taisto päättyi yllätyshyökkäykseen jonka sitten hävisin kunnialla ja kauniisti, opin paljon lisää ja toivon muistavani nuo opit vielä ensikerrallakin.

Uusi Civilization tuli ja ilmestyi, mutta en sitä ole vielä itselleni hommannut. Nyt on ollut pieni taukokin tämän vitosen parissa. uuteen Civiin pääsin tutustumaan striimeissä ja uusi Civ vaikuttaa melkeinpä täysin erilaiselta kuin tämä mitä vasta opettelen pelaamaan. Pitäydyn vielä tässä Civ viitosessa, jotta pääsen vielä vähän lisää sisään tällaisen pelin syövereihin ja opettelen perus kikat ja taktiikat jonka jälkeen harkitsen suuresti tuon uusimman pelin hommaamista! Se kuitenkin näytti ja vaikutti todella siistiltä.

Löytyykö teiltä tämä peli ja oletteko meinanneet hommata/jo hommanneet Civilization 6:sen?


7 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut pelattua Civilization sarjan pelejä pitkään aikaan. Oon pelannu skidinä Civilization II:sta. Mun muistikuva on siitä että se oli tosi vaikea. Ois ihan hauska kokeilla näin aikusena että onko edelleen samat fiilikset. Se ei varmaan tosiaan maksa edes paljoa steamissa jos sen V:n ostaa. Varmaankin se visuaalinen ulkoasukin on sitä II osaa parempi. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä veikkaan että vähän erilainen on tuo V kun kakkonen. :D Varmasti tulee alennuksiinki tämä joten kannattaa tarkkailla ja pistää vaikka seurantaan steamissa. :) Suositeltava ostos kyllä, ite oon tykänny viettää aikaa tän parissa ni jos yhtää oon tykänny sillon skidinä pelaa tätä sarjaa ni tottahan toki nyt vieläki tykkäät! :)

      Poista
    2. Oishan se tietty mukavaa vaihtelua siihen mitä normisti pelailee. Pitääpä kattoo että riittääkö mun pc:ssä paukut likimainkaan tohon. Se on yks iso miinus ku oma läppis on vähä surkee pelaamiseen. 😑

      Poista
  2. Viitoseen kannattaa ne lisäritkin ostaa, tosin vasta sitten kun alennukset meneillään. Jollain 6-7 eurolla taitaa lähteä bundlena koko setti esimerkiksi Steamissa alennusten aikaan (normaalisti ne isot lisärit maksaa sen 30 euroa kipale, eli ei mikään paha sijoitus alennuksessa ;) ) Saapahan viitosestakin sitten kaikki irti :D Ja juu, kuutonen on kanssa ihan onnistunut tapaus ja jos vielä enemmän intoa riittää, niin suosittelisin jopa vielä nelostakin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä ihan neloseen saakka mene. :D Lähinnä nyt tätäkin tuli pelattua jotta saan selvitettyä millanen peli on kyseessä ja riittääkö into tämmösseen. Tarkotus oli hommata se 6 sitten jossakin vaiheessa jos intoa löytyy tähän pelisarjaan ja kunhan nyt se 6 ensin on jonkun aikaa ollut niin katsoo sitten sitä sen hommaamista. :)

      Poista
  3. Ite sain tän kesällä kaverilta ja atm 33h pelattuna.. Ja oon tykänny ihan sikana! Ei sillä, enhän mä tätä peliä kunnolla osaa mut tähän saa oikeesti kulutettua aikaa ja tähän jää todellaki koukkuun jollain tasolla :D En kyllä peliä oo vielä saanu vedettyä yhdelläkään sivilisaatiolla läpi, vaikka melkeen kaikki olenki läpi kokeillu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itekää oo vielä kertaakaa päässy läpi mitään peliä, enkä paljoakaa pelannu, mutta todella koukuttava! :) Nyt ollu vähä taukoa tän pelailusta, mutta varmasti taas kun pelin avaan niin hujahtaa siinä muutama tunti äkkiä. :D

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.