maanantai 28. maaliskuuta 2016

Satoja sanoja


Ihan huvikseen ja silkasta mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta halusin katsoa, että kuinka monen sanan mittaisia minun blogitekstini oikein ovatkaan. Yllätyin melkoisesti, mutta pidempää miettien näytti luku ihan järkevältä postauksen kokoon nähden. Päätin siis katsoa muutamaa "uudempaa" kirjoitustani sanamääräisesti ja tähän nyt listasin osan näistä.

Yli TUHAT sanaa käytetty näihin kirjoituksiin:
Bioshock Infinite, pelattu läpi 1096
Divinity Fiilistelyt 1063

Alle tuhat, mutta yli VIISISATAA sanaa löytyy näistä:
World of Warcraft - Hahmoni 775
Layers of Fear, pelattu läpi 687
Aloitteleva Hearthstonen lätkijä 658
XCom 2 Fiilistelyt 544
Diablo 3 - Läpi pelattu 527
Tom Clancy's The Division Beta Fiilistelyt 523

Ja alle 500 sanaa löytyy näistä postauksista:
Tammikuun pelikuulumiset 469
Peliloma 451
StarCraft II on koukuttava uusi tuttava 419

Joten jo näiden tekstien perusteella voisin sanoa, että blogini tekstien käytettyjen sanojen keskiarvo on tällöin noin 655! Kuulostaa ihan reilulta määrältä blogitekstiksi. Kuvia myös kaikkiin kirjoituksiini on mahdutettu ties kuinka monia ja enemmänkin tekisi välillä mieli niitä tunkea, mutta en ehkä viitsi vetää koko juttua överiksi.

Mitä mieltä te olette olleet blogitekstieni koosta? Onko tekstit aivan liian pitkiä ja ne hädin tuskin jaksaa lukea vai onko tekstejä ollut ihan kivuton lueskella? Tiedän sen, että jotkut pelit vain aiheuttavat tekstin paisumisen aivan valtavaksi ja osa peleistä on sellaisia mitkä osaan tiivistää hieman pienenpään tilaan. Paljon "turhuutta" myös teksteihini tungen, mutta se nyt on oma tyylini kirjoittaa. Jauhan paljon teksteissä ja niin jauhan myös ihan ääneenkin, joten mitä sitä suotta yrittää hiljentää papupataa, eikös niin!

Kertokaa vaan ihan vapaasti, onko kivempaa lukea isompaa kasaa sanoja vai onko miellyttävämpi lukaista hieman lyhyemmät selitykset? Vai meneekö ihan fiiliksen mukaan?4 kommenttia:

 1. Lähtökohtaisesti tekstiä tietenkin kirjoitetaan niin paljon kuin sormista lähtee. Sitten jos alkaa tuntumaan, että menee liian pitkäksi, niin pistetään vain teksti poikki ja joskus myöhemmin julkaistaan se part 2. Sama juttu tietenkin silloin, jos myöhemmin tulee mieleen jotain lisää samasta aiheesta :D Kirjoittaessa ei mielestäni nimittäin tarvitse sen kummemmin miettiä itse tekstin pituutta vaan enemmänkin sitä, tuleeko tekstin sanoma esille. Jos se tulee, niin sen jaksaa lukea vaikka siinä olisi tuhansia sanoja. Kuitenkin täytyy huomioida, että teksti ei saisi sisältää paljoa saman toistoa, koska silloin niin lyhyt kuin pitkäkin teksti tulee raskaaksi lukea. En ole kuitenkaan tällaista täällä blogissasi huomannut, joten don't worry :)

  Itse tykkään ainakin juuri tuon pituisista teksteistä mitä olet kirjoittanutkin, eli tuosta noin 500 sanasta yli tuhanteen. Siinä määrässä kerkeää tulla ilmi niin perusasiota kuin hiukan syvempiäkin sivuhuomioita ja tuo määrä sopii hyvin juuri yhden postauksen pituudeksi. Tietenkin jos mielessä on enemmänkin sanottavaa, niin antaa mennä vain. Jos sormet ja mieli haluaa kirjoittaa enemmän, niin sitä on turha pysäyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiva kuulla! :) Välillä kyllä alkaa sormet sauhuamaan ja tekstiä tulisi pienemmän romaanin verran jopa, mutta tosissaan tuo tekstien part 1 ja part 2 juttu oli oivallinen! En edes tullut ajatelleeksi joten nyt jos tuntuu siltä, että teksti menisi joskus liian pitkäksi ja tulis pelko ettei kukaan lue niin pitkää niin nappasen poikki. :D

   Kyllä se on totta, että pidempi tai lyhyempi teksti niin tarpeeksi vatvottuna on se ihan kamalaa luettavaa. Itselläni on välillä puhuen selittäessä tapana alkaa toistelemaan jotakin, mutta onneksi en sentään sitä ole (viel) tuonut omiin teksteihini tänne. ;D

   Poista
 2. Ei juuri pituudella väliä, vain se sisältö merkitsee! Ihan samalla tavalla tulee luettua niin pitkät kuin lyhyetkin tekstit. (: Komppaan tuossa parhaassa pituudessa kuitenkin Lassia, sillä ehkäpä nuo 500-1000 sanaa sisältävät tekstit ovat helppoja lukea vähän hötäkässäkin, mutta niissä on sisältöä lyhykäisiä pätkiä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Nii onhan se sisältö tärkein, pitkää kivaa tekstiä jaksaa lueskellakin ihan sama monta sanaa se sisältää. Itsekin luen mielelläni pitkiä ja lyhyitä tekstejä, kunhan vain se mielenkiinto tekstissä pysyy lopuun saakka pitkässäkin.

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.