lauantai 12. maaliskuuta 2016

Xcom 2 Fiilistelyt


Alkaa tuntumaan siltä, että pian jokainen juttuni alkaa samalla tavalla "pääsin kokeileman tätä peliä, ei aluksi innostanut sen ihmeemmin, mutta kun pääsin kokeilemaan niin jäin koukkuun, mahtava peli!". Eli olen täysin hurahtanut kaikkiin peleihin mitä vain pääsenkään kokeilemaan.

Poikaystäväni osti Xcom 2 pelin ja halusi, että minäkin vähän kokeilen tuota peliä. Aloitimme minulle sitten uuden seivin ja pääsin hänen neuvojensa avulla pelissä hyvin alkuun ja perille pelin ideasta ja siitä, miten sitä oikein ohjataankaan. Pelasin melkeinpä koko päivän, ehkä arviolta sellaset 6-7 tuntia? En yhtään tarkkaan osaa sanoa, mutta ilta siinä hurahti ihan leikiten. Noh, olihan peli nyt ihan kiva... Se oli mahtava! Päätin ostaa tuon pelin itsellenikin, koska pakko vaan pelata lisää!

Pääsin omassa steamissani jatkamaan samaa seiviä, loistavuus, jota tuli sitten pelattua vielä omilla tunnuksilla muutamina päivinä, ehkä arviolta 10 tuntia. Kaikki sitten meni vähän miten meni, moni asia olisi kannattanut tehdä toisin ja moni asia olisi voinut olla paljon paremmin... Päätin, että aloitan täysin uuden seivin ja puhtaalta pöydältä koko pelin! Eikä haitannut tippaakaan! Pelissä uudelleen pelaamisen arvo on aika loistava, sillä hahmoja pääsee taas uudelleen lisää muovaamaan, tehtävät tuntuvat erilaisilta sillä kentät eivät ole kaikilla aina samat! Maapallokartassakin aloitetaan aina eri paikasta, joten siinäkin pääsee erilaiseen näkymään uudessa pelissä! Moni asia näytti erilaiselta ja alun tehtävätkin olivat helpompia, joten jos tätä peliä pelaat ja harkitset uudelleen aloittamista niin kannattaa iloisin mielin aloittaa. Et menetä mitään ja voit tehdä kaiken paremmin kuin aiemmin!

Itse en vieläkään tajua pelistä ihan kaikkea, en todellakaan. Osasyynä todella paska englantini jättää aukkoja joihinkin keskusteluihin yms. Ei se silti ole pelistä vienyt intoani pois, ehkä hieman jossakin kohdissa turhauttanut, mutta silti fiilikset pysyneet hyvänä pelin parissa. Pikkusen nyt paremmin ymmärrän mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä, kun opin jo ensimmäisen pelin aikana virheistäni. Tiedän, että kerkeän vielä tekemään paljon uusia virheitä joita pääsen paikkailemaan sitten kolmannella pelaamisella.


En taida alkaa pelistä selittämään sen enempää, että millaisesta pelistä on kysymys? Vuoropohjainen strategiapeli, alieneita ja sotilaita, räiskintää ja jännitystä! Suosittelen tätä peliä kyllä lämpimästi kaikille, joita edes hitusen saattaisi tämän tyylinen peli kiinnostaa. Itsehän en enää edes tiedä minkälaiset pelit itseäni ei kiinnostaisi, kun jokainen peli on maistunut oikein kivalta, kunhan vaan on päässyt itse käsiksi peliin.

Pelissä muovasin jokaisen pelihahmoni, koska peleissä yksi parhaimmista asioista on se jos pääsee hahmoaan muokkaamaan. Tässäkin siis innolla kulutin aikaa miettien millaisia hahmoja haluaisin omaan porukkaani. Kiinnyin suuresti muutamaan hahmooni joille annoin virheet anteeksi ja joita tsemppasin kohti uusia taisteluita, joita ikävöin jokaisena sairauspäivänä ja joiden en antanut kuolla! Joten heidän hylkääminen tuntui kaikkein kovimmalta uutta seiviä aloittaessa. Onneksi kuitenkin minulle jäi kuvat ja kauniit hyvät muistot. Kaikki yhdessä kokemamme oli hienoa, niitä hymyillen muistelen. Oli kuitenkin aika sanoa hyvästit ja tehdä tilaa uusille hahmoilleni. Heihin ei vielä kiintymystä ole kasvanut, mutta se varmasti vielä muodostuu, kunhan pääsen uudella seivilläni etenemään peliä hieman pidemmälle.


Postaus paisuisi taas kuin pullataikina, sillä tästä pelistä voisin jauhaa omia fiilistelyjäni ties kuinka paljon ja tulen vielä jauhamaankin, varokaa vain! Kuvia napsin useasti ja hienoja kuvia onkin tullut otettua. Tykkään kyllä pelin ulkonäöstä ja kentistä kaikkine pienine yksityiskohtinen ja kokonaisuuksineen. Mikäs sen parempi peli voikaan olla, kun hyvän näköinen, mahtava idea, hahmonmuokkaus mahdollisuus ja ajantajun menetys pelatessa! Lämpimät suositteluni. Itsellä nyt pientä taukoa ollut tämän pelin parissa, mutta pian raivaan kalenterista aikaa taas tälle pelille!

Joko omistatte pelin tai menittehän nyt viimeistään jo ostamaan? Mitä olette itse pitäneet?


2 kommenttia:

 1. Tähän oikeastaan vain, että XCOM=♥ :D

  Mutta joo, itse asiassa voit halutessasi ottaa jotkut aikaisemmat tekemäsi hahmosi mukaan seuraavaan uuteen seiviin. Tallennat sieltä hahmonmuokkauksesta kyseisen hahmon "Character pooliin" (joka on jossain siellä ihan alhaalla), jonka jälkeen hahmo on seivattu tuonne pooliin. Tämän jälkeen voit milloin vain käydä katselemassa hahmoasi tuolta poolista päävalikon kautta (ja muokata niitä), ja mahdollisesti nämä hahmot voivat uuden seivin kautta tulla mahdolliseksi hankkia omaan tiimiin "Recruit" -toiminnon kautta. Tässä on tietenkin vaarana, ettei hahmo kehity samalle classille niin kuin aikaisemmassa seivissä, mutta onpa ainakin mahdollisuus saada tutut naamat takaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä yhden vai kaksi hahmoa vahingossa tallensin ja toinen niistä minulle tulikin uuteen peliin sattumalta, eri classille vaan. Ja enpä oikein tiedä, ehkä ihan kiva vaan tehdä uudet hahmot. Toivon vaan vielä saavani uusiinkin pienen kiintymyksen, koska silloin peli jotenkin on kivempi kun haluaa pitää huolta niistä omista hahmoista. :D

   Xcom todellakin = ♥ :) Pakko kyllä päästä taas joku päivä pelaamaan tätä! Uusi seivi periaatteessa melko alussa vielä.

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.