tiistai 3. marraskuuta 2015

Battleblock Theater Fiilistelyt

Xbox 360 puolella joskus ilmaispelinä ollut Battleblock Theater on aivan mahtavan hauska tasohyppelypeli, mitä voi pelata joko yksin tai ystävän kanssa! Suosittelen lämpimästi jälkimmäistä. Olen itse pelannut peliä poikaystäväni kanssa ja voi sitä naurun määrää, kun välillä ihan maha kippurassa saa kikattaa pelin parissa, silmät vuotaen vuolaasti vettä. Jos vain mahdollista, kokeile tätä peliä ihmeessä, sillä yllätyt siitä miten hauska tämä tasohyppelypeli onkaan. Pelissä on tarina, jota seuraamalla saa kivaa lisämaustetta peliin ja kertojan tyyli on hupaisa. Tarinan kerrontaa ei toki pakko ole seurata, sillä ei menetä mitään ja pelistä voi silti nauttia täysillä.

Mikä mahtavuus, nimittäin nyt pääsee myös Xbox Onen kautta pelaamaan tätä peliä! Tuli positiivisena yllätyksenä ja aivan mahtava homma, nimittäin minulla oli peli aivan kesken vielä. Vaikka omistankin Xbox 360:sen vielä, en ole sen puolella pelannut mitään sen jälkeen kun uusi konsoli tuli osaksi elämääni. Voi siis olla, että tämäkin peli olisi jäänyt pelaamatta läpi (vaikka kesken se vieläkin toki on), mutta nyt on mahdollisuus koska vain jatkaa pelaamista.


En tiedä montako kenttää pelissä on kaiken kaikkiaan, mutta melko pitkälle olen jo pötkinyt. Radat ovat hauskoja ja välillä jopa haastavia. Osassa radoista joutuu käyttämään aivojansa normaalia enemmän ja pähkäillä tiensä timanttien ja maalin luokse. Osassa (en tiedä onko kaikissa?) kentistä on myös kolosia mistä pääsee salaiseen kenttään! Lisäksi vanhoja ratoja voi vetää milloin vaan uudelleen, sekä ajastimen kanssa hurjaa vauhtia!

Pelissä on tarkoituksena kerätä kentistä timantteja, joilla voi lunastaa neljästä eri "koneesta" erinäköisin päin varustettuja vankeja. Yhdestä koneesta pääsee vapauttamaan neliöpäisiä, toisesta pallopäitä jne. Jokainen timantti on vaan löydettävä, jotta saa pelastettua kaikki kaverit ja sitä kautta itsellensä uusia hauskoja naamoja pelattavaksi. Hahmoja on niin monen näköisiä, että varmasti jokaiselle pelaajalle löytyy se oma kiva naama, millä tarpoa pitkin hauskoja kenttä kohti pelin loppua. Tykkään eniten pallopäistä, ne minulla kaikki jo onkin vapautettuna ja ahkerasti vaihtelen naamaa ja hihittelen niiden söpöydelle ja hauskuudelle.


Pelissä on myös erilaisia aseita yhteensä 13. On jääpalaa, tulipalloa, räjähtävää sammakkoa, imukuppia ja vaikka mitä. Aseita voi vaihdella kesken kentän, niiden aseiden välillä mitä on jo saanut ostetuksi. Aseiden maksuvälineenä toimivat lankarullat ja niillä voi lunastaa vanginvartijoilta uusia hauskoja aseita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos pelaat peliä kaverin kanssa ja heittelet yli-innokkaana esimerkiksi kaukoräjäytettäviä lennokkeja kohti vihollisia, niin varmista, ettei se pelikaveri ole ihan lähettyvillä... Siinä voi käydä hassusti. Toki peli ei rankaise kuolemista, joten jos siltä tuntuu, että kaveri kestää pienen kiusan tai itse ainakin saat siitä hulvattomat huvit niin anna mennä vain! Kaverin tappaminen onnistuu kyllä kaikilla muillakin aseilla leikiten (lukuun ottamatta imukuppia, joka jää seiniin kiinni).

Pelissä yksi ihan parhaista asioista on sen musiikit! Ne ovat niin hauskoja, omituisia ja tarttuvia. Jos ensimmäisestä pelikerrasta lähtien, päässäni on soinut aika ajoin kaksi tarttuvinta biisiä. Toinen niistä on jopa minulla herätyskellon äänenä, koska siihen on todella paljon mukavampi herätä, jos vertaa puhelimen omiin ärsyttäviin perus herätysääniin.

Siitä kuuntelemaan pelin korvamatoja! Omalla vastuulla!

(Kännykällä noita biisejä ei valitettavasti pysty kuuntelemaan, toimii vain tietokoneella.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapusta jotakin kommenttia.