torstai 5. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 pelit

Tein viimevuonna postauksen Vuoden 2015 pelit, jossa kerroin hieman siitä vuodesta ja ostetuista peleistä sekä valitsin omat lempparini kyseisen vuoden ilmestyneistä peleistä. Nyt haluaisin tehdä samaa 2016 vuodesta!

Tässä 2016 ilmestyneet pelit, jotka hommasin.

Helmikuussa:
Xcom 2 (pc), Unravel (xbox), Layers of Fear (pc),
Far Cry Primal (pc), Stardew Valley (pc)

Maaliskuussa:
Dark Souls 3 (pc)

Huhtikuussa:
Quantum Break (xbox), Ratchet & Clank (ps4)

Toukokuussa:
Overwatch (xbox), Uncharted 4: A Thief’s End (ps4)

Kesäkuussa:
Trials of the Blood Dragon (xbox), Inside (xbox)

Syyskuu
Forza Horizon 3 (xbox)

Lokakuussa:
Battlefield 1 (xbox), Titanfall 2 (xbox)

Joulukuussa:
Force of Nature (pc)

Haluan myös listata itselleni uusia pelejä joihin pääsin tutustumaan 2016 vuoden aikana, vaikka nämä pelit ovatkin julkaistu jo ennen 2016 vuotta, osa jopa useita vuosia sitten. Nämä pelit kuitenkin ovat tulleet itselleni vasta 2016 vuoden puolella tutuksi ja on ollut mukava päästä tutustumaan uusiin erilaisiin peleihin tämän mahtavan vuoden aikana, joka itselleni oli tämän peliharrastuksen parissa jo neljäs kokonainen vuosi! Tässä uudet tuttavat: BanishedBioshock Infinite, Portal 1 ja 2, Rise of the Tomb Raider, Half-Life 2, RustThis War of Mine, Civilization VResident Evil 5, Alice: Madness Returns, The Wolf Among Us, Dishonored...

Vuoden 2016 paras multiplayer: Overwatch
Vuoden 2016 kaunein peli: Unravel
Vuoden 2016 paras indie peli: Inside
Paras vuonna 2016 ostettu vanhempi peli: Bioshock Infinite

Omasta mielestäni paras yhdessä ystävien kanssa pelattava peli on Overwatch, vaikka puntaroinkin tämän ja Titanfall 2:sen välillä. Overwatch kuitenkin siksi, että tuota peliä on tullut pelattua todella paljon ja innostus kesti niin pitkään tämän parissa. Vieläkin toki peliä on kiva pelata vaikka muitakin kivoja moninpelejä on tullut.  Overwatchista olen kirjoittanut blogiinkin useamman tekstin, koska peli vain sai minut tosissaan innostumaan ja oli jotain niin erilaista mitä olen tottunut pelaamaan! Kaikki hahmot, kentät, pelimuodot, ulkonäkö, äänet ja kaikki, ne vaan toimii niin hyvin!

Vuoden kaunein peli titteli minulta menee Unravel pelille! (Forza Horizon 3 oli tässä kovana kilpailijana, sillä peli on todella silmiä hivelevän kaunis.) Unravelissa kaikki se tuttu ja turvallinen luonto vain kietoi minut mukaansa ja voin vain ihmetellä kuinka upeaa jälkeä tämän pelin kanssa on saatu aikaiseksi. Taustat ovat niin upeita ja värikkäitä, pelin valot ja kontrastit osuvat niin hyvin yhteen, että tästä pelistä vaan on napsittava kuvia mielettömästi. Vesi näyttää upealta roiskeineen ja heijastuksineen, päähahmona seikkaileva Yarny on suloinen ilmeineen ja liikkeineen. Silmä lepää tätä peliä pelatessa ja varmaan voisi tämän pariin joskus vielä palata fiilistelemään kaunista toteutusta.

Paras indie on kyllä Inside! Peli on aiheuttanut niin minulle kuin monille muillekin pelaajille paljon hämmennystä juonensa ja loppunsa vuoksi, joka pitää tämän pelin jokaisen mielessä vielä pitkään pelaamisen jälkeen. Pelissä on paljon arvoituksellisuutta, synkkyyttä, pulmia ja jännitystä. Mukavan vaikea, mutta ei liian vaikea, ulkoasultaan mielenkiintoinen ja erilainen. Ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista peleistä mitä tänävuonna on ilmestynyt.

Paras 2016 vuonna ostamani peli, joka kuitenkin on tuota vuotta vanhempi, mutta minun pelilaatikkooni vasta eksynyt. Tämä oli periaatteessa vaikea päätös, mutta periaatteessa helppo kun tarkempaa asiaa pohdin. Bioshock Infinite sai sydämeni upean ulkoasunsa ja ihanan sympaattisen Elizabethin vuoksi. Tämäkin peli oli juonellisesti hyvin erikoinen ja herätti paljon kysymyksiä ja spekulointia. Peli on yksi harvoista jonka haluaisin vielä jonain päivänä pelata uudelleen.

Muutkin 2016 ilmestyneet ja ostetut pelit ovat todella mahtavia ja tekisi mieli jakaa muitakin titteleitä! Lisäksi pakko mainita tuo Quantum Break peli, että en ole tuohon vielä koskenutkaan joten tästä ei ole mitään tietoa. En viitsi tätä aloittaakaan vielä, koska niin moni muu on vielä pahasti kesken! Lisäksi tuo Dark Souls 3 ei ole oma pelini ja en ole sitä kokonaan pelannutkaan, mutta olen katsonut kun poikaystäväni sitä on pelannut ja itsekin useampia tunteja kokeillut niin tästä syystä tungin sen tuonne listaankin.

Lisäksi listoille pääsi vielä viime hetkinä PlayStation 4 pelejä: Uncharted 4: A Thief’s End ja Ratchet & Clank, kun tuli tuo pleikkari hommattua. Kumpaakaa en ole niin paljon vielä kerennyt pelaamaan, jonka takia kumpikaan ei päässyt palkintosjoille vaikka olisin halunnut nämä molemmat jo palkita jossakin kategoriassa! Voisin antaa näille ihan oman erityismaininnan siitä, että ovat molemmat ihan mielettömän kauniita pelejä ja molempia on ollut todella mielekäs pelata! Ehdottomasti hyvät ostokset ja nämä toivottavasti tulee pelattua läpi ihan tässä vuoden alkupuolella.

Mitkä vuoden 2016 pelit te palkitsisitte erilaisissa kategoreissa?2 kommenttia:

 1. Sanoisin, että tittelit menivät ihan oikeisiin osoitteisiin :D . Ei sen puoleen, tuon listan nimikkeistä kaikki olisivat varmasti ansainneet jonkin kunniamaininnan, mutta kaikkia ei voi noin vain palkita (tai no voi, mutta ei siitä sen enempää) :/ . Vuosi 2016 oli muutenkin pelien suhteen ihan hyvä, ei ole hirveästi moittimista.


  Noita kategorioita ei itselläni ollutkaan, joten vastataan noihin :D

  Paras Multiplayer: Cannon Brawl mallia PS4 (ei hirveästi tullut viime vuonna hankittua moninpelejä, joten valitsen tähän Cannon Brawlin, mitä tuli netissä jonkin verran räiskittyä. Toki voisin tähän laittaa Overwatchin (jonka sain käsiini vihdoin), mutta se on ollut vasta muutamia päiviä käsittelyssä, joten en moraalisista syistä sitä tähän pistä :P .

  Kaunein peli: Paha kysymys. Hankin itselleni Deus Ex: Mankind Dividedin, jota en ole tosin hirveästi vielä testaillut. Mitä nyt sitä kuitenkin olen vähän kokeillut, niin se on melkoisen komean näköinen tapaus PC:llä täysillä grafiikoilla. Vastataan siis uusin Deus Ex tähän.

  Paras Indie -peli: The Count Lucanor ehdottomasti. Yksi niistä peleistä, jotka yllättivät ihan täysin melkeinpä kaikin mahdollisin puolin.

  Paras vanhempi ostettu peli: Pfff, sanotaan tähän vaikka Rainbow Six Siege. Tuli tosin vuoden 2015 lopulla, eli melkoisen lähellä vuotta 2016. Kuitenkin tuli ostettua se viime vuoden puolella, joten annetaan palkinto sille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tekisi mieli jokainen pelaamani peli joka on 2016 julkaistu palkita jossakin kategoriassa mutta en viitsinyt vetää överiksi. :D Jokainen kuitenkin ollut omalla tavallaan hyviä! Harmi vain etten viitsi ihan kaikkia palkita, menisi vähän idea koko "palkitsemisessa".

   Juu tuo uusi Deus Ex on kyllä tosi hyvään näköinen peli! Poikaystävä sen hommasi ja olen katsellut vähän kun hän sitä on pelannut ja tosi nätti kyllä. Ja kyllä noista itse ostamistani peleistä myös moni muukin oli niin kaunis, että huhhei! :)

   Jännittää nähdä mitä tämän vuoden aikana näkeekään ja millaisia pelejä ilmestyykään! :)

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.