tiistai 5. heinäkuuta 2016

This War of Mine, alennuksien viimeinen löytö

Eilen loppui Steamissa suuret kesän alennukset, jota ajattelin vielä viimeisinä hetkinä selata läpi. Silmään osui This War of Mine peli jonka olin nähnyt ohimennen monia kertoja. Peli ei (yllätys) hätkähdyttänyt millään tapaa minua aiemmin. Grafiikat eivät hypänneet silmille upeudellaan ja peli ei saanut minua tutkimaan itseään yhtään paremmin, kunnes nyt. Kävin lukaisemassa pari arvostelua pelistä ja siitä millainen peli oli kyseessä ja tuli fiilis "mikä ettei, voisihan tuota kokeilla" kun hintakin oli vain 4,74€. Ja jotenkin koin pakonomaisen tarpeen ostaa vielä yhden uuden pelin, sillä olen alkanut tulemaan aivan kamalaksi pelien hamstraajaksi, ihan kun ei jo muuten olisi valmiina odottamassa miljoonia pelaamattomia ja keskeneräisiä pelejä! Olen ajautunut aivan hunningolle tässä peli-intoisuudessani. Psst.. Pakko sanoa että tällä kertaa Steamin alennusten aikana kauppa sivulla hyppivät iloiset ruuat ja juomat yms öttiäiset olivat aivan parhaita! Taisi joka päivä olla aina erilainen kuva ja voi mahdoton miten suloisia nuo ovatkaan pienine silmineen ja hymysuineen! 

Starttasin pelin heti sen ladattua ja mitään enempää tutustumatta aloin itse opettelemaan kuinka peli toimii. Pelissä edetään vain klikkailemalla hiirtä ja pelaaminen on hyvin rentoa. Ideana on huolehtia sodan keskellä elävistä selviytyjistä, huolehtia heidän unen tarpeistaan, mahan täyttämisestä ja talon lämmityksestä. Joka yö aina yksi voi lähteä seikkailemaan talon ulkopuolelle esimerkiksi naapurissa sijaitsevaan omakotitaloon. Retkelle lähtiessä muut hahmot jäävät omaan "kotiin" joko nukkumaan tai vahtiin. Reissuun lähtenyttä hahmoa ohjataan muiden huolehtiessa talosta itsenäisesti. Reissulaisen tarkoitus on lootata mahdollisimman paljon kaikkea tarpeellista esimerkiksi puuta, ruokaa, lääkkeitä ja muita tarvikkeita mistä voi rakentaa joko tarpeellisia tavaroita tai lääkkeitä, ruokaa yms. Loottaus retkellä täytyy olla varovainen, sillä ei voi tietää onko talossa muita ihmisiä ja ovatko nuo ihmiset vihamielisiä vai ystävällisiä. Äänet talossa voi olla ihmisen tai rottien, mutta varpaillaan on oltava aina ettei pääse hengestään! Pahimmassa tapauksessa voi saada surmansa tuolla retkellänsä.


Takaisin palattuaan alkaa uusi päivä ja retkeilijä kannattaa laittaa nukkumaan univelkojaan pois. Muut voivat rakentaa uusia tavaroita ja kokata ruokaa, hankkia vettä tai tehdä polttopuita. Toki polttopuita ja takkaa ei tarvitse oikeastaan pelin alkupuolella vielä lainkaan, sillä talvi tulee vasta useamman päivän kuluttua, jolloin ilma alkaa viilenemään. Tätä ennen on hyvä rakentaa vähintäänkin kaksi sänkyä (jos selviytyjiä on 3kpl talossa), ruokaa on hyvä valmistaa uunissa jotta siitä saa täyttävää ja ravitsevampaa kuin raakaruoka. Sadevettä on kerättävä jatkuvasti, sillä ilman sitä ruokaa ei voi uunissa valmistaa. Sadevettä ei voi valmistaa ilman filtteriä. Filtteriä ei voi valmistaa ilman komponentteja/rakennustarvikkeita. Ja näitä ei ole ilman, että olet ne käynyt varastamassa muilta selviytyjilta/sotilailta/tyhjistä taloista. Joten kaikki on kiinni siitä, mitä tarvikkeita sinulla on, mitä reissuiltasi löydät! Mahdollisuus erilaisten tarvikkeiden saantiin on myös ihana kauppias, joka piipahtaa kylään aina joka kolmas päivä. Mutta mikään ei ole ilmaista! Jos haluat hänelta ostaa YHDEN ruuan sinun täytyy olla valmis vaihtamaan tuohon ruokaan puolet omaisuudestasi, ellet omista jotakin arvokkaampaa vaihtotavaraa.



Sota on ahdistavaa, pelottavaa ja surullista. Sen keskellä elävät ihmiset taistelevat hengestään hieman erilaisella tavalla kuin sotilaat sodan keskellä. Silti sota vaikuttaa kaikkiin. Se riistää henkiä muillakin tavoilla kun vain ampumahaavoilla. Viattomia siviilejä kohtaa joka ikinen päivä uhka siitä, kuoleeko nälkään tai talvella kylmyyteen. Pelko siitä miten ystävät voivat ja ahdinko siitä, tuleeko yöllä joukko sotilaita tai muita ihmisiä ryöstämään kotinasi pitämää paikkaa ja vaivoin etsimiäsi ja valmistamiasi tavaroita ja ruokia! Sinun on tehtävä itsellesi aseita, mutta et voi tehdä niitä ilman osia. Kaikki on kaikesta kiinni, jokainen asia johtaa toiseen, mikään ei ole helppoa ja mikään ei ole ennalta määrättyä. Tehtäväsi on vain selvitä jokaisesta päivästä, yksi päivä kerrallaan, yksi yö kerrallaan.



Tämä peli sai minut täysin koukkuun. Pelin grafiikat lopulta vaikuttavat oikeasti hienolta. Piirrosmainen maailma ja mukaan ripaus oikeita valokuvia, upeaa jälkeä. Yksinkertainen tyyli, mutta silti kivoja yksityiskohtia kun jaksaa vain katsoa. Eteneminen sulavaa ja oma aikasi hujahtaa aivan älyttömön nopeasti. Itse upotin koko eilisen illan tähän peliin (yhteensä 7 tuntia!!!). Ensin pelasin ns. "harjoittelupelin" joka päättyi 17. päivänä ikävällä tavalla. Bruno kuoli yöllisessä hyökkäyksessä, Pavle tuli ammutuksi yöllisellä retkellään ja Katia masentui ystäviensä kuolemasta niin syvästi, että riisti oman henkensä. Vaikka hän ei olisi itseään tappanut olisi nälkä hänet vienyt mukanaan kuitenkin. Joten hyvin masentavasti jokainen heistä kuoli ja kyllä siinä loppuruutua katsellessa tuli hieman haikea ja apea mieli. Kunnes aloitin uuden ja osasin tehdä asioita paremmin ja pelata joka koko peliä!



Olen niin innoissani ja koukussa tähän peliin, etten malta olla kirjoittamatta tästä! Luvassa jatkossa siis varmasti vielä lisää juttua tästä pelistä! Nyt pääsin toisessa tarinassani jo päivään 25, joka on jo talvea. Ensimmäinen talvi jonka joudun kokemaan ja pelottaa jo valmiiksi. Hengissä on kaksi selviytyjää, sillä kolmas heistä kuoli juuri liian rohkeassa yöllisessä seikkailussa. Ruoka on täysin loppu ja varkaat veivät viimeiset polttopuiksi tarkoitetut puuni. Joten tämä tarina tulee päättymään hyvinkin pian, ellen löydä jostakin paljon hyvää tavaraa ja saa selviytyjiäni ruokituksi ja taloa lämmitetyksi! Saa nähdä kuinka käy, mieli tekisi illalla taas palata pelin pariin, sekin jää nähtäväksi. Jännittää.

Oletteko te tätä peliä pelanneet? Suosittelen lämpimästi jos ette! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapusta jotakin kommenttia.