lauantai 28. toukokuuta 2016

Esittelyssä D.VaPostaus on pitkä, mutta suosittelen lukemaan sen, koska taustatarina on hyvin mielenkiintoinen. Se ei ole omasta päästäni tempaistu vaan tuolla Overwatchin omilla sivuilla on pientä tarinaa jokaisesta hahmosta oikeine nimineen iän kera, englanniksi. Kannattaa käydä lukemassa, erittäin mielenkiintoisia ja todella hauska idea! Kirjoitin tämän postaukseni tuon taustatarinan innoittamana, omalla tyylilläni hieman vapaampaan tyyliin, mutta runkona ja faktoina käytin tuota sivua.

(C) Kuva

Ovetwatch pelin Tank Hero D.Va, oikealta nimeltään Hana Song on 19-vuotias nuori likka Etelä-Koreasta. Hana on syntynyt Busan nimisessä kaupungissa Etelä-Korean kaakkoisosassa, joka on maakuntajaon ulkopuolinen metropolikaupunki, Japaninmeren ja Koreansalmen rannalla.

Hana on aina ollut kiinnostunut videopeleistä ja onkin melkoinen haka sotapelien parissa. Hana oli "vanhassa elämässään" ammattilaispelaaja, armoton ja hallitseva maailmanmestari. Hanalla on tapana voittaa aina hinnalla millä hyvänsä ja hän oli saanut myös hyvin ansaitun maineen pelimaailman parissa. Hänen ammattipelailujensa kautta myös lempinimi D.Va syntyi, joka jäi pysyäkseen eikä neitiä enää tohdi synnyinnimellään kutsuakaan.

Noin kaksikymmentä vuotta sitten, tapahtui jotakin mullistavaa ja järisyttävää, kun Etelä-Koreaan hyökkäsi aivan valtavia Omnic robotteja, jotka ovat alunperin olleet ihmisten rakentamia robotteja. Vuosien päästä nämä oman tekoälyn omaavat robotit suuttuivat ihmisille, jonka vuoksi tämä hyökkäys tapahtui! Tämä massiivinen joukko robotteja nousi Itä-Kiinan meren syvyyksistä ja aiheutti katastrofaaliset vahingot rannikkokaupunkeihin ja palasivat sitten taas takaisin merenpinnan alle. Näitä kamalia robotteja vastaan Etelä-Korean hallitus kehitti panssaroituja koneellisia droneja, jotka saivat nimen MEKA. Näiden dronejen tarkoitus oli suojella tulevaisuudessa kaupunkia ja sen asukkaita Ominic roboteilta.

Jokaisena vuotena, ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen, Omnic robotit nousivat merestä ja hyökkäsivät Etelä-Koreaan ja sen naapurimaihin, tehden aina vain sekasortoa ja tuhoa. Ominicit olivat fiksuja ja oppivat jokaisesta heitä kohtaan tehdyistä hyökkäyksistä aina vain lisää ja osasivat itse muuntautua heitä kohtaan käytettyjä aseita vastaan. Tämän takia robotit tuntuivat voittamattomilta. Lopulta hallitus päätti palkata nopearefleksisiä ja hyvien vaistojen omaavia ammattilaispelaajia ohjaamaan uusia mechejään, joissa oli kehittyneet asejärjestelmät. Tämän vuoksi hallitus otti yhteyttä myös Hanaan, joka oli kuuluisa pelitaidoistaan ja hallitseva maailmanmestari. Tällöin Hana päätti jättää videopelit taaksensa ja ryhtyä state-of-the-art mechin ohjaajaksi, puolustamaan kotimaatansa hirvittäviä tekoälyisiä Omnic robotteja vastaan, jotka eivät tunteneet armoa mitään tai ketään kohtaa! Hana, nykyiseltä nimeltään D.Va, otti jokaisen tehtävänsä kuin pelinsä, vakavissaan ja valmiina murskaukseen.

D.Va lähtee taistoihin mechillään, joka on varustettu pyörivillä lyhyen kantaman tykeillä. Fusion kanuunoita ei tarvitse ladata, jonka ansiosta luoteja lähtee jatkuvasti kovalla vauhdilla tehden tuhoa vihollisista. Kuitenkin näitä tykkejä käyttämällä mechin liikkeet hidastuvat ja tulituksen ollessa käynnissä on hitaampaa kävellä ja kääntyillä. D.Va kuitenkin osaa taktikoida hyvin liikkeensä ja antaa tykkien laulaa vain oikeilla hetkillä.

Kohteen karatessa voi pistää mechin turbot päälle, joka pistää tämän jyräämään kovaa vauhtia usean metrin verran eteenpäin. Tämä auttaa vihollisen kiinni saamisessa, sekä jyrää mukavasti päälle tai työntää seinää vasten tehden ikävää jälkeä. Tämä buusti on myös mahdollista ohjata suoraan taivaille jolloin D.Va pääsee lentelemään yli aitojen ja esteiden. Lennolla pääsee nopeasti myös ylös joillekin katoille ja vaikka "ninjailtua" vihollisten selkään. Tämän käyttö on helppoa ja ohjattavuus lennossa luonnistuu vaivatta.

Kolmantena hyvänä ominaisuutena mechiin on asennettu suojakilpi, jonka voi painaa päälle ikävän luotisateen tullessa kohti. Tämä kilpi pysyy päällä hetken verran, mutta juuri sopivan kauan keretäkseen turvaan seinän taakse. Vihollisten heittäessä päälle vaarallisen tappavat ultimaattiset iskunsa, D.Va nopeiden refleksiensä myötä kerkeää pelastaa itsensä kuolemalta tämän avulla ja mahdollisesti kerkeää pelastaa myös vieressään taistelevan ystävänsä.

Liikaa vahinkoa saadessaan mechi vioittuu ja D.Van on hypättävä pois koneen sisältä, jatkaen taisteluja jalkasin. D.Valla on yksi tehokas automaattinen valopistooli, jonka ansiosta vihollisten pistäminen lihoiksi onnistuu helposti, varsinkin lähietäisyydeltä. Tarpeeksi pistoolillaan tuhoa tehnyt D.Va saa hetken päästä mechinsä takaisin ja taistelut jatkuvat taas yhdessä taistelukoneen kanssa.

Jokainen tappo edistää superin latautumista, jolla saakin todellista sekasortoa aikaiseksi. Mechiin nimittäin on asennettu itsetuholaukaisin, joka ladattuaan on todellinen huoneen tyhjentäjä. D.Va voi jättää mechinsä huoneen keskelle, painaa itsetuho nappulaa ja juosta itse karkuun tai vaihtoehtoisesti pistää turbosyöksyn päälle, painaa itsetuhon päälle ja antaa mechin liukua vihollisten viereen tehden suurenmoisen posahduksen! Ja pienen harjoittelun jälkeen, on myös mahdollista ohjata mechi taivaalle ja antaa tämän pudota itsetuhon kanssa suoraan vihollisten niskaan. Tämä räjähdys ottaa melko ison alueen ja tyhjentää sen vihollisista (ja ikävä kyllä itse D.Vankin, jos hän sattuu alueelle jäämään). Viholliset joko pakenevat paikalta kauas pois henkensä uhalla tai kuolevat räjähdykseen. Win-win.

Videossa esitelty kaikki aseet ja taidot, jotka ylempänä selitettynä.

Pelattavuus:
Pelatessa D.Van vaikeudeksi on asetettu 2/3 tähteä. Itse aluksi en hahmosta innostunut, mutta kaverini tätä ehdottaessa päätin muutaman pelin uhrata D.Va hahmoon tutustuen. Mahtavaa mikä tykittäminen ilman lataamista, kunnon nopeusbuusti jolla pääsee lentelemään ja kaikkea! Onhan tuo hahmo aika mieletön ja sillä on hauska pelata, jonka vuoksi hahmo tulee usein pelissä valittua. Ehdottomasti yksi lemppareistani. Vielä harjoitusta tuon hahmon kanssa on, mutta kyllä sillä on jo saatu hyvää tuhoa aikaiseksi matseissa ja kehitystä itsessäni olen huomannut, kun vertaa betan pelailuihin ja nyt uusimpiin matseihin. Suosittelen kokeilemaan tätä hahmoa jos ette ole vielä itse tällä pelailleet. Normaalia kestävämpi hahmo, ei mitään latailuja, nopeat liikkeet buustin ansiosta ja kaksi mahdollisuutta olla elossa!

Haluaisin vielä esitellä D.Van kaikki kohokohta introt, äänet, emotet, skinit ja voitto poset, jotka ovat mahtava lisä pelissä! Skinejä voi saada paketeista yllätyksenä, tuurilla ja ihmeen kaupalla tai vaihtoehtoisesti ostaa itse pelirahalla. Rahaa peliin ansaitsee satunnaisesti paketeista joko saamalla kasan rahaa tai saamalla jo aikaisemmin saadun skinin tms uudelleen. Rahat ei kerry hurjaa vauhtia, ellei ole todella onnekas! Laatikoita ansaitsee jokaisella levelillä yhden ja paketin sisältö on aina näitä ääniä, emoteja, skinejä yms. Jonkun tietyn hahmon tietyn skinin saaminen on niin tuurista kiinni, että kannattaa aina kerätä rahaa jotakin yhtä tiettyä varten, omalle lempparilleen.

Tässä youtubesta yksi video, jossa esitellään hyvin kaikki D.Van  kohokohta introt, äänet, emotet, skinit ja voitto poseeraukset.Videota katsoen minulla on noista Highlight Introista toisena esitelty, äänistä tuo "Is this easy mode?", emoteista tuo ensimmäinen joka on ihan perus, sillä en ole vielä saanut muita, mutta haluaisin tuon toisena olevan "Bunny hop" emoten. Skineistä minulla on käytössä nyt nuo viimeinen "Junebug" skini jonka ostin kun olin saanut kerättyä 1000 kolikkoa rahaa! Voitto poseerauksista minulla on nyt käytössä tuo viimeinen "Sitting" pose, mutta olen saanut myös tuon missä D.Va makoilee mechinsä päällä puhallellen purkkaa.

Siinä oli esittely D.Va herosta ja jää nähtäväksi onko tulossa lisää esittelyjä ja fiilistelyjä muista hahmoista, joilla pelaan eniten. Ainakin on tulossa uusi postaus pelistä, jossa on vähän erilaisia fiilistelyjäni tästä kun mitä oli postauksessa jossa purin fiilistelyjäni betasta.

Mitäs piditte esittelystä ja hahmosta yleensäkin? Mikä teidän lempparinne on?


2 kommenttia:

 1. Mie ite henkilökohtaisesti tunnen suunnattomia antipatioita D.Vaa kohtaan. Osittain varmaan siks etten osaa sillä pelata tehokkaasti ja toisekseen sillä on niin suunnattoman ärsyttävä ääni ja tapa puhua. Yleensäkään en voi sietää kitiseviä ja korkeaäänisiä naishahmoja peleissä :D Mutta tehokas ja rasittava hahmohan D.Va kyllä on kun sillä osaa.
  Itte tykkään pelata Lúciolla, koska sillä on kiva nopeusaura ja jätkä healaa pelkällä läsnäolollaan. Lisäks sillä voi tehä muutakin kivaa, verrattuna esim. Mercyyn. Myös Soldier on lemppareita. Sillä voi tarvittessa sniputtaa myös kauas kun se on niin tarkka. Reinhardt on myös kätevä, jos tiimi osaa hyödyntää kilpeä, eikä juosta missä sattuu.

  VastaaPoista
 2. Haha onhan tuo D.Va tuollainen pikkulikkamainen ja kimeän äänen omaava likka vaaleanpunaisen mechinsä kanssa. :D Itse kun en vaaleanpunaisesta välitä yhtään niin on ihana kun on noita skinejä!

  Tykkään kyllä pelata D.Valla kun sen kanssa vihollisten ärsyttäminen onnistuu niin helposti, sillä saa hyvin kerättyä huomion itseensä jolloin omat pääsevät tekemään vihollisista selvää! Puskulla saa isompiakin vihollisia vähän kauemmas ja pääsee lentelemään erilaisiin paikkoihin. :D Niin hauska hahmo kun sitä oppii käyttämään paremmin. ;)

  Lucio kyllä yksi pelatuimmista hahmoistani! Mahtava tyyppi. :D

  VastaaPoista

Raapusta jotakin kommenttia.