perjantai 8. huhtikuuta 2016

Esittelyssä The Long Dark


The Long Dark on selviytymispeli, jonka ideana on seikkailla ja selviytyä erämaassa lumisissa maisemissa Kanadassa. Pelissä on päivä ja yö systeemi ja sää vaihtelee lumimyrskyistä super pakkasiin ja ihaniin rauhallisiin selkeisiin säihin. Hullulla raivolla riehuva lumimyrsky on pahin painajainen jos satut olemaan keskellä metsää sillä näkyvyys on aivan nolla ja jäätymis kuolema uhkaa hetki hetkeltä! Peli on jännittävä ja pelottava, mutta samaan aikaan myös erittäin rauhoittava ja mukava.


Ideana pelissä on selviytyä talven keskellä etsien ruokaa, uusia lämpimämpiä vaatteita, lääkkeitä ja paikkaa jossa pääsee turvallisesti nukkumaan ja lämmittelemään. Pelissä pääsee myös rakentamaan itselleen parempia vaatteita, ongen, jouskarin ja muuta tarpeellista. Voit myös löytää hylätyistä mökeistä ja halleista ammuksia ja mikä parasta, jos oikein onni on mukana matkassa voi löytyä asekin. Ase on erittäin mahtava ystävä mukana seikkailuissa, sillä metsissä vaanii sudet ja karhut! Ja jos ammuksia löytyy taskun pohjalta paljonkin on ase erinomainen esimerkiksi peurojen metsästyksessä.

Pelissä on kolme vaikeustasoa, joista yksi on erittäin helppo jossa selviydyt vain nälkäkuolemaa ja jäätymiskuolemaa vastaan. Tässä vaikeustasossa karhut ja sudet pelkäävät sinua, joten lähelle sattuessa ne kipittävät karkuun. Tällä vaikeustasolla itse pelasin pitkät pelit ja olin metsästänyt paljon eläimiä, elänyt onnellisena omassa mökissäni, syönyt hyvin ja tehnyt parhaimmat vaatteet päälleni. Erittäin leppoisa vaikeustaso joka sopii pelattavaksi silloin, kun et jaksa pelätä pelottavia petoeläimiä vaan haluat selviytyä muuten vain ja seikkailla talvisissa maisemissa.
Toinen vaikeustaso on keskivaikea, jossa karhut ja sudet hyökkäävät kimppuusi sinut nähdessään. Taitaa myös olla, että aloituksessa repun sisältö myös muuttuu nihkeämmäksi tässä vaiheessa, kun vertaa helpoimman vaikeustason reppuun. Tällä vaikeustasolla enemmänkin pelaan, sillä on kiva pelätä hämärinä iltoina kuollakseen karhuja ja susia, joten mikäs sen mukavampaa.
Kolmas vaikeustaso on tietenkin vain niille super selviytyjille, jotka pystyvät selvytymään jäätävistä pakkasista ja susilaumoista suurella sisulla! Pedot nimittäin ovat entistä agressiivisempia tässä vaikeustasossa. Ja tällä tasolla aloittaessasi saat reppuun vain jotain pientä krääsää, joten ruuan ja tavaroiden etsiminen kannattaa aloittaa suurella raivolla jo heti syntyessään metsän keskelle, pakkasen paukkuessa -30 paikkeilla! Hrrr...

Tällä hetkellä peliä voi pelata vain avoimessa maailmassa seikkaillen, hiekkalaatikolla. Tarinamuoto on tähän pelii myös kyllä tulossa piakkoin, jota jännityksellä odotan! Tykkään hurjasti tästä pelistä ja on mukavaa vaihtelua seikkailla talvisissa maisemissa lumen keskellä ja kuunnella luonnon rauhoittavia ääniä. Peli on sellainen fiilistely peli, jota en itse ainakaan jaksaisi ihan joka päivä pelata, mutta kuitenkin sellainen minkä pariin haluaa aina palata pienen tauon jälkeen uudelleen. Ja nyt varsinkin, kun peliin tulee koko ajan uudistuksia ja päivityksiä niin pienet pelitauot tästä pelistä ovat vain plussaa. On jännittävää käydä pelin kimppuun uuden päivityksen jälkeen näkemään mitä kaikkea uutta peliin on saatu taas lisää!

Pelissä näkee omat selviytymis tilastonsa kustakin pelistä. Tilastojen avulla pääsee paukuttelemaan henkseleitä kavereilleen, jos on pärjännyt loistavasti! Vaihtoehtoisesti tilastoistaan pääsee näkemään kuinka nössö pelaaja onkaan, esimerkiksi tuossa omassa tilastossani ainakin ilmenee se, etten uskalla ulkona paljoa olla ja nukun paljon, koska pelkään pimeitä öitä. Alemmassa kuvassa näkyy oman hahmoni tilanne, joka tuossa nyt näyttää todella huonolta ja kuolinkin hetken päästä kuvan otosta. Ruoka vain loppui kesken enkä uskaltanut lähteä etsimään ruokaa sillä olin aloittanut uudella alueella jossa en uskaltanut liikkua. Seuraavan pelin kun aloitan niin lupaan olla rohkeampi ja koluta isomman alueen siitä uudesta paikasta!

Suosittelen lämpimästi tätä peliä kaikille! Toppatakit niskaan ja peli päälle kyllä siellä on mahdollisuus selviytyä monia päiviä kunhan vain osaa vähän suunnistaa metsien keskellä ja puukko pysyy kädessä tukevasti, jos vaikka niitä susia sattuu vastaan tulemaan.

Ja mikä parasta niin peli on oikein kaunis! Tykkään katsella upeita lumisia maisemia, hämärtyviä iltoja, auringon säteitä maalaamassa puiden oksia, tulen lieskuvat liekit ja kaikki tämä on niin iloa silmille. Hieman erilaiset maisemat, hieman erilaiset grafiikat, kerrassaan upeaa!


Suosittelen (edelleen) suuresti tätä peliä jokaiselle seikkailijalle! Peli on kivaa ajanvietettä ja samalla pientä jännitystä peli-iltaan. Fiilistelen tätä peliä vielä lisää sitten kun pelin tarina on valmis ja pääsee siihenkin tutustumaan, joten olkaa kuulolla!

Oletteko te tästä pelistä kuulleet tai jopa jo päässeet itsekin kokeilemaan?2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tekstin perusteella aika paljon Don't Starvelta, mutta vain Unityn pelimoottorilla ja ehkä hiukan realistisempana tapauksena. Vaikuttaa ihan hyvältä, laitetaanpa korvan taakse ja joskus tulevaisuudessa hankintaan, kunhan saavat tehtyä tuon tarinamuodon ensin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en ole tota Don't Starvea pelannut niin en osaa sanoa. :D Ja kyllä suosittelen laittamaan korvan taakse! Voin sitten kirjoitella uutta juttua kun sen tarinan saa peliin ja pääsen sitä kokeilemaan. :)

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.