perjantai 12. helmikuuta 2016

Aloitteleva Hearthstonen lätkijäKaverin yllyttämänä kokeilin Hearthstone peliä ja yhtään enään yllättyen peli oli oikein kiva ja innostuin sitä pelaamaan. Tämä mahtava peli on saatavilla myös puhelimeen, joten pitihän se ladata, jotta on tekemistä sitten aina kun tietokoneelle ei pääse lätkimään korttia.

Pelissä on paljon opittavaa ja pähkäiltävää, jotta siinä voi pärjätä. Pelissä pärjääminen on myös hyvin paljon kiinni siitä, mitä kortteja omistaa, joten peliä kannattaa pelata alkuun vain korttien kuva silmissä! Jatkossa sitten, kun kortteja on enemmän voitettu ja tienattu tai ostettu, alkaa pelitkin sujumaan jo paljon paremmin.

Itse pelasin ensin tekoälyä vastaan muutaman hahmon 10 levelille, jotta sain käyttööni koko pakan kortit ja pystyin tekemään oman pakkani kyseisille hahmoille. Tämän jälkeen aloin pelaamaan casualissa muita pelaajia vastaan. Aika satunnaisella menestyksellä noita pelejä tuli voitettua, mutta mielestäni pohjalla on nyt enemmän voittoja kun häviöitä.


Välillä pelissä tulee vastaan ihan överihyvien korttien omistajia ja sen näkeekin sitten pelistä heti. Itsellään on kädessä ihan keskiluokkaa olevia kortteja ja vastustajalla jotakin super kortteja jotka tuplaantuu ja triplaantuu ja tuhoaa minut ihan hetkessä. Sellaiset pelit ovat aika masentavia jos niitä sattuu olemaan muutamia putkeen. Välillä kuitenkin vastassa on vielä huonompien korttien omistajia tai muuten vain ei niin hyvin pelaavia pelaajia, jolloin itse pääsen kyykyttämään vastustajaa ihan kymmenen nolla! Tällöin tulee aika voittaja fiilis, heh.

Peli on ilmainen kaikille ja sitä pystyy pelaamaan hyvin ihan ilman senttiäkään oikeaa rahaa käyttämättä. Itse kuitenkin tuhlasin peliin jo rahaa, koska peli vaikuttaa niin kivalta, että siihen kyllä voi vähän rahaakin tunkea. Ostin seitsemän korttipakkaa, joiden hinta oli 9€. Lisäksi ostin 18€ maksavan Temple of Orsis Adventuren, josta voittaa paljon kortteja ja pääsee pelaamaan peliä aivan erilaisilla säännöillä jännittäviä tekoälyjä vastaan. Tätä pitäisi nyt sitten paukutella jotta saisin hyvät super kortit ja pääsisin murskaamaan muita pelaajia!

Muutaman ranked matsinkin pelasin, joiden menestys oli vähän vaihtelevaa. Ensin voitin yhden pelin, jonka jälkeen hävisin seuraavat viisi peliä. Siihen se into vähän jäi ja siirryin takaisin casualin puolelle. Sitten kaverini sanoi, että rankedissa on parempi mahdollisuus saada oman tasoisiaan vastustajia, kun taas casualissa voi vastassa olla epäreilustikin parempia pelaajia. Joten en nyt tiedä sitten missä ja mitä pelaisin! Ehkä kokeilen vaihtelevasti kaikkia ja koitan tuota Adventurea pelata, jotta saisin paremmat kortitkin ja hyvällä pakalla sinne rankediin nousemaan kohti taivasta! Adventuren pelaaminen vaan ei ole helppoa juoksua, sillä jotkut vastustajat ovat niin vaikeita, että on pitänyt miettiä pakkaa moneen kertaan uudelleen ja pari vastustajaa voitettua ihan säkällä!

Muutaman kerran olen tätä peliä striimannut Twitchissä ja jotenkin se oli hankalaa, kun neuvojia oli useampi ja chatti viestit tulivat hieman viiveellä ja olin liian riippuvainen niistä ohjeista enkä uskaltanut tehdä siirtoja. Samalla myös keskittyminen herpaantui enemmän, kun tiesi arvostelevia silmäpareja olevan enemmänkin, niin tuntui ne omat aivot ja päätökset häviämään totaalisesti. Kaipa sitä voisi yrittää ensin vähän harjaantua tässä pelissä, ennen kuin alkaa striimaamaan peliä? Tai sitten vain koittaa keskittyä peliin enemmän ja hyväksyä ne naamapalmuhymiöt chatissa ja oppia virheistään, heh.

Pelin ulkonäkö on minusta tosi kiva! Kortit on tehty hienosti ja eri kenttien ulkonäkö on kivan virkistävää. Kentissä on hauskoja pieniä klikkaus yllätyksiä ja tuleekin odotellessa klikkailtua kaikkea mitä kentässä näkyy. Äänet ovat myös hauskoja ja musiikki jotenkin suloinen. Kyllä tätä peliä tykkää pelata äänet päällä ilman omia musiikkeja ja kuunnella korttien huuteluita ja murinoita.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava ja koukuttava peli! Paras kännykkäpeli mitä minulla nyt on ja tietokoneella kiva rento peli, jota voi lätkiä ihan milloin vain ja missä fiiliksessä tahansa. Periaatteessa ilman paineita, jos ei nyt ota asiakseen ja päämääräksi edistyä rankedissa. En kyllä yleensä ole välittänyt hurjasti mistään rankista, joten en usko tässäkään nyt olevan mitään sen erityisempää poikkeusta. Saas nähdä! Aina voi yllättää itsensä ja alkaa tekemään raivoisia poistumisia pelistä ja heittelemään hiirtä? Njääh, tuskin.

Tällä hetkellä Warrior on lvl 6. Shaman lvl 1. Rogue lvl 10. Paladin lvl 21. Hunter lvl 17. Druid lvl 12. Warlock lvl 7. Mage lvl 5. Priest lvl 15. Jotenkin eniten tullut pelattua Paladinilla, mutta Priesti on myös hyvä. Shaman ei oikein vielä saanut minua lämmiteltyä, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Oletteko te lätkineet tätä korttipeliä? Mitäs tykkäätte?


4 kommenttia:

 1. Melkein julkaisusta lähti lätkitty, eli kohta pari vuotta :D Lähinnä tulee nykyään pelailtua tuota tabletilla, eikä niin hirveästi tietokoneella. Ja Rankedia sekä Areenaa tulee pelailtua, sekä Tavern Brawlia sen verran, jotta saa sen voiton ja pakan.

  Itselläni taas Shaman on se ykköshahmoluokka, lvl 60 ja noin sadan voiton päästä tulisi Shaman -kultaisena (kunhan joskus tekisi jonkinlaisen buustauksen sinne). Rogueta taas olen käyttänyt vähiten, muistaaksein taitaa olla jossain lvl 19 luokassa, ei vain nappaa. Muut onkin sitten siellä 30-45 tason luokassa.

  Se, pelaako casualissa vai rankedissa, niin se on ihan totta, että rankedissa on suurempi mahdollisuus siihen, että tulee vastaan useammin niitä lähelle omaa tasoa olevia pelaajia. Rankedissa kun ei ole mahdollista, että jos on vaikka rankissa 20, että silloin tulisi vastaan joku rankin 5 henkilö (ellei tämä rankin 5 henkilö sitten ole tippunut sinne rank 20:een takaisin). Casual -muodossa nämä kaikki ovat taas sitten ihan sekaisin, eli taso vaihtelee suuresti. Rankedissa mielestäni myös oppii nopeammin Hearthstonen erilaiset mekaniikat ja synergiat, mitä eri korttien välillä on. Toisaalta casualissa taas on enemmän ei-niin tosissaan pelaavia, mikä taas voi olla omalla tavallaan ihan hyvä asia aloitteleville pelaajille. Tiedä sitten, mikä loppujen lopuksi olisi se paras vaihtoehto. Vaikka fiiliksen mukaan kaikkia muotoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli korttia on tullut lätkittyä muutamaan kertaan. :D Itse en oikein Shamania ole niin päässyt tutkimaan vielä lähemmin, kun tosissaan vain muutaman pelin pelannut sillä. Toki kyllä aion jokaisella hahmolla vielä paljon pelaillakin, kun vasta etsin "sitä oikeaa" enkä vielä ole saanut paljoa korttejakaan.

   Itse vuorottelen aika paljonkin Casualin ja Rankedin välillä ja vaihtelevin tuloksin. :D Pitäisi vielä sitä Tavern Brawliakin muistaa aina pelata jotta saisi siitä hyötyäkin ja vähän kasvatettua kokoelmia. :D

   Poista
 2. Me pelailtiin Wow TCG:tä aikoinaan ihan oikeilla korteilla eli vähän niinkuin jotkut pelaa Magic the gatheringia, kunnes sitten tuli tuo Hearthstone, niin alettiin sitä pelailemaan :) Sitä on muuten hauskaa pelailla myös keskenään toisiaan vastaan vaikka just sit puhelimella tai tabletilla :P Mutta tosiaan ihan hauska peli, niin kauan kunnes alkaa ylivoimaiset vastustajat rökittämään sua ostetuilla korttipakoillaan :D Sit meni maku ja pelaaminen vähän jäi. Vois kyl ehkä taas pitkästä aikaa kokeilla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa okeei, kuulostaa hauskalta! :D Itse en ole vielä ketään kaveria vastaan pelannutkaan tätä, mutta ehkä jossain vaiheessa pääsen kokeilemaan. :) Vielä onneksi tulee välillä niitäkin vastaan, jotka selkeästi aloittelevia pelaajia, kun ei pakasta löydy mitään ylivoimaisia kortteja! Mutta niitäkin ylivoimaisuuksia on löytynyt ja välillä kunnon tappio putkiakin tulee, jolloin palaan pelaamaan parit pelit tekoälyä vastaan. :D Saa sen voitto innostuksenkin hetkeksi jeeee. Heh.

   Poista

Raapusta jotakin kommenttia.