torstai 2. maaliskuuta 2017

Koukuttavat kännykkäpelit

Varmasti jokainen on pelannut joskus jotakin kännykkäpeliä ja tietää, että ne on suunniteltu todella koukuttaviksi ja aikaa syöviksi näpertely peleiksi. Itse olen pelannut älypuhelinaikakauteni aikana ties kuinka monia erilaisia pelejä. Osa on ollut hauskoja puuhasteluja vain pieniksi hetkiksi ja jotkut ovat osoittautuneet todellisiksi päivätöiksi! Tässä vähän juttua kännykkäpeleistä joita pelailen parhaillaan ja joita olen joskus pelaillut.

Yksi ehdottomasti eniten aikaa elämästäni vienyt näperryspeli oli Hay Day! Sitä tuli pelattua monta kuukautta putkeen ja mitä pidemmälle peliä pääsit sitä enemmän siihen oli upotettava aikaa jotta koko maatilasi ei menisi konkurssiin. Peliä tuli pelattua joka päivä ja melkeinpä jatkuvasti kännykkä oli lähettyvillä. Pari kaveriani pelasi myös tätä peliä ja perustimme Whatsappiin HayDay -ryhmän, jossa sitten huutelimme toisillemme "onko kellään tätä ja tätä, nyt tarvitsisin tätä ja tätä".  Tuo peli oli ihan kuin toinen työ, jota yritit hoitaa oikean työn ohella ja huhhuh kun siinä olikin puuhaa. Piti lypsää lehmiä, ruokkia eläimet, laittaa pelloille kasvamaan milloin mitäkin ja huolehtia ne ylös pellosta etteivät mene piloille, täytyi hoitaa farmilla kyläileville ihmisille heidän tarvitsemiaan tarvikkeita, piti lastata laivaan laatikoittain tavaroita ja täytyi huolehtia ettei varastosta lopu tila kesken! Perus kännykkäpeli, joka söi kamalasti aikaa ja sen takia innostuskin lopahti lopuksi. Laivat lähti tyhjillään, pelloille istutetut tuotteet mätääntyivät jos unohdit ne käydä nostamassa ja täten tuli paljon tappiota. Eräänä päivänä peli sitten jäi pois päivärutiineista. Enkä toivottavasti enää palaa tuon pelin pariin. Peli oli kiva, mutta ei enään kiitos.

Muita pelejä joita pelailin Hay Dayn jälkeen ja ennen, oli pieniä pelejä joita tuli pelailtua silloin tällöin ja jotka eivät niin paljoa vieneet aikaa. Näitä pelejä oli esimerkiksi: Pou, Angry Birds, Doodle Jump, Candy Crush Saga, Sanajahti, Hearthstone, Temple Run, Agar.io, 2048, QuizTaisto, Trivia Crack, Pineapple Pen ja joku autopeli jonka nimeä en nyt millään muista.

Mobile Strike peliin tuli eksyttyä vahingossa ja siihenkin hieman jäin koukkuun. Homman nimi oli se, että rakennat omaa tukikohtaa ja kasvatat omia joukkojasi. Tehtäväsi on puolustaa omaa tukikohtaasi ja hyökätä muiden pelaajien tukikohtiin. Tuohon tuli kulutettua muutaman viikon ajan todella paljon aikaa joka päivä ja tämäkin peli vaati sen, että käyt pelissä vähintään kerran päivässä. Lopulta tukikohtaani hyökättiin jatkuvasti kun aloin olemaan jo isommalla tasolla. Joka kerta pelin avatessani aamulla tai myöhemmin päivällä oli kaikki vaivalla rakentamani suojat tuhottu ja puolet sotilaistani kuollut jonkun isomman tukikohdan tekemän hyökkäyksen vuoksi. Mielenkiinto alkoi hiipumaan ja peli jäi unholaan. Tämän pariin en haikaile enää uudelleen, sillä pelissä oli paljon kaikkea ja aika vain ei riittänyt sen kanssa painimiseen. Tästä pelistä myös höpöttelin eräässä luukussa joulukalenterissani, voit käydä lukemassa sen täältä.

Sitten myös on tämä kaikkien tuntema Pokemon Go! Sitä tuli pelattua sen ilmestyttyä joka päivä ja paljon! Kirjoitin myös tästä ihan oman postauksen ensimmäisen päivän pelailuistani, voit lukea sen täältä. Kun ilmat alkoivat vähän viilenemään jäi tämän pelaaminenkin hieman pienemmälle ja lopulta kokonaan pois. Muutaman kuukauden oli peli unholassa, kunnes kerran peli tuli mieleen taas ja halusin käydä vilkaisemassa onko mitään uudistuksia tullut. Latasin pelin takaisin puhelimeeni ja pelasin sitä taas joka päivä jonkun verran. En läheskään niin paljoa kun alussa, koska ulkona on ollut jäätävän kylmä enkä halua kävellä kännykkä kourassa sormet jäässä metsästämässä jokaista rottaa ja lepakkoa. Kuitenkin aina välillä nappasin parhaimmat Pokemonit ja evolvasin vanhoja sekä kerrytin kilometrejä muniin. Uusien Pokemonien tultua on tullut niitä napsittua pois pyörimästä puskista, mutta silti vielä hieman hiljaiseloa tämän pelin kanssa. Ehkä ilmojen lämmetessä taas?



PewDiePie's Tuber Simulator on ollut ilmestymisestään saakka minulla ja olen sitä näpräillyt joka päivä enemmän ja vähemmän. Nyt toki jo ollut pidempää taukoa tästä, alkuinnostus hiipunut. Osaksi syynä on se, että kotkan vihellys alkaa jo ärsyttämään, mutta kotkia vain olisi napattava jotta saisi "rahaa" jotta sitten saisi ostettua tavaroita. Uusimmat tavarat kestää tulla ikuisuuden jonka takia täytyy jatkuvasti olla pelaamassa Pugglea, jonka takia kaikki rahatkin menevät ja taas pitäisi niitä kotkia napata. Oravanpyörä. Peli on idealtaan tosi kiva, koska tykkään sisustamisesta ja suunnittelemisesta. Peli olisi jäänyt jo aikoja sitten unholaan, ellei siinä olisi aina tiettyä teemaa tehtävänä esimerkiksi pitää tehdä huone jonka aihe on kauhu tai kauppa tms. Silloin kun on joku tehtävä jota on kiva toteuttaa ja toivoo saavansa paljon tykkäyksiä valmiille teemahuoneellesi ja sitä kautta palkintoja eventistä, on pelissä tällöin enemmän puhtia. Kiva peli, mutta nyt ehkä vähän hiljaisempaa pelaamista kuin alkuun. En kuitenkaan aio hylätä peliä kokonaan, mutta nyt uusi innostukseni on vienyt kaiken aikani, nimittäin...



SimCity Buildit! Tähän peliin vasta tutustuin kuukausi-pari sitten, kun kaverini tätä alkoi pelaamaan. Perus sama idea kun monessa muussakin kännykkäpelissä, elikkä: valmista tavaraa, valmista valmistamistasi tavaroista toisia tavaroita, myy tavaroita saadaksesi rahaa, päivitä ja laajenna, tee tehtäviä jossa sinulta vaaditaan tiettyjä tavaroita joita sinun täytyy tehdä. Ja sitten paljon odottelua ja näpertämistä. Idea toimii ja koukuttaa, sekä peli näyttää oikeasti kivalta! Tämä on nyt tällä hetkellä se minulla ykkösenä pelailussa oleva kännykkäpeli ja tähän se kaikki aikani kuluu jos kännykällä jotakin puuhastelen. Tähän kun kyllästyn niin toivon, että en innostu mistään uudesta kännykkäpelistä hetkeen, koska nämä vievät ihan kamalasti aikaa ja niin sanottu "oikea" pelaaminen jää vähälle kun on jo koko päivän näprännyt puhelinta. Nyt toki tämäkin peli pienellä tauolla, kun olen ollut kipeänä enkä ole jaksanut näpertää puhelinta, sekä olen innostunut pelailemaan Pleikkarilla kaikkia kivoja yksinoikeuspelejä läpi!

Tässä nyt purettu ne aikaa eniten vievät pelit joita pelaan/olen pelannut! Oletteko te pelanneet näitä? Pelaatteko yleensäkään mitään kännykkäpelejä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapusta jotakin kommenttia.